Uutiset
/siteassets/uutiset-2017/kainua_770_380.jpg

Kainuun uuden sairaalan peruskivi muurataan tänään – käyttäjien kanssa suunniteltu sairaala on tehokkaasti toimiva kivijalkaa myöten

17 elokuu 2017
Hoitajat, lääkärit, potilasjärjestöt ja huoltohenkilökunta ovat alusta asti olleet mukana kertomassa, minkälainen sairaala toimii turvallisesti, tehokkaasti ja tavoitteiden mukaisesti. Kainuun uuden sairaalan tavoitteena on kuntouttava hoitoympäristö. Peruskivi muurataan tänään 16. elokuuta.
/siteassets/uutiset-2017/tty_sweco_770_380.jpg

Sweco vahvistaa yhteistyötään Tampereen teknillisen yliopiston kanssa

14 elokuu 2017
Sweco ja Tampereen teknillinen yliopisto solmivat yhteistyösopimuksen, joka tukee rakennetekniikan tutkimusta ja opetusta sekä parantaa alan ammattilaisten täydennyskoulutusta. Sopimus vahvistaa yliopiston ja suunnittelutyön välistä vuorovaikutusta ja tuo työelämän lähemmäs opiskelijoita.
/siteassets/uutiset-2017/hiukkavaaratalo-770x380.jpg

Uusi opetussuunnitelma haastaa koulurakennusten suunnittelijat – Hiukkavaaran monitoimitalon akustiikkaa testattiin yli sadan koululaisen kanssa

09 elokuu 2017
Kouluissa ja päiväkodeissa äänisuunnittelu ja akustiikka ovat viihtyvyyden kannalta tärkeä osa talotekniikkaa. Projektipäällikkö Nina Komu oli mukana Oulun Hiukkavaaran monitoimitalon allianssihankkeessa luotsaamassa rakennuksen lvi- ja rakennusautomaatiosuunnittelua. Koulutyö alkaa Hiukkavaaran uudessa monitoimitalossa torstaina 10. elokuuta.
/siteassets/uutiset-2017/ktripla_bimmalli_770_380.jpg

Tekla BIM Awards 2017 -kilpailun kunniamaininta sekä yleisöäänestyksen voitto Triplan asemalohkolle

21 kesäkuu 2017
Pasilan Tripla on yksi Helsingin ja koko Suomen suurimmista ja merkittävimmistä rakennushankkeista. Tripla-kokonaisuuteen kuuluva Pasilan uusi asemahanke sai kunniamaininnan, sekä voitti yleisöäänestyksen Tekla BIM Awardseissa tiistai-iltana 20.6.2017. Sweco vastaa Triplan itäisen kolmanneksen, Pasilan asemakorttelin erittäin vaativasta rakennesuunnittelusta sekä yhdessä Arkkitehdit Soini & Horto Oy:n kanssa kokonaisuuden kaupunkikuvallisista ratkaisuista, sekä koko aseman pää- ja arkkitehtisuunnittelusta. Palkittuja ovat Swecon lisäksi hankkeen toteuttaja YIT Rakennus Oy sekä tietomallikoordinaattori Gravicon Oy.
/siteassets/uutiset-2017/fortum_770_380.jpg

Swecon monialaosaamista hyödynnetään haastavissa kiinteistöjen kehittämisprojekteissa - Vuorossa Fortumin Keilaniemen tornitalo

21 kesäkuu 2017
”Raaden Hammas” on maineikas maamerkki, rakentamisaikanaan keskustelua herättänyt ja maan korkeimman toimistorakennuksen statuksen saavuttanut tornitalo, joka on vuosikymmenten aikana tullut pysyväksi osaksi pääkaupunkiseutulaisten mielenmaisemaa.
/siteassets/uutiset-2017/joel_johansson_770_380.jpg

Projektipäällikkönä Swecolla: ”Olen asiakkaan kanssa samassa veneessä.”

13 kesäkuu 2017
Rakennusprojektien johtotehtäviä luotsaava Joel tietää, että projektin karikot on helpompi välttää yhdessä, kun tavoitteet on määritelty molempien osalta läpinäkyvästi.
/siteassets/uutiset-2017/virtuaalisafarit-finavia-oyj_770_380.jpg

Virtuaalisafarilla edetään joystickillä, ei jeepillä – opas vie kierrokselle tulevaisuuden rakennukseen

08 kesäkuu 2017
Mikä on ensimmäinen näkymä Suomesta, jonka matkustaja saa astuessaan ulos lentokoneesta? Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin pian aukeava eteläsiipi on valmiiksi tuttu siellä työskenteleville. Safarioppaan tittelin saanut Verneri Lehtovirta on opastanut yli 10 eri käyttäjäryhmää ja arviolta 150 yksittäistä ihmistä etukäteen uuden lentokenttäterminaalin saloihin virtuaalisafarilla.
/siteassets/uutiset-2017/uutiskirje-keilaniemi-heinonen-ja-siipo_770_380.jpg

Uudistuva Keilaniemi on osoitus kaupunkisuunnittelun uudesta ajasta – luovalla tietomallityöskentelyllä vuorovaikutusta sidosryhmien kanssa

05 kesäkuu 2017
Kuvittele itsesi niitylle: linnut lentelevät, naapurin lapset juoksevat hippasilla… Uskoisitko, että olet Espoossa – Tapiolan, Keilaniemen ja Otaniemen välissä? Paikassa, missä Kehä I:n liikenne on jyrissyt vuosikymmeniä. Arkkitehdin ja insinöörin yhteistyöllä suunniteltu maantietunneli vie autot pian maan alle ja samalla ympärillä asuvien ihmisten elinympäristö rauhoittuu. Tietomallin avulla hallitaan kokonaismaisemaa.
/siteassets/uutiset-2017/vesihuoltoputki_770_380.jpg

Vesi vanhin voitehista – saneerausindeksi kertoo kunnalle vesihuoltoverkoston kunnostamisen tarpeet

02 kesäkuu 2017
Puhdas vesi on yksi hyvinvoinnin valttikorteista Suomessa. Vesihuoltoverkosto on kuitenkin pidettävä kunnossa, jotta veden saatavuus ja toimiva jätevesiviemäröinti voidaan turvata. Seuraavien 20 vuoden aikana verkostoja tullaan saneeraamaan runsaasti. Mitkä tekijät määrittävät saneeraustarpeen? Sweco on ollut mukana kehittämässä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa yhteistyössä saneerausindeksiä, joka auttaa alueen kuntia vesihuoltoverkostojen saneeraustarpeen kartoituksessa ja päätöksenteossa.
/siteassets/uutiset-2017/sweco_aalto_yliopisto_770_380.jpg

Sweco ja Aalto-yliopisto tiivistävät yhteistyötään solmimalla yhteistyösopimuksen

01 kesäkuu 2017
Sweco ja Aalto-yliopisto vahvistavat yhteistyötään. Uusi yhteistyösopimus tukee rakennetekniikan tutkimusta, ylläpitää tutkimuksen ja suunnittelutyön välistä kommunikaatiota sekä parantaa alan ammattilaisten täydennyskoulutusta. Sopimuksen yhteydessä Sweco luovutti lahjoituksen yliopistolle, joka on suunnattu edistämään opinnäytetöiden tekoa rakennetekniikan alalla.