0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Kestävä liikkuminen

Kestävän liikkumisen edelläkävijyyttä yhdestä osoitteesta

Tuotamme innovatiivisia ratkaisuja kaikkiin kestävän liikkumisen hankkeisiin, olipa kyse sitten jalankulusta, pyöräilystä, kaupunkipyöristä tai muista liikkumispalveluista. Asiantuntemuksemme kattaa myös joukkoliikenteen, liikenteen ohjausjärjestelmät ja kestävän liikenneinfrastruktuurin kehittämisen. Hankkeemme edistävät sujuvaa ja ympäristöystävällistä liikkumista kannattavasti.

Kestävän liikkumisen hankkeet

Swecon huippuasiantuntijatiimit tuottavat kokonaisvaltaisia ratkaisuja kaikkiin kestävän liikkumisen hankkeisiin. Yksi hankekokonaisuus on liikennesuunnittelu , jolla on keskeinen rooli ekologisemman yhteiskunnan rakentamissa ja resurssien tehokkaassa käytössä. Liikennesuunnittelun osaamisemme ulottuu aina kaavoituksesta toteutusvaiheen liikennejärjestelyihin asti.  

Meillä on laaja-alaista osaamista myös erilaisista joukkoliikenteen suunnittelu- ja kehittämishankkeista sekä vankkaa kokemusta yhteistyöstä joukkoliikenneviranomaisten kanssa. Työskentelemme aktiivisesti myös kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi.   

Kävely ja pyöräily osana kestävää liikkumista

Kävelyn ja pyöräilyn edistäminen on tärkeä osa kestävää liikkumista sekä pyrkimystä luoda turvallisempia, viihtyisämpiä ja toimivampia kaupunkeja. Se tukee myös tavoitetta hiilineutraalista Suomesta. Me Swecolla sitoudumme vahvasti tähän tavoitteeseen, ja näemme sen alkavan jo suunnittelupöydillä.  

Kestävän liikkumisen asiantuntijamme suunnittelevat pyöräliikenteen tavoiteverkkoja, pyöräteiden yleissuunnitelmia, liikenteenohjaussuunnitelmia ja pyöräteiden rakennussuunnitelmia. He laativat pyöräväyliä ja -reittejä sekä kaupunkiympäristöön että luontoon. 

Lisäksi kehitämme Swecolla pyörämatkailua edistäviä selvityksiä, strategioita ja suunnitelmia. Tuemme myös eri maankäytön suunnitteluvaiheita, jotta kävelyn ja pyöräilyn edistäminen otetaan huomioon jo kaavoituksessa. Olemme erityisen kokeneita pyöräpysäköinnin suunnittelussa, olipa kyse yleissuunnitelmista tai toteutussuunnitelmista, kuten asemanseutujen liityntäpyöräpysäköinnistä. 

Kaupunkipyörien ykkönen

Sweco on Suomen johtava kaupunkipyöräjärjestelmien asiantuntija. Olemme olleet merkittävässä roolissa tekemässä Helsingin kaupunkipyörästä yhden maailman suosituimmista pyöräjärjestelmistä. Pyrimme edistämään kaupunkipyöräbuumia myös muissa Suomen kaupungeissa. 

 Helsingin kaupungin tavoitteena on lisätä pyöräliikenteen osuutta 20 prosenttiin kaikesta liikenteestä vuoteen 2035 mennessä. Tehokas kaupunkipyöräjärjestelmä edistää tavoitteeseen pääsyä. 

Kaupunkipyöräilystä on tullut tiivis osa suomalaista urbaania kaupunkielämää.

Joukkoliikennesuunnittelu

Meillä Swecolla työskentelee monipuolinen joukkoliikennesuunnittelun ja -kehityshankkeiden tiimi. Heillä on laaja-alaista kokemusta joukkoliikenteen kehittämisestä, kuten tarvekartoituksesta ja järjestämisselvityksistä, linja- ja aikataulusuunnittelusta sekä joukkoliikenneinfrastruktuurin kehittämisestä sekä syvällistä ymmärrystä joukkoliikenneviranomaisten toiminnasta. Lisäksi meillä on vahvaa osaamista joukkoliikenteen strategisten suuntaviivojen määrittelystä, matkaketjujen kehittämisestä ja joukkoliikennesuunnittelusta matkailusektorille. 

 Asiakaslähtöisyys ja kustannustehokkuus ovat keskeisiä periaatteitamme myös joukkoliikennesuunnittelussa. Hyödynnämme Sweco-konsernin laajaa, monialaista, kotimaista ja kansainvälistä asiantuntemusta joukkoliikennehankkeissamme, mikä takaa parhaan mahdollisen tuloksen sekä asiakkaillemme että loppukäyttäjille eli matkustajille. 

Tampereen ratikka

Mikko Suhonen

Joukkoliikenne

Mikko Raninen

Kaupunkisuunnittelu, kävely ja pyöräily

Petteri Nisula

Liikkumisen ohjaus ja viestintä

Ota meihin yhteyttä!

Voit lähettää meille viestin oheisen lomakkeen kautta, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä. Tarjouspyynnöt voi lähettää osoitteeseen tarjoukset(at)sweco.fi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.