Julkisivu palvelee talon henkeä

Munkkiniemen Puistotiellä sijaitseva As Oy IPU on valmistunut vuonna 1939. Kohteessa toteutettiin julkisivu- ja parvekeremontti. Saneerauksen tavoitteena oli palauttaa rakennuksen julkisivu alkuperäisen mukaiseksi ja ajan henkeen sopivaksi.

FAKTAT

PROJEKTI

As Oy IPU

VUOSI

2016

TOIMEKSIANTO

Arkkitehti-, pää- ja rakennesuunnittelu

TAUSTAA

Vuonna 1939 rakennetussa viisikerroksisessa talossa on 24 asuinhuoneistoa. Rakennuksen julkisivua oli korjailtu ja muutettu vuosien aikana ja nyt se haluttiin palauttaa alkuperäiseen loistoonsa. Asiantuntijamme vastasivat kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta sekä rakennesuunnittelusta.

Maaliskuussa 2015 aloitettu suunnittelu valmistui kesäkuussa ja toteutus aloitettiin loppukesästä. Kohde valmistui maaliskuussa 2016.

RATKAISU

As Oy IPU:ssa toteutettiin täydellinen julkisivusaneeraus tarkkojen suunnitelmien perusteella. Talon julkisivu palautettiin rakennusajanmukaiseen ulkoasuun onnistuneilla suunnitteluratkaisuilla ja laadukkaalla toteutuksella.

"Yhteistyö Swecon asiantuntijoiden kanssa sujui hyvin. Julkisivuremontti vaatii rakennusmenetelmien ja -tapojen kattavaa asiantuntemusta sekä ymmärrystä eri aikakausien arkkitehtonisista tyyleistä. Meillä suunnittelu onnistui erinomaisesti. "
As Oy IPU:n hallituksen puheenjohtaja Esko Jurvanen