Uutiset
/siteassets/uutiset-2017/kira_digi_770_380.jpg

Sweco ratkaisemassa tekoälyn hyödyntämistä Ympäristöministeriön KIRA-digi-kokeilussa

18 lokakuu 2017
Suomi haluaa olla tekoälyn kehittämisessä maailman ykkönen. Moni ala hyötyy jo tekoälystä – mutta ei vielä rakennusala. Ympäristöministeriön KIRA-digi-hanke uudistaa rakennusalan toimintatapoja, luo ja testaa uusia digitaalisia ratkaisuja. Sweco on ottanut haasteen vastaan ja on mukana KIRA-digi-hankkeessa ratkaisemassa, kuinka tekoälyä voidaan soveltaa rakennusten suunnitteluun.
/siteassets/uutiset-2017/kemira_770_380.jpg

EPCM-mallilla toteutettu Kemiran uusi natriumkloraatin tuotantolinja on käynnistetty

17 lokakuu 2017
Kemira teki vuoden 2016 alussa päätöksen Joutsenon tehtaan kolmannen kloraatin tuotantolinjan rakentamisesta. Sweco toimi hankkeen kokonaisvaltaisena EPCM-toteuttajana. Uusi tehdas on jo käynnissä. Natriumkloraatin tuotanto ja asiakastoimitukset alkoivat alkuperäistä suunnitelmaa aikaisemmin, jo elokuussa 2017.
/siteassets/uutiset-2017/curling_770_380.jpg

Maailman ensimmäinen siirtokelpoinen curlinghalli avattiin Turussa

13 lokakuu 2017
Turkulainen Copper Hill Curling Club voitti kansainvälisen curlingliiton WCF:n järjestämän kilpailun, jossa 16 maata tavoitteli mahdollisuutta rakentaa maailman ensimmäinen siirtokelpoinen curlinghalli. Sweco tuki seuraa pilottihankkeen läpiviennissä sekä hallin rakenne- ja talotekniikkasuunnittelussa.
/siteassets/uutiset-2017/turvallisuuden-osa-alueet-tehtaassa_770_380.jpg

Kaivosten turvallisuus on kokonaisuuden hallintaa

09 lokakuu 2017
Kaivosalan työtapaturmien määrä on pienempi kuin muilla teollisuuden aloilla Suomessa. Millä tavalla niin kutsutun kovan turvallisuuden avulla tehostetaan turvallisuutta askel pidemmälle? Minkälainen hintalappu turvallisuudesta tulee? Lue Swecon turvallisuusasiantuntijan ajatuksia alan kokonaisturvallisuuden kehittämisestä ja turvallisuuteen panostamisen hyödyistä.
/siteassets/uutiset-2017/kaupunkipyorat-number-of-departures_770_380.jpg

Helsingistä maailman johtava pyöräilykaupunki? Kaupunkipyöräjärjestelmän käyttöluvut esitellään VeloFinlandissa

03 lokakuu 2017
Sweco oli mukana Helsingin kaupunkipyöräjärjestelmän suunnittelussa, ja ensimmäisiä käyttökokemuksia tutkitaan ja analysoidaan nyt kaupunkisuunnittelun asiantuntijan lopputyössä. Alustavia tuloksia esitellään VeloFinland-tapahtumassa Tampereella. Kuvassa kaupunkipyörien lainaukset asemittain vuonna 2017: suosituimmissa pisteissä lainauksia oli yli 33 000 tänä vuonna.
/siteassets/uutiset-2017/lemettinen_770_380.jpg

Projektipäällikkönä Swecolla: ”Mielestäni rakenteellinen kauneus on tärkeää.”

02 lokakuu 2017
Liikerakennuksien rakennesuunnittelua luotsaava Kari Lemettinen on mukana uudistamassa kokonaista kaupunginosaa Espooseen.
/siteassets/uutiset-2017/stipendi_770_380.jpg

Ensimmäinen Sweco-stipendi jaetaan Aalto-yliopistolla joulukuussa – hakuaika on alkanut

29 syyskuu 2017
Sweco on mukana edistämässä rakennetekniikan opiskelijoiden koulutusta ja tukee alasta kiinnostuneita opiskelijoita hyvin suoritetuista opinnoista Sweco-stipendillä.
/siteassets/uutiset-2017/vr_aanimallinnus_770_380.jpg

Virtuaalista hyvinvointia – äänien mallintaminen seuraava askel parantavan ympäristön suunnittelussa

25 syyskuu 2017
Virtuaalimallintamisella saadaan tuotettua jo suunnitteluvaiheessa tiloja ja rakennuksia, jotka edistävät hyvinvointia. Tilojen ja näkymien avaruus, luonnon valo ja valaistus, kasvillisuus, värit ja kalustus ovat osana parantavaa ympäristöä. Virtuaalimalleilla voidaan visuaalisuuden lisäksi tarkastella myös äänimaisemaa. Esimerkiksi sairaaloissa potilaiden toipumisajat ovat selkeästi lyhentyneet, kun viihtyisyyteen on kiinnitetty suunnittelussa enemmän huomiota.
/siteassets/uutiset-2017/kymijarvi_muuraus_770_380.jpg

Kymijärvi III -biolämpölaitoksen peruskivi muurattiin juhlallisin menoin

18 syyskuu 2017
Suomi etenee kohti puhtaampaa energiaa. Kymijärvi III -projekti käynnistyi kesäkuussa 2016, ja uuden biolaitoksen on tarkoitus tuottaa kaukolämpöä syksyllä 2019. Uusinta tekniikkaa edustava ja Suomen ympäristöystävällisin bioenergialaitoshanke etenee suunnitellusti. Peruskivi muurattiin juhlallisin menoin syyskuun alussa. Sweco on toiminut hankkeen EPCM-konsulttina ja vastaa hankkeen suunnittelusta ja projektinjohdosta.
/siteassets/uutiset-2017/nummi_770_380.jpg

Käyttäjälähtöisen suunnittelun avulla uusi opetussuunnitelma muovataan toimivaksi työympäristöksi

12 syyskuu 2017
Miltä tuntuu kokea tulevan työympäristön tilat ennen kuin yhtäkään tiiltä on vielä muurattu? Miltä se näyttää ja miten se toimii? Miten se toimisi vieläkin paremmin? Käyttäjälähtöisellä suunnittelulla on keskeinen rooli yhä useammassa hankkeessa. Parannamme Swecolla jatkuvasti suunnitelmien havainnollistamista ja kommunikointia käyttäjien ja suunnittelijoiden välillä. Otamme tilan käyttäjät mukaan jo suunnittelun alkuvaiheessa.