0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Talotekninen suunnittelu

Energia

Energia- ja elinkaarikonsultointi

Kokonaisvaltaiset konsultointipalvelumme kattavat yksittäisten rakennusten ja kokonaisten alueiden energia- ja elinkaariratkaisut. Edistämme kestävästi rakennettuja kaupunkiympäristöjä, joilla on pieni hiilijalanjälki, mutta vaikuttava hiilikädenjälki. Elinkaariajatteluun kuuluu myös rakennuksen käytönaikaisen huollon ja ylläpidon helppous sekä kustannustehokkuus.

Hyödynnämme energia- ja elinkaarikonsultoinnissa suunnittelijoidemme vahvaa järjestelmä- ja prosessiosaamista sekä edistyneitä digitaalisia työkaluja. Hankkeita ohjataan hallitusti kohti energiataloudellisia ja kokonaiskestäviä ratkaisuja. Minimoimme investointi- ja elinkaarikustannukset, samalla kun huomioimme optimaaliset sisäolosuhteet sekä ratkaisujen muuntojoustavuuden, käytettävyyden ja elinkaarikestävyyden.

Tavoite-energialaskelmat

Mitä aikaisemmin tavoite-energialaskenta tehdään, sitä paremmin voidaan vaikuttaa rakennuksen energiatehokkuuteen jo suunnittelun aikana. Selvitämme lähtötiedot tarkasti, jotta voimme arvioida luotettavasti rakennuksen todellista energiankulutusta käytön ja ylläpidon aikana. Laskentamallia päivitetään rakennushankkeen edetessä. Lopullinen tavoite-energiamalli vastaa tarkasti valmista rakennusta. Asia voidaan todentaa simuloitua ja toteutunutta energiankulutusta vertailemalla.

Monitavoiteoptimointi (MOBO)

VTT:n ja Aalto-yliopiston kehittämä monitavoiteoptimoinnin MOBO-työkalu (Multi-Objective Building Performance Optimization) auttaa vertailemaan uudis- ja korjausrakennushankkeiden toteutusvaihtoehtoja jo investointi- ja esisuunnitteluvaiheessa. Tuhansien vaihtoehtojen vertailu onnistuu nopeasti ja kustannustehokkaasti, ja yhtä aikaa optimoidaan muun muassa hankkeen investointi- ja elinkaarikustannuksia, energiankulutusta ja hiilipäästöjä. Samalla työkalulla optimoidaan myös valmiin rakennuksen sisäolosuhteet ja tuottavuus.

Riku Maidell

Tulosyksikön johtaja, Kestävä ja älykäs rakentaminen

Erkki Härö

Energia-asiantuntija, teollisuus

Jesse Kantola

Ryhmäpäällikkö

Ota yhteyttä

Vastaamme mieltänne askarruttaviin kysymyksiinne
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.