0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Parametrinen suunnittelu on algoritmiseen ajatteluun perustuva prosessi, jossa kohteen suunnittelua ohjaavat tavoitteet kirjoitetaan algoritmiin parametrien avulla määrätyn tehtävän suorittamiseksi. Näin saadaan optimoitua haluttu tavoitetila sekä mahdollisuus analysoida ratkaisua.

 

Parametrinen suunnittelu automatisoi suunnittelijan rutiinitehtäviä

Se vähentää virheitä ja parantaa suunnittelun laatua.

Swecon Parametric Design as a Service (PDaaS) avulla käyttäjät voivat tarkastella parametrimalleja web-selaimessa. Tämä antaa vapauden tutkia erilaisia ​​suunnittelun yhdistelmiä ja valita käyttäjän tarpeisiin parhaiten sopivat yhdistelmät. Palvelu tukee parametrimalleja, jotka on luotu Grasshopperilla (visuaalinen parametrinen ohjelmointikieli ja ympäristö).

  • Mahdollistaa suunnitteluprosessien automatisoinnin
  • Nopeuttaa huimasti vaihtoehtoisten ratkaisujen tarkastelua
  • Ei vaadi lisäohjelmiston asennuksia
  • Toimii kätevästi myös mobiililisti

Viaconille kehitettiin kokemuksellinen tarjoussuunnittelutyökalu

ViaConin uuden tuotteen, betonielementtisillan, tarjousaineisto laaditaan alalla aivan uudenlaisella 3D-työkalulla. Swecon parametrisen suunnittelun asiantuntijat kehittivät visuaalisen webbialustan, jolla ViaCon voi tarjousvaiheessa suunnitella koko siltapaikan ja optimoida rakenteet. Työkalu mahdollistaa jatkossa myös siltapaikan hiilijalanjälkilaskennan.

ViaCon PDaaS

Swecon BIM-asiantuntijat vastaavat uniikin betonisillan mallintamisesta Randselva-joen yli Norjassa

Parametristä 3D-tietomallia käytetään kansainvälisen infrahankkeen ainoana virallisena aineistona.

Randselva Bru on portugalilaisen Armando Rito Engenharia -toimiston suunnittelema kotelopalkkisilta, jonka pituus on 634 metriä ja pääjänne liki 200 metriä. Suunnitelmat olivat 2D-kuvina, vaikka Norjan kaikki isot infrahankkeet toteutetaan mallintamalla ilman paperipiirustuksia.

Randselva Bru

Niko Vironen

Tuote- ja myyntipäällikkö, VDC-palvelut

Ilari Pirhonen

Teknologiapäällikkö, parametrinen suunnittelu
Copy link
Powered by Social Snap