0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Swecolla

Swecon DEI-strategia valmistui alkuvuodesta 2023. Strategiamme lähtökohtana on panostaa aidosti inklusiivisemman työyhteisön rakentamiseen ja sen jälkeen panostaa monimuotoisemman työyhteisön kehittämiseen.  

Tavoitteena on luoda työyhteisö, jossa jokainen swecolainen kokee voivansa olla oma itsensä ja kuuluvansa porukkaan. Lisäksi haluamme varmistaa, että kaikilla työntekijöillä on yhtäläiset mahdollisuudet menestyä ja kehittyä omassa työssään. 

Swecon yhdenvertaisuustyö ja sen tavoitteet Suomessa:  

  • Sweco Finland Oy:n tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma on osa työyhteisön kehittämissuunnitelmaa.  
  • Suunnitelmaan on kirjattu toimenpiteet monimuotoisuuden ja inklusiivisen kohtelun edistämiseksi, joiden avulla rakennamme parempia työpaikkoja sekä parempaa liiketoimintaa.  

Swecon strategiset tavoitteet monimuotoisuuden kehittämiseksi ovat:

  • Luomme mahdollisuuksia, että suomea puhumattomat voivat työskennellä Swecolla ja integroitua osaksi työyhteisöämme.   
  • Vuonna 2026 meillä on henkilöstöstä 30 % naisia, myös esihenkilöinä ja projektipäällikköinä. Vuoden 2024 alussa meillä on naisia 28 % koko henkilöstöstä, esihenkilöinä 22 % ja projektipäälliköinä 20 %.  Sweco-konsernin yhteinen tavoite on, että työntekijöistämme 40 % on naisia vuoteen 2040 mennessä.  
  • Ikä ei saa olla este sille, että pääsee kehittymään ja kasvamaan Swecolla.   
  • Arvostamme erilaisia koulutustaustoja ja yhdistämme ne menestyviksi tiimeiksi.  

Swecon vuoden 2024 DEI-toimenpiteiden painospisteinä ovat olleet inklusiivisemman työyhteisön rakentaminen, yhteisen ymmärryksen luominen, naisten määrän kasvattaminen sekä järjestelmien, mittareiden ja tiedolla johtamisen kehittäminen.

Erityisesti vuoden 2023 aikana panostimme englanninkielisten osaajiemme työntekijäkokemuksen kehittämiseen. Olemme myös perehtyneet neuromoninaisuuteen ja työstämme toimintamallejamme tukeaksemme ihmistemme mahdollisuuksia työskennellä Swecolla ja voida hyvin työyhteisössämme.   

Vuonna 2023 olemme valmentaneet sekä johtoryhmämme että esihenkilöitämme sisään monimuotoisuusteemaan. Valmentaminen jatkuu vuonna 2024. 

Swecolla toimii kaikille avoin Diversity-verkosto, jossa keskustellaan kerran kuukaudessa DEI-teemoista. Tavoitteena on osallistaa henkilöitä miettimään, miten rakennamme monimuotoisempaa työyhteisöä Swecolla. Ryhmän kieli on englanti. 2024 aikana teemoina on muun muassa neurodiversiteetti, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt ja kulttuuritaustat Swecolla. 

Vuonna 2024 pilotoimme myös uuden neurodiversiteettiryhmän, jonka tarkoitus on antaa vertaistukea ja jakaa parhaita käytäntöjä muiden neuroepätyypillisten kesken. Ryhmä tapaa vuoden 2024 aikana neljä kertaa. Ryhmää vetää valmentaja Riikka Seppälä.

Henkilöstölle on julkaistu useita intra-artikkeileita liittyen inklusiivisuuteen.  

Ole meihin yhteydessä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.