Suunnittelua kestävän kehityksen ytimessä
Arkkitehtisuunnittelulla hyvää elämää ja positiivista muutosta
Arkkitehtisuunnittelun tavoitteena on luoda korkeatasoisia, toimivia ja ympäristöön sopivia rakennuksia ja yhdyskuntia. Suunnittele ja rakenna kanssamme kestävämpi yhteiskunta, vastuullisesti ja kannattavasti.
Arkkitehtisuunnittelulla luodaan edellytykset hyvinvoinnille ja harmonialle. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja kaikenlaisiin arkkitehtisuunnittelun hankkeisiin. Ymmärrämme laajoja kokonaisuuksia, olemme ratkaisukeskeisiä ja toimimme aina tiiviissä yhteistyössä muun suunnittelutiimin kanssa.
Arkkitehteina varmistamme, että visiomme paremmasta arjesta toteutuu laadukkaasti, taloudellisesti ja kestävästi.
Meillä Swecolla on Suomessa töissä n. 130 henkilöä arkkitehtuuri- ja kaupunkisuunnittelutoimialalla. Euroopassa palveluksessamme on kaikkiaan yli 1500 arkkitehtiä yhdeksässä eri maassa.
Etsimme mahdollisuuksia muun muassa kehittyvillä kaupunkialueilla, sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä kouluhankkeiden parista ja vihreästä siirtymästä.
Kestävän arkkitehtuurin erityisosaamista
Tarjoamme monipuolisia arkkitehtuurisuunnittelun palveluita erilaisiin rakennusprojekteihin. Uudiskohteiden ja kaavakehityksen lisäksi meillä on vankkaa kokemusta restaurointi-, korjaus- ja konversiohankkeista.
Palvelumme kattavat laajan kirjon eri sektoreita ja tarpeita. Olemme vahvoja oppimisympäristöjen, terveydenhuollon tilojen, työympäristöjen, sisustussuunnittelun, asuntoarkkitehtuurin, teollisuuden ja energian sekä infrastruktuurin suunnittelussa.
Innovatiiviset digitaaliset työkalumme tukevat kestävää ja ilmastoälykästä suunnittelua, ja otamme arkkitehtisuunnittelussa aina vahvasti huomioon ilmastonmuutoksen vaikutukset. Kestävyyspalveluidemme kärkeen kuuluvat vähähiilinen arkkitehtuuri, kattava uusiutuvan energian hyödyntäminen sekä kiertotalouden ratkaisut, jotka edistävät muun muassa resurssien tehokasta käyttöä.
Tulevaisuuden kaupunkeja luomassa
Kaupunkisuunnittelun ja arkkitehtuurin suhde on symbioottinen. Onnistunut kaupunkisuunnittelu luo puitteet, jossa arkkitehtuuri voi kukoistaa, kun taas toimiva ja näyttävä arkkitehtuuri tekee kaupunkiympäristöstä houkuttelevamman.
Kaupunkisuunnittelu ja -kehitys vaatii monialaista osaamista ja tarkkaa harkintaa. Laaja palveluvalikoimamme mahdollistaa kestävän kaupunkikehityksen toteuttamisen kannattavasti. Tiimimme kokeneet asiantuntijat suunnittelevat ja toteuttavat vähäpäästöisiä, energiatehokkaita ja kiertotalouden periaattein toimivia kaupunkeja, jotka vastaavat tulevaisuuden tarpeisiin.
Kaupunkien kaavoituksessa pohdimme ratkaisuja esimerkiksi kasvaville sademäärille ja lisääntyvälle kuumuudelle. Lisäksi autamme asiakkaitamme kaupunkien kestävässä luontopääoman hallinnassa sekä biodiversiteetin huomioimisessa.
Laadukas suunnittelu takaa ihmislähtöisyyden ja tasavertaisuuden
Laadukas suunnittelu takaa ihmislähtöisyyden ja tasavertaisuuden
Arkkitehtuuri nousee julkiseen keskusteluun usein silloin, kun näyttävä julkinen rakennus suunnitellaan tai rakennetaan. Näillä rakennuksilla on ympäristöä elähdyttävä ja ilahduttava arvonsa. Silti toivoisin, että suhtautuisimme arjen ympäristöjen laatuun samanlaisella kunnianhimolla. Tiloihin, joissa asumme, vietämme vapaa-aikaa, teemme töitä, opimme, saamme hoitoa, liikumme. Niissä arkkitehdin sosiaalinen kädenjälki on ilmiselvin.
Miksi Sweco arkkitehdit?
Miksi Sweco arkkitehdit?
Sweco tarjoaa monialaisen arkkitehtiosaamisen ja kokonaisvaltaista suunnittelua, jonka etuja ovat innovatiivisuus, kustannustietoisuus, aikataulussa pysyminen, tiedon kulku ja virheettömyys.
