Aalto-yliopiston uusi kampus

Väre tulee Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun käyttöön vuonna 2018. Kokonaisuudessaan rakennus tulee olemaan kooltaan noin 33 000 brm2, ja siihen sijoittuu Aalto-yliopiston toimintojen lisäksi uusi Metrokeskus palveluineen.

FAKTAT

VUOSI

2014-2015, valmistuu 2018

KOKO

33 000 brm2

TILAAJA

Aalto-Yliopistokiinteistö

Väreessä kohtaavat taide, tekniikka ja tulevaisuus

Väre perustuu vuonna 2012-2013 käydyn arkkitehtuurikilpailun voittaneeseen Verstas Arkkitehtien ehdotukseen. Kampuksen keskeisin rakennus tulee olemaan raikas ja selkeä kokonaisuus, johon kiteytyy kuitenkin vaihtelevien tilojen mahdollistamat kohtaamiset ja alojen poikkitieteellisyys.

Rakennus tuottaa vakuuttavalla tavalla vaihtelevia tiloja, jotka pystyvät sopeutumaan ja joustamaan tarpeiden ja tilaratkaisujen muuttuessa. Sisääntulokerroksesta ylöspäin noustaessa tilojen luonne muuttuu asteittain.

Sweco on ollut mukana kohteen kustannusohjauksessa hankesuunnittelun alkuvaiheesta alkaen tehden eri vaiheiden kustannusvertailuja sekä suoritetasoista määrälaskentaa. Lisäksi olemme tuottanut kohteelle kustannushallintapalveluja vuosien 2014-2015 aikana.

EVÄSTEET

Käytämme kotisivuillamme evästeitä käyttäjien sivustokokemuksen parantamiseksi. Evästeillä emme kerää emmekä tallenna henkilökohtaisia tietoja. Hyväksymällä evästeet, pääset vierailemaan kotisivuillamme. Mikäli et halua, että laitteellesi tallennetaan evästeitä, voit muuttaa selaimesi asetuksia niiden estämiseksi.