Swecon Vaikuttava Kaupunki -podcastin kahdeksas jakso: Millainen on elävä kaupunki?
Vaikuttava kaupunki -podcastissa toimittaja Riku Rantala selvittää asiantuntijoiden kanssa, miten kaupunki vaikuttaa hyvinvointiimme. Kahdeksannessa jaksossa tavataan torilla ja pohditaan, miten suunnittelulla voidaan edistää kaupunkikulttuuria ja sosiaalista hyvinvointia.
Kaupunkikulttuuri on tapahtumia, meininkiä ja taidetta. Katuruokakojuja, Taiteiden yö, siivouspäivä, korttelifestari, Tampere filharmonian puistokonsertti tai Oulun Muusajuhlat. Yksinkertaisimmillaan kaupunkikulttuuri on varsin arkinen asia: erilaisia tapoja elää kaupungissa ja käyttää kaupunkitilaa.
Swecon Vaikuttava kaupunki -podcastin kahdeksannessa jaksossa toimittaja Riku Rantalan vieraina ovat Aalto-yliopiston maankäytön suunnittelun professori Marketta Kyttä ja kaupunkiaktivisti Jaakko Blomberg.
Jaksossa keskustellaan kaupunkikulttuurista ja kaupunkitiloista. Kelle kaupunkitila kuuluu, ja ketkä pääsevät osallistumaan sen kehittämiseen? Osataanko julkista tilaa hyödyntää riittävästi, entä millaisia kulttuurikohteita tai tiloja kaupunkilaisille on tarjolla? Miten kaupunkisuunnittelu voi edistää kaupunkikulttuuria?
”Näen kulttuurin hyvin laajasti. Kaupunkikulttuuria on oikeastaan kaikki, mikä liittyy urbaaniin tilaan ja on kulttuuria, joka syntyy kaupunkiympäristöstä. Mikä kaupunkikulttuurin erottaa muusta kulttuurista on ehkä juuri se ympäristö. Ympäristö synnyttää sitä tai edellyttää sitä”, pohtii Jaakko Blomberg.
“Itseäni kiusasi jo 20 vuotta sitten, että kun kaupunkisuunnitelmissa on italialainen piazza, käytännössä siitä tulee parkkipaikka. Onhan se aika murheellista. On paljon keinoja varmistaa, että julkisista tiloista tulee hyviä ja käytettäviä ja ne houkuttelevat ihmisiä viivähtämään tilassa enemmän kuin pakko olisi”, sanoo Marketta Kyttä.
Kuuntele 8. jakso ja koko ensimmäinen tuotantokausi:
Spotifystä >>
Apple Podcastista >>
Google Podcastista >>