Projektipäällikkönä Swecolla: ”Työssä pärjää se, joka osaa pyytää apua”
Oulussa työskentelevän osastopäällikön Elina Lohinivan mielestä työelämässä tarvitaan sopivassa suhteessa nälkää, nöyryyttä ja älykkyyttä.
Elina Lohiniva toimii Swecolla rakennetekniikan projektipäällikkönä ja osastopäällikkönä Oulussa.
Minkälaisissa projekteissa olet tällä hetkellä mukana?
Omina projekteina minulla on tällä hetkellä muun muassa kaksi koulua. Toinen on Kuopion Taidelukio Lumit, jonne teemme rakenne- ja elementtisuunnittelun. Projekti on arkkitehtonisesti näyttävä, iso ja monimuotoinen hanke, joka herättää mielenkiintoa. Meidän porukka on todella innostunut tästä, hieman uudenlaisesta hankkeesta, jossa on selvästi luvassa myös haasteita ja kinkkisiä tilanteita.
Millainen on hyvä esimies?
Olen oppinut urani varrella omilta esimiehiltäni asioita, joita kannattaa ja mitä ei kannata tehdä. Esimiehen pitää osata kuunnella ja huomioida erilaisia ihmisiä sekä kohdella kaikkia tasapuolisesti. Koko ajan pitää olla korvat höröllään ja haistella ilmapiiriä.
Hyvä esimies vaalii hyvää yhteishenkeä: helposti lähestyttävä ja välitön ilmapiiri on tärkeää. Meillä tärkeintä yhteishengen luomisessa on, että projekteja tehdään täällä yhdessä, ihmiset ovat sopivissa rooleissa, heillä on sopivasti haasteita ja saavat riittäväsi tukea. Meillä on täällä nuori porukka ja kun on riittävästi motivoituneita ihmisiä, innostus tarttuu. Mie haluan pitää tästä porukasta kiinni!
Kerro esimerkki onnistuneesta projektista!
Aina onnistunut projekti ei ole se kaikista tuottoisin hanke. Esimerkiksi meillä hieman kokemattomampi projektitiimi sai asiakkaalta todella isot kiitokset hyvästä työstä ja asiakaspalvelusta. Taloudellisesti projekti ei ollut menestys, mutta projektitiimi oppi hankkeen aikana ihan valtavasti. Onnistumisen taustalla oli jämäkkä toimintamme ja se, että kävimme myös vaikeammat keskustelut. Asiakas tykkäsi, että olimme jämynä. Onnistunut projekti poiki jo lisätilauksen.
Jaa omat vinkkisi työelämään.
Olen tajunnut, että työelämässä pärjäävät ne, jotka pyytävät apua. Täytyy osata tunnistaa, mitä ei tiedä ja ei osaa. Tyytyväisyys tappaa kehityksen. Työelämässä tarvitaan sopivassa suhteessa nälkää, nöyryyttä ja älykkyyttä!
Hakeuduin rakennusalalle, koska halusin päästä sanomaan ”mie olen ollu mukana suunnittelemassa tuota”. Toivottavasti jokaisella on jokin sisäinen motivaatio ja innostus omaan työhönsä.
Pidä huolta vapaa-ajasta. Kun lähden töiden jälkeen tallille Uuno-hevoseni luo, työasiat jäävät toimistolle!
Tämä haastattelu on osa artikkelisarjaa ’Projektipäällikkönä Swecolla’.