Urban Insight - Näkemyksiä kaupunkikehitykseen

Miten erilaiset kaupunkirakenteet vastaavat ihmisten tarpeisiin ja toiveisiin, ja miten tämä vaikuttaa tapaamme suunnitella ja toteuttaa kestäviä ja houkuttelevia urbaaneja alueita? Swecon Urban Insight  keskittyy kaupunkikehityksen eri osa-alueisiin kansalaisten näkökulmasta. 

Vuoden 2020 teema Climate Action käsittelee aikamme suurinta haastetta, ilmastonmuutosta ja asiantuntijoidemme roolia sen ratkaisemisessa niin globaalisti kuin paikallisesti.

Infrastruktuurisektori aiheuttaa jo yli puolet kaikista hiilipäästöistä esimerkiksi Isossa-Britanniassa. Maailman kaupunkiväestö kasvaa, ja Euroopassa tarvitaan yhä enemmän uutta ja entistä ehompaa infraa, minkä seurauksena luku saattaa nousta jopa 90 prosenttiin vuoteen 2050 mennessä. Carbon Cost in Infrastructurethe Key to the Climate Crisis? -raportti käsittelee yhtä kaikkein suurimmista hiilipäästöjen aiheuttajista – infrastruktuurisektoria – ja esittelee päästöjen nollatason saavuttamisen mahdollisia kustannuksia. 

Tutustu raporttiin
/siteassets/start-page_fi/ui1_2020_570x380.jpg

Sweco varautunut koronaviruksen leviämiseen

Suomessa ja maailmalla eletään poikkeuksellisia aikoja. Suhtaudumme Swecolla tilanteeseen vakavasti ja teemme kaikkemme, jotta työyhteisömme voi hyvin ja yhteistyö asiakkaidemme kanssa jatkuu häiriöttä. Swecolla on tehty erityisjärjestelyitä koronavirustilanteen vuoksi, jotta voimme varmistaa, että työntekijämme, asiakkaamme, yhteistyökumppanimme ja muut sidosryhmämme voivat työskennellä turvallisin mielin ja että projektimme jatkuvat haastavasta tilanteesta huolimatta sujuvasti. Lue tarkemmin täältä.

Olemme kaikki uudessa tilanteessa ja haluamme osaltamme edistää yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä sekä lisätä luottamusta hakemalla uusia tilanteeseen sopivia toiminta- ja työskentelytapoja.

Olethan yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi Swecolla, jos sinulla on kysymyksiä. Poikkeuksellisessakin tilanteessa olemme helposti lähestyttävä ja sitoutunut kumppani, jonka osaamiseen voi luottaa!

Markku Varis, Maajohtaja, Sweco Finland

/siteassets/uutiset-2020/markku-varis_570_380.jpg

Meillä on suunnitelma

Hallitusohjelmaan on kirjattu maailman kunnianhimoisin ilmastotavoite: Suomi on hiilineutraali yhteiskunta vuoteen 2035 mennessä. Tavoite on kaikilla mittareilla katsottuna poikkeuksellinen.

Sweco on merkittävä rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija Suomessa ja maailmalla. Tämä tarkoittaa sitä, että myös tekemillämme valinnoilla on poikkeuksellisen suuri vaikutus. Uskomme, että perusta hiilineutraalille Suomelle rakennetaan suunnittelupöydillä.

Swecolla arkkitehdit, insinöörit ja ympäristöasiantuntijat työskentelevät yhdessä suunnitellen tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Monipuolinen osaamisemme on merkityksellisempää kuin koskaan aiemmin, sillä sen avulla autamme asiakkaitamme ja yhteiskuntaa valmistautumaan ilmastonmuutokseen, kaupungistumiseen ja digitalisaatioon. Jotta voimme auttaa asiakkaitamme heidän omissa ilmastotavoitteissaan, tulee meillä olla selkeä käsitys siitä, miten huolehdimme omasta osuudestamme. Meillä on suunnitelma.

Lue lisää
/siteassets/meilla-on-suunnitelma/woman-looking-at-traffic_570_380.jpg