• ARKIPÄIVÄN IHMEITÄ

    Ruotsin kansallismuseon tuominen tähän päivään tarkoitti katsomista ajassa taaksepäin. Sweco lähestyi hanketta asettamalla paikallisen kulttuurin keskiöön, ja näin taidokas peruskorjaus oli mahdollista toteuttaa kaupungin perintöä kunnioittaen.

Miltä ihmeellinen näyttää? Mahtavalta? Korkeatasoiselta? Alan huipulta?

Ehdottomasti.

Mutta ihmeellinen ei aina ole sitä mitä odottaisi. Ihmeellisiä asioita tapahtuu kaikkialla ympärillämme. Ne muuttavat tavallisten ihmisten elämää, poistamalla esteitä, lievittämällä stressiä ja tekemällä elämästä puhtaampaa, turvallisempaa, helpompaa, miellyttävämpää.

Sweco suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa, jossa niin suuret kokonaisuudet kuin pienet yksityiskohdatkin ovat ihmeellisiä. Ihmeelliset asiat ovat erottamaton osa työtämme.

Me etsimme jokaiselle hankkeelle oikeanlaisen tiimin, joka elää ja hengittää hanketta yhdessä asiakkaan kanssa, tutkien, kysyen, kokeillen ja tehden yhteistyötä.

Sillä Swecon asiakkaat eivät ole pelkkiä asiakkaita. He ovat kumppaneita, joiden menestyminen on meille yhtä tärkeää kuin oma onnistumisemme.

Yhdessä me luomme jotakin ihmeellistä – joka päivä.

Mistä löydämme arkipäivän ihmeitä?

Ruotsin kansallismuseon peruskorjauksessa uudenlaisten ratkaisujen etsiminen yhdistyi vanhan, arvokkaan perinnön suojelemiseen. Yhdessä asiakkaamme kanssa tutkimme erilaisia mahdollisuuksia saavuttaen poikkeuksellisen lopputuloksen.

/globalassets/campaigns/phase-two/2019-10-24_14-24-20.jpg

Historiaa kunnioittaen katse tulevaisuuteen: Helsingin Olympiastadionin tarina jatkuu

Villit suosionosoitukset raikuvat Olympiastadionilla Paavo Nurmen juostessa olympiasoihtu kädessään. Vanhoista kuvista ja tallenteista aistii innostuksen ja odotuksen. Kaunis funkkistyylinen stadion valmistui jo vuonna 1938 vuoden 1940 kesäolympialaisiin. Kisat jouduttiin kuitenkin perumaan sodan takia, ja Helsinki pääsi isännöimään olympialaisia vihdoin kesällä 1952.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan stadionin korjausurakka on ollut Swecon suunnittelijoille ainutlaatuinen kokemus.

Lue Olympiastadionin tarina
/siteassets/kontaktit_kuvat/olympiastadion/olympiastadion_570_380.jpg