Länsimetron talotekniikkajärjestelmät

Länsimetron talotekniikkajärjestelmät ovat lähihistorian mittavimmat. Swecon toimeksiannon yksi merkittävimmistä osa-alueista on talotekniikan suunnittelun ohjaus, rakennuttaminen, töiden valvominen ja käyttöönottotehtävät. Swecon Länsimetron kymmenen hengen talotekniikkatiimin asiantuntijoilla on vastuullaan yli 50 erillisen järjestelmän valmiiksi saattaminen yhteensä 13 asemalla, maanalaisella varikolla ja ratalinjalla.

FAKTAT

PROJEKTI

Länsimetron taloteknisen suunnittelun ohjaus, rakennuttaminen ja valvominen

LAAJUUS

13 asemaa, maanalainen varikko ja ratalinja

PROJEKTI

Projektissa on dokumenttien käsittelyyn kehitetty tietoportaali, joka toimii suunnitelmien jakelussa, urakoitsijoiden laitehyväksyttämisissä, tarkastusasiakirjana, sekä huoltokirjaohjelmana. Järjestelmä on suunniteltu toimivaksi ilman paperitulosteita.

Viimeisimmät ja teknisesti parhaat henkilöturvallisuusjärjestelmät sekä huolellisesti suunnitellut ylipaineistetut poistumistieratkaisut tekevät Länsimetrosta maailman turvallisimman metron.

Länsimetron Ruoholahti – Matinkylä välisellä osuudella liikennöinti alkaa 2017. Metron jatke Matinkylästä Kivenlahteen valmistuu vuonna 2020.

 

Kuva: Länsimetro Oy