Talotekninen suunnittelu
Valaistussuunnittelu
Valaistussuunnittelulla luomme kokonaisvaltaisia, turvallisia ja käyttäjien hyvinvointia ja arkea tukevia viihtyisä ympäristöjä. Monialainen talotekniikan ja valaistuksen suunnittelutiimimme ymmärtää valaistuksen mahdollisuudet ja hyödyntää uusinta teknologiaa ja innovaatioota. Toimimme vahvassa yhteistyössä muiden suunnittelualojen ja arkkitehtien sekä asiakkaidemme kanssa.
Laaja-alaista valaistussuunnittelua
Palvelumme kattavat laajasti kiinteistörakentamisen ja monipuoliset kaupunkiympäristöt konseptisuunnittelusta toteutussuunnitteluun sekä valaistuksen ohjelmointiin. Valaistuksen avulla luomme viihtyisiä ja turvallisia kiinteistöjä, kuten liike- ja toimistorakennuksia. Valaistussuunnittelijoillamme on näyttöä arvokiinteistöjen ja suojeltujen rakennusten, kuten museoiden, julkisivu- ja sisävalaistuksesta. Kehitämme myös puistoalueiden, teiden ja luontokohteiden valaistusta.
Hyvä valaistus on tarkoituksenmukaista ja arkkitehtuuria kunnioittavaa
Valaistussuunnittelua sisätiloihin, joiden vetovoimaa voidaan kasvattaa tunnelmallisella, hauskalla ja miellyttävällä valaistuksella. Hyvin suunniteltu ja toteutettu valaistus lisää työhyvinvointia. Suunnittelutiimillämme on kokemusta toimistojen, kaupallisten tilojen ja museoiden valaistussuunnittelusta.
Valaistussuunnittelu osaamisemme kattaa myös toiminnallisemmat alueet kuten kadut ja erilaiset väylät, sillat ja rata-alueet.
Monipuolisia valaistuskohteita
- Julkisivuvalaistus (uudis- ja suojelukohteet)
- Liike- ja toimistorakennusten valaistus
- Dynaaminen ja liikkuva valo
- Alue- ja tievalaistus
Suunnittelijamme taitavat arkkitehtuurin sidottujen valoteosten ideoinnin ja suunnittelun, jos kohteeseen halutaan esimerkiksi prosenttitaidetta.
Luovat suunnittelijamme toteuttavat ammattitaidolla niin isot Master Plan -valaistussuunnitelmat kuin pienten detaljienkin suunnittelun käyttäjän ja tilaajan toiveet ja tarpeet huomioiden.
Valaistussuunnittelun tueksi teemme tilojen, tilakokonaisuuksien tai julkisivujen valaistussimulaatioita sekä Photoshop-visualisointia, jolla voidaan havainnollistaa tilojen arkkitehtoninen ilme jo suunnitteluvaiheessa. Nämä todennetaan tekemällä koevalaistuksia kohteessa. Arkkitehtoniset kohteet teemme tiiviissä yhteistyössä arkkitehtien kanssa saavuttaaksemme parhaan lopputuloksen, jossa valo ja arkkitehtuuri tukevat toisiaan.
Hallitsemme erilaiset digitaaliset valaistusohjausjärjestelmät ja huomioimme suunnittelussamme energiatehokkuuden ja käytettävyyden. Valaistuksen ohjauksessa huomioimme erilaiset ohjausmahdollisuudet kuten Dali-, KNX-, DMX-, langattomat ohjaukset sekä liike-/läsnäolo ja päivänvalo-ohjaukset. Valaistuksessa voimme käyttää dynaamista valaistusohjausta, joka seuraa esimerkiksi päivänvalon muutosta eri vuorokauden aikoina.
Kestävää valaistussuunnittelua
Valaistussuunnittelussa pyrimme aina minimoimaan valosaastetta ja maksimoidaan energiatehokuuden. Suunnittelussa huomioimme myös päivänvalon vaikutuksen sisätiloihin ja energiansäästöön.
LEED, BREEAM ja WELL-standardien vaatimukset ovat osa kestävää suunnittelua.
Tärkeä osa valaistussuunnittelijoidemme työtä on myös valaistuksen käyttöönotto ja valaisimien suuntaus, joilla viimeistelemme kokonaisuuden ja varmistamme suunnitelmien toteutuksen.
Länsisalmen sähköasema leikittelee valolla
Voiko sähköasema olla arkkitehtonisesti kiinnostava? Kyllä voi! Visuaalisesti mielenkiintoinen, teräksinen ja ruosteenvärinen Länsisalmen tuore sähköasema leikittelee upeasti valolla. Kauniin rakennuