0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Trivium Retoriikka is a modern low-carbon office with an environmental certificate

Energia

Energia- ja elinkaarikonsultointi

Kokonaisvaltaiset palvelumme kattavat yksittäisten rakennusten ja kokonaisten alueiden elinkaariratkaisu- ja energiakonsultoinnit. Edistämme kestävästi rakennettuja kaupunkiympäristöjä, joilla on pieni hiilijalanjälki, mutta vaikuttava hiilikädenjälki. Elinkaariajatteluun kuuluu myös rakennuksen käytönaikaisen huollon ja ylläpidon helppous sekä kustannustehokkuus.

Hyödynnämme elinkaari ja energiakonsultoinnissa suunnittelijoidemme vahvaa järjestelmä- ja prosessiosaamista sekä edistyneitä digitaalisia työkaluja. Hankkeita ohjataan hallitusti kohti energiataloudellisia ja kokonaiskestäviä ratkaisuja. Minimoimme investointi- ja elinkaarikustannukset, samalla kun huomioimme optimaaliset sisäolosuhteet sekä ratkaisujen muuntojoustavuuden, käytettävyyden ja elinkaarikestävyyden.

Tavoite-energialaskelmat

Mitä aikaisemmin tavoite-energialaskenta tehdään, sitä paremmin voidaan vaikuttaa rakennuksen energiatehokkuuteen jo suunnittelun aikana. Selvitämme lähtötiedot tarkasti, jotta voimme arvioida luotettavasti rakennuksen todellista energiankulutusta käytön ja ylläpidon aikana. Laskentamallia päivitetään rakennushankkeen edetessä. Lopullinen tavoite-energiamalli vastaa tarkasti valmista rakennusta. Asia voidaan todentaa simuloitua ja toteutunutta energiankulutusta vertailemalla.

Monitavoiteoptimointi (MOBO)

VTT:n ja Aalto-yliopiston kehittämä monitavoiteoptimoinnin MOBO-työkalu (Multi-Objective Building Performance Optimization) auttaa vertailemaan uudis- ja korjausrakennushankkeiden toteutusvaihtoehtoja jo investointi- ja esisuunnitteluvaiheessa. Tuhansien vaihtoehtojen vertailu onnistuu nopeasti ja kustannustehokkaasti, ja yhtä aikaa optimoidaan muun muassa hankkeen investointi- ja elinkaarikustannuksia, energiankulutusta ja hiilipäästöjä. Samalla työkalulla optimoidaan myös valmiin rakennuksen sisäolosuhteet ja tuottavuus.

Riku Maidell

Kestävä ja älykäs rakentaminen

Erkki Härö

Energia-asiantuntija, teollisuus

Jesse Kantola

Ryhmäpäällikkö

Ota yhteyttä

Vastaamme mieltänne askarruttaviin kysymyksiinne
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.