0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Satamat ja vesirakenteet

Kokeneet asiantuntijamme sekä laaja kansainvälinen suunnitteluverkosto ympäri Euroopan toimivat tiiviissä yhteistyössä  kaupunki- ja aluesuunnittelun sekä rakennetekniikan ja korjausrakentamisen ja geotekniikan alalla. Ne takaavat laaja-alaisen kokemuksen myös satama- ja vesirakenteiden suunnitteluun.

Satamat ja laiturirakenteet

Satama- ja laiturirakenteiden suunnittelu lähtee geotekniikasta ja laiturin käyttötarkoituksesta, joka pitkälle määrittelee kohteeseen soveltuvat laiturirakenteet ja rakennesuunnittelun päälinjat. Usein venesatamissa kuten kauppasatamissakin käytettävissä oleva tila on rajallinen, jolloin sataman maa- ja vesialueen käytön suunnittelu sekä toimintojen ja palvelujen oikea sijoittelu on tärkeätä.

Suomen rakennettu vesirakenteiden infra vanhenee ja vaatii kuntotutkimuksia, käytettävyysselvityksiä ja korjaussuunnittelua.  Usein rakenteen alkuperäinen käyttötarve on poistunut ja uusi käyttötarkoitus vaatii rakenteen muutossuunnittelua.

Kelluva rakentaminen on kansainvälinen trendi ja rantautunut myös Suomeen. Swecolla on vahvaa näyttöä kelluvan asuntorakentamisen hankkeista Suomessa ja ulkomailla sekä osaamista vaativiin hydrodynaamisiin analyyseihin.

Vesiväylä- ja ruoppaushankkeet sekä vesistöputkien ja -kaapelireittien suunnittelu ovat aluesuunnittelua, jota ohjaa vahvasti vesialueiden muu infra sekä vallitsevat rajoitteet ja pohjaolosuhteet.

Kaupunkirannat ja rantamuurit ovat ensisijaisesti osa kaupunkikuvaa ja aluesuunnittelua sekä toissijaisesti rakennetekniikkaa, joka kuitenkin on sovitettava vallitseviin olosuhteisiin ja tarpeisiin.

Vesivoimalaitokset ja padot

Asiantuntijoillamme on paljon kokemusta vesivoimahankkeista ja patojen suunnittelusta.  Vesivoimalaitosten vanheneva infra vaatii kuntotutkimuksia sekä korjaussuunnittelua ja -rakentamista. Uudiskohteitamme ovat pienvoimalahankkeet sekä vanhojen koneistojen ja vesivoimarakenteiden uusiminen sekä niihin liittyvä muutossuunnittelu.

Kalaportaiden suunnittelussa hyödynnämme CFD-simulointia (Computational Fluid Dynamics), joka tuottaa suunnittelukohteesta 3D virtauskentän ja mahdollistaa optimaalisten rakenteiden suunnittelun.

Vesiluvat

Vesirakentamisen ammattilaisemme laativat satamia, vesiväyliä, vesistökaapeleita, ruoppauksia ja läjityksiä sekä muita vesitaloushankkeita koskevat vesilain mukaiset lupahakemukset.   Samoin laadimme puolestanne vastineet lupaprosessin kuluessa.

Kokeneet suunnittelijamme osaavat arvioida kuhunkin kohteeseen vaadittavan lupahakemuksen laajuuden sekä tarvittaessa avustaa tai hankkia puolestanne hakemuksen liitteeksi tarvittavat luonto- ja ympäristöselvitykset sekä muun aineiston.

Seppo Virtanen

Johtava asiantuntija, Satama- ja vesirakentaminen

Heikki Saarikivi

Tiimipäällikkö, Satama- ja vesirakentaminen

Ole meihin yhteydessä!

Voit lähettää meille viestin oheisen lomakkeen kautta, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.Tarjouspyynnöt voi lähettää osoitteeseen tarjoukset(at)sweco.fi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.