Assi - Ahveniston sairaala

Sweco on mukana Ahveniston sairaalan, tutummin Assin, allianssissa yhdessä Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiirin, Skanskan ja arkkitehtityöyhteenliittymän Team Integratedin kanssa, johon kuuluvat arkkitehtitoimistot AW2-Arkkitehdit Oy ja Harris-Kjisik Oy sekä rotterdamilainen Gortemaker Algra Feensta. Swecon rooli projektissa on todella laaja, sillä vastaamme sekä rakenneteknisestä ja taloteknisestä suunnittelusta, käyttäjälähtöisestä suunnittelusta että tavaralogistiikan toimivuuden suunnittelusta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriin tuleva keskussairaala Assi rakennetaan hyvien kulkuyhteyksien varrelle Hämeenlinnan Ahvenistoon. Se tulee toimimaan erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon sekä yliopistosairaaloiden ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyön mahdollistajana.

Sairaalan suunnittelussa asiakaslähtöisyys näkyy lyhyinä etäisyyksinä ja yhden käynnin mahdollisuutena. Asiakas voi käydä samalla kertaa esimerkiksi päivystyksessä, laboratoriokokeissa ja kuvantamistutkimuksissa.

Nykyaikaiset tilat mahdollistavat parhaan mahdollisen hoidon, sillä Ahveniston sairaala on uudenlainen sairaala, jossa hyödynnetään saumattomasti sähköisiä palveluita ja innovatiivista teknologiaa.

Projektin allianssin osapuolilla on yhtenäinen näkemys siitä, että sairaalasta rakennetaan inhimillinen, turvallinen, terveellinen ja toimiva rakennus, jonka käyttö-, huolto-, energia- ja elinkaarikustannukset ovat edulliset.

 

Lisätietoja sairaalasta https://ahvenistonsairaala.fi/

 

Kuvalähde: ASSI Allianssi / Integrated – työyhteenliittymä