Meillä on suunnitelma

Hallitusohjelmaan on kirjattu maailman kunnianhimoisin ilmastotavoite: Suomi on hiilineutraali yhteiskunta vuoteen 2035 mennessä. Tavoite on kaikilla mittareilla katsottuna poikkeuksellinen. Sweco on merkittävä rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija Suomessa ja maailmalla. Tämä tarkoittaa sitä, että myös tekemillämme valinnoilla on poikkeuksellisen suuri vaikutus. Kestävä kehitys on aina ollut osa dna:tamme: se on ohjannut työtämme ja auttanut meitä suunnittelemaan yhdessä asiakkaidemme kanssa tulevaisuuden kaupunkeja ja ympäristöjä.

Meillä on suunnitelma

Pala palalta osaamisemme on kasvanut kattamaan koko rakennetun ympäristön. Nyt viimeinenkin palanen on loksahtanut paikoilleen, kun laajensimme vuoden 2019 lopulla osaamistamme raideliikennesuunnitteluun ja nousimme kertaheitolla Suomen ja koko Pohjois-Euroopan johtavaksi raideliikenteen asiantuntijaksi.

Ilmastokriisi on aikamme suurin haaste, ja kasvumme myötä roolimme sen ratkaisemisessa on entistä suurempi. Siksi olemme Swecolla päättäneet olla hiilineutraali Suomessa vuoteen 2030 ja globaalisti vuoteen 2040 mennessä. Vaikka olemme suunnittelutyössämme aina huomioineet ympäristön ja kestävän kehityksen, meillä on vielä matkaa tavoitteeseemme.

Jotta voimme auttaa asiakkaitamme heidän omissa ilmastotavoitteissaan, tulee meillä olla selkeä käsitys siitä, miten huolehdimme omasta osuudestamme. Meillä on suunnitelma.

Kuinka sen teemme?

Swecolla arkkitehdit, insinöörit ja ympäristöasiantuntijat työskentelevät yhdessä suunnitellen tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Monipuolinen osaamisemme on merkityksellisempää kuin koskaan aiemmin, sillä sen avulla autamme asiakkaitamme ja yhteiskuntaa valmistautumaan ilmastonmuutokseen, kaupungistumiseen ja digitalisaatioon.

Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että edistämme seuraavan sukupolven energiatehokkuusratkaisuja, kuten paikallista energian tuottamista, passiivi- ja nollaenergiataloja ja energiaa luovuttavia aktiivitaloja. Huolehdimme omalta osaltamme, että rakennetun ympäristön ja teollisuuden hankkeissa suuret päätökset tehdään niiden alkuvaiheessa, jolloin pystymme vaikuttamaan eniten rakennusten elinkaareen, toimivuuteen, muunneltavuuteen, energiatehokkuuteen – ja sitä kautta hiilijalanjälkeen. Pidämme velvollisuutenamme tuoda asiakkaillemme jatkuvasti esiin kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja, kohteen koosta ja luonteesta riippumatta.

Uskomme, että perusta hiilineutraalille Suomelle rakennetaan suunnittelupöydillä. Haastamme itsemme, asiakkaamme ja koko Suomen mukaan matkalle kohti kestävämpää yhteiskuntaa.

Alla kerromme lisää aiheesta: tutustu Swecon Urban Insight asiantuntijaraportteihin, näkökulmakirjoituksiin & kestävän kehityksen projekteihimme!