0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Edistämme kestävää liikkumista tulevaisuuden yhteisöissä ja kaupungeissa.

Infra ja liikenne

Kestävä ja toimiva liikennejärjestelmä ja infra vastaavat tulevaisuuden liikkumistarpeisiin.

Luomme edellytykset hyvälle elinympäristölle

Nykyaikaisessa urbanisoituneessa yhteiskunnassa kestävästi ja kustannustehokkaasti suunnitellun infrastruktuurin tarve on suurempi kuin koskaan aiemmin. Swecon asiantuntijoiden avulla saavutamme ratkaisuja, jotka helpottavat ihmisten jokapäiväistä elämää.

Olemme mukana edistämässä ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti sekä kulttuurisesti kestävää kehitystä. Laaja-alaisen osaamisemme avulla luomme turvallista liikennettä, tehokasta infrastruktuuria sekä kestäviä energia- ja vesihuollon ratkaisuja.

Kaupunkien kasvaessa ja tiivistyessä on huomioitava tulevaisuuden vähäpäästöiset liikkumistarpeet sekä kehitettävä yhdyskuntarakennetta pitkäjänteisesti. Suunnittelemme infraa ja liikennejärjestelmää, jotka parantavat liikkumista ja helpottavat ihmisten päivittäistä elämää tulevaisuuden yhteisöissä ja kaupungeissa. Hyödynnämme myös alan parhaita digitaalisia ratkaisuja.

Swecon liikennesuunnittelun asiantuntijat tukevat kestäviä ja resurssitehokkaita liikkumisvalintoja ja älykkäitä liikkumismahdollisuuksia. Sweco on johtava raideliikenteen asiantuntija, joka on mukana suomalaisissa rata- ja raitiotiehankkeissa. Edistämme kestävien liikkumismuotojen käyttöä maankäytön suunnittelussa  ja myös esimerkiksi kaupunkipyörähankkeissa.

Syvällinen tuntemus liikennejärjestelmän toimintatavoista ja infrastruktuurista takaavat laadukkaat selvitykset, tarkastelut ja asiantuntijapalvelut suunnittelun eri vaiheissa. Osaamisemme kattaa niin esisuunnittelun, liikenteen mallinnuksen, kävelyn ja pyöräilyn suunnitelmat, maankäytön liikennesuunnittelun kuin liikenteen ja liikkumisen ohjauksen.

Hallitsemme myös vaativat ja paljon riskejä sisältävät, allianssimallilla toteutettavat projektit. Olemme  mukana useissa ajankohtaisissa allianssi-hankkeissa ympäri Suomen. Tälläkin hetkellä suunnittelemme mm. Tampereen raitiotietä ja Raidejokeria osana allianssia. Teemme myös asiakaskokemuksen konsultointia.

Raideliikenteen valoisa tulevaisuus

Viimein syksyllä 2016 pullot poksahtivat auki ja kuohuvaa kaadettiin laseihin. Tampereen ratikkaa suunnittelevan Raitiotieallianssin jäsenet olivat juuri saaneet tietää kaupunginvaltuuston hyväksyneen Raitiotieallianssin kehitysvaiheen suunnitelmat, mikä mahdollisti toteutusvaiheeseen siirtymisen. 15 kilometrin mittaisen raitiotien rakennustyöt käynnistyivät Tampereella vauhdilla jo heti loppuvuodesta 2016.

Ensimmäistä kertaa yli sataan vuoteen Suomessa kehitettiin ja rakennettiin kokonaan uutta raitiotiejärjestelmää.

Tampereen ratikka
Laadukas pyöräpysäköinti
Mikroliikkumisen pysäköintiverkosto
Raide-Jokeri
Raide-Jokeri
Kaupunkifillarit
Kaupunkipyöräilystä on tullut tiivis osa suomalaista urbaania kaupunkielämää.
Tulva- ja hulevesisuunnittelu
Pudasjärven tulvasuunnittelu
Sykkeen hulevesisuunnittelu
Vesihuolto

Ota yhteyttä

Elise Ruohonen

Kaupunki ja Liikenne

Jori Lehtikangas

Radat ja raitiotiet

Antti Ryynänen

Vesi ja ympäristö

Antti Jussila

Infra- ja taitorakenteet

Ole meihin yhteydessä!

Voit lähettää meille viestin oheisen lomakkeen kautta, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.Tarjouspyynnöt voi lähettää osoitteeseen tarjoukset(at)sweco.fi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.