Tutustu aiempiin töihimme, referensseihimme ja monipuoliseen erityisosaamiseemme.
Kuinka arkkitehtisuunnittelulla voidaan tukea kestävää kehitystä?
Arkkitehtisuunnittelussa emme ainoastaan huomioi kestävää kehitystä vaan se on toimintamme keskiössä ja edistämme sitä monin tavoin. Valitsemme rakennusmateriaalit tarkkaan, painottaen ympäristöystävällisiä ja kestäviä vaihtoehtoja. Meillä on runsaasti kokemusta energiatehokkaiden ratkaisujen käytöstä sekä uusiutuvien energialähteiden maksimaalisesta hyödyntämisestä.
Arkkitehtuurilla on tärkeä rooli kestävän elämäntavan tukemisessa. Suunnittelemme energiatehokkaita rakennuksia, joissa tarve lämmitykselle ja jäähdytykselle on mahdollisimman vähäinen.
Yhteisölliset tilat ja jakamistalous resurssien tehokasta käyttöä ja yhteistöllisyyttä. Rakennusten viihtyvyyttä voi parantaa myös tuomalla rakennuksiin luonnon elementtejä, kuten viherseiniä ja viherkattoja. Nämä toimenpiteet tukevat kestävää elämäntapaa ja edistävät ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin tasapainoista kehitystä.
Miten arkkitehtisuunnittelussa otetaan huomioon loppukäyttäjien tarpeet ja toiveet?
Huomioimme loppukäyttäjien tarpeet ja toiveet monipuolisesti. Teemme arkkitehtisuunnitteluhankkeen yhteydessä huolellisia käyttäjätutkimuksia, joissa selvitetään sidosryhmien vaatimuksia ja mieltymyksiä toteutettavan hankkeen suhteen.
Lisäksi osallistamme käyttäjiä aktiivisesti suunnitteluprosessiin työpajojen, kyselyiden tai haastattelujen avulla. Hyödynnämme heidän antamaansa palautetta suunnitteluratkaisujen kehittämisessä. Varmistamme, että lopputulos vastaa mahdollisimman hyvin käyttäjien tarpeita ja toiveita, kuten tilojen ergonomiaa, käytettävyyttä, esteettisyyttä ja tehokkuutta.
Miten arkkitehtisuunnittelun prosessi etenee?
Arkkitehtisuunnitteluprosessimme etenee vaiheittain asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden kartoittamisesta aina rakentamisen valvontaan asti.
Aluksi tapaamme asiakkaan selvittääksemme heidän tarpeensa, toiveensa ja budjettinsa. Sen jälkeen aloitamme suunnittelutyön, joka sisältää ideoinnin ja erilaisten suunnitteluratkaisujen vertailun asiakkaan tarpeiden ja projektin vaatimusten perusteella.
Seuraavaksi esitämme visioita ja luonnoksia, jonka yhteydessä käymme läpi mahdolliset muutostarpeet ja tarkennukset. Kun yhteisymmärrys suunnitelmasta on saavutettu, siirrymme toteutussuunnitelmien laatimiseen, jossa tarkennamme suunnitelmat teknisiksi piirustuksiksi ja dokumenteiksi, joita rakennusprosessin eri vaiheissa tarvitaan.
Lopuksi osallistumme rakentamisen valvontaan varmistaaksemme, että suunnitellut ratkaisut toteutuvat oikein ja laadukkaasti tukien suunnitelmanmukaisuutta kokonaisuutena.
Millaisia vastuita pääsuunnittelijalla on?
Pääsuunnittelijan rooli on keskeinen rakennushankkeen onnistumisen kannalta. Hän johtaa suunnittelutiimiä suunnitteluprosessin eri vaiheissa ja toimii yhteyshenkilönä asiakkaan ja muiden sidosryhmien välillä.
Pääsuunnittelijan tehtävä on pitää suunnittelutyön monialainen kokonaiskuva hallinnassa ja varmistaa, että lopputulos vastaa tavoitteita ja että se on virheetön ja kokonaisuutena yhteensopiva. Pääsuunnittelija voi vastata myös aikataulusta ja budjetista.
Miten digitaalisia työkaluja voi hyödyntää arkkitehtisuunnittelussa?
Moderneilla digitaalisilla työkaluilla on merkittävä rooli arkkitehtisuunnittelussamme. Esimerkiksi virtuaalitodellisuus ja lisätty todellisuus tarjoavat oivallisen keinon ympäristön havainnointiin ja ongelmakohtien tunnistamiseen.
Simulointiohjelmat auttavat optimoimaan suunnittelua ja vähentämään ympäristövaikutuksia. Big Data -analyysi tarjoaa tietoa kaupunkien kehittämiseen. Yhteistyöalustat ja pilvipalvelut tehostavat kommunikointia ja yhteistyötä suunnittelutiimien välillä.