Podcast - Onko kaupunki esteetön?

Swecon Vaikuttava kaupunki -Podcastin neljäs jakso: Onko kaupunki esteetön?

Vaikuttava kaupunki -podcastissa toimittaja Riku Rantala selvittää asiantuntijoiden kanssa, miten kaupunki vaikuttaa hyvinvointiimme. Neljännessä jaksossa keskustellaan esteettömyydestä: Mitä kaikkea se kaupungissa tarkoittaa? Ketä kaikkia se koskee?

Milloin viimeksi kiinnitit huomiota bussin pysäkkikuulutukseen tai ääneen, joka kertoo, mihin kerrokseen hissi juuri saapui? Nämä ja liikennevalojen tasaisesti nakuttava ääni, teippaukset portaiden reunoissa, eri kielillä kirjoitetut opastukset tai urat lattiassa saattavat olla osalle kaupunkilaisista elintärkeitä, jotta he pääsevät liikkumaan.

Swecon Vaikuttava kaupunki -podcastin neljännessä jaksossa toimittaja Riku Rantalan vieraina ovat Espoon esteettömyysasiantuntija Sirkku Wallin ja Näkövammaisliiton IT-asiantuntija, itsekin näkövammainen Kaisa Penttilä. Jakson tekstiversion löydät täältä.

Jaksossa pohditaan, kuinka esteettömiä kaupunkimme ovat, mitä kaikkea esteettömyys oikeastaan on ja millä tavoin kaikkien kaupunkilaisten mahdollisuutta liikkua, käyttää palveluita ja elää kaupungeissa voitaisiin parantaa. Kiinnitämmekö esteettömyyteen riittävästi huomiota? Millaista on hyvä, esteettömyyden huomioiva suunnittelu?

“Se ei aina riitä, että tietää, minkä mittainen kynnyksen pitää olla, vaan esteettömyys on myös aina koettua. Se on asia, jota on ehkä vaikea kaikesta asiantuntijamäärästä huolimatta koskaan tavoittaa”, sanoo Sirkku Wallin.

“Uusissa rakennuksissa on aika hyvin hissejä, jotka kertovat, mihin kerrokseen tultiin. Ne ovat hyviä uusia ratkaisuja. Kun olen hississä, kuulen, että tulen kerrokseen neljä, eikä minun tarvitse arvailla, mihin tämä hormisto minut heitti”, kuvailee Kaisa Penttilä.

Kuuntele koko jakso: 
Spotifystä >>

Apple Podcastista >> 

Google Podcastista >>