Kajaanin Datakeskus

Vanhan Kajaanilaisen teollisuuskiinteistön rakennuksen muuttaminen moderniksi tietoliikennekeskukseksi toteutettiin Swecon arkkitehtien ja asiantuntijoiden yhteistyönä. Kestävän kehityksen mukaisesti uskomme, että vanhatkin rakennukset voidaan muuntaa uuteen käyttöön ympäristöä kunnioittaen ja elävöittäen.

FAKTAT

PROJEKTI

Vanhan teollisuusrakennuksen perusparannus ja käyttötarkoituksen muutos

VUOSI

2013

LAAJUUS

10 700 m2

 

PROJEKTI

Tiivis yhteistyömme asiakkaan kanssa sekä asiantuntijoidemme vahva ja monipuolinen osaaminen takasivat parhaan mahdollisen lähestymisen vaativan tietoliikennekeskuksen toteuttamiseksi.

Suunnittelimme UPM-Kymmenen vanhan paperivaraston datakeskukseksi, joka vastaa nykyaikaisen palvelinkeskuksen ja suurteholaskennan tarpeita. Keskuksessa toimivat nyt Tieteen tietotekniikan keskus CSC sekä Herman IT.

CSC:n tietokoneet tarjoavat suurteholaskentaa muun muassa yliopistoille. Suun­nittelussa on kiinnitetty erityistä huomioita ympäristöystävällisyyteen. Datakeskuksen käyttämä sähkö on tuotettu vesivoimalla ja jäähdytyksen hukkalämpöä hyödynnetään toimistotilojen tuloilman esilämmitykseen.

Olennainen osa hanketta oli visuaalisen yrityskuvan rakentaminen ark­kitehtuurin keinoin. Lähes 200 metriä pitkää julkisivua on rytmitetty eri sävyisillä profiilipelleillä. CorTen- teräksen käyttö uusissa pintarakenteissa luo yhteyden alueen vanhan punatiiliarkkitehtuurin värimaailmaan.