0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Rakennussuunnittelu

Arkkitehtisuunnittelu on jokaisen rakennushankkeen lähtökohta ja silta eri suunnittelualojen välillä. Autamme toteuttamaan rakennushankkeen käyttäjälähtöisesti ja kustannustehokkaasti. Arkkitehtimme ratkovat työkseen kimurantteja ongelmia ja solmivat yhteen eriäviä mielipiteitä. Lopputulos ei ole ainoastaan tasapainoinen ja toteutettavissa, vaan käyttäjien kannalta toimiva, ympäristön näkökulmasta kestävä ja kaupunkikuvallisesti arvokas lisä ympäristöönsä.

 

Monialaista osaamista uudisrakennusten arkkitehtisuunnitteluun

Hyödynnämme uudiskohteiden rakennussuunnittelussa Swecon monialaista osaamista, muun muassa hiilijalanjälkilaskennasta, viherkertoimista ja energiaratkaisuista. Tuomme arkkitehtisuunnitteluun uusia näkökulmia myös kansainvälisestä verkostostamme. Ohjaamme koko suunnittelutiimiä hallitusti kohti yhteisiä tavoitteita, mikä varmistaa suurten ja pienten kohteiden ketterän ja luotettavan toteutuksen. Lue lisää myös korjausrakentamisen arkkitehtisuunnittelusta.

Digitaaliset työkalut havainnollistavat suunnitteluratkaisuja

Hyödynnämme tietomallipohjaisessa arkkitehtisuunnittelussa havainnollisia digitaalisia työkaluja, kuten virtuaalista ja lisättyä todellisuutta. Tiedon visualisointi auttaa vertailemaan eri vaihtoehtoja, ymmärtämään monimutkaisia kokonaisuuksia ja tekemään tietoon perustuvia päätöksiä. Digitaaliset metodit tukevat myös vuorovaikutusta tilojen käyttäjien, kiinteistönomistajan ja muiden sidosryhmien kanssa.

 

Triplan arkkitehtisuunnittelussa yksi avainkysymyksistä oli  se, miten pienen ihmisen mittakaava otetaan huomioon, jottei valtavasta rakennuksesta tule murskaava. Suunnittelussa on mietitty paljon, miten rakennus avautuu kiinnostavana kulkijalle sekä ulko- että sisätiloissa. 

Jättimäistä rakennushanke Triplaa on tehty monen toimijan voimin. Sweco vastasi sen itäisen kolmanneksen, eli asemakorttelin pää-, arkkitehti- ja rakennussuunnittelusta sekä yhdessä Arkkitehdit Soini & Horton kanssa kokonaisuuden kaupunkikuvallisista ratkaisuista.

Triplan ilmakuva

Sweco on Spondan vanha kumppani, ja Väritehtaankatu on syventänyt yhteistyötä entisestään. Spondan strategisten painopistealueiden eli asiakaskokemuksen ja ympäristövastuun mukaiset tavoitteet ovat olleet myös Väritehtaankadun hankkeessa keskeisiä.

Tehtävänä oli luoda metropolialueen logistiseen solmukohtaan sen optimaalista sijaintia pääradan aseman yhteydessä täydellisesti hyödyntävä toimisto- ja liikerakennus, joka tarjoaa pääkonttoritason puitteet vaativillekin vuokralaisille.

Väritehtaankatu

Mikko Vuorenhela

Pääsuunnittelija, projektipäällikkö

Nicola Ugas

Pääsuunnittelija, projektiarkkitehti

Pekka Ojalammi

Pääsuunnittelija, projektipäällikkö

Anitta Höttönen

Pääsuunnittelija, arkkitehti

Katariina Kosonen

Pääsuunnittelija, arkkitehti

Kimmo Köpilä

Arkkitehti, Turku

Mirjami Wilke

Arkkitehti, Kuopio

Ole meihin yhteydessä!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.