Siltasuunnittelu

Sweco on siltasuunnittelun ykkönen ja laaja-alainen osaamisemme näkyy kyseisten rakenteiden koko elinkaaressa alkaen sillan suunnittelusta sen hallintaan ja ylläpitoon niin tie-, rata-, kuin kevyen liikenteen siltakohteissa. Osaamisalueemme kattaa niin betoni-, teräs-, kuin puusillat.

Olemme erikoistuneet suurten vesistösiltojen suunnitteluun ja kehittäneet kestäviä ja kilpailukykyisiä rakenneratkaisuja jo vuosikymmenten ajan. Asiantuntijamme tuntevat maan suurimmat tie- ja vesiväylähankkeet ja erityisesti jännitettyjen betonisiltojen suunnittelun. Tarjoamme asiakkaillemme kokemuksen lisäksi myös mahdollisimman luotettavat ja kustannustehokkaat ratkaisut. 

Olemme toimineet suunnittelun ohella myös erilaisissa asiantuntijatehtävissä ulkoisena tarkastajana sekä osallistuneet aktiivisesti siltasuunnittelun kehitystehtäviin. 

Teemme uudissiltojen suunnittelua aina esiselvityksestä rakennesuunniteluun ja hyödynnämme ja kehitämme älykkäintä teknologiaa analyysien ja vertailujen tekemisessä sekä suunnittelussa. Otamme tietomallintamisen ja digitaalisen työkalujen avulla mukaan kaikki siltahankkeen toimijat ja yhdessä löydämme parhaat mahdolliset siltarakenneratkaisut.  

Swecon laaja kansainvälinen siltasuunnittelun verkosto ja osaavat asiantuntijat ympäri Euroopan toimivat tiiviissä yhteistyössä ja takaavat laaja-alaisen kokemuksen siltojen ja erikoisrakenteiden suunnitteluun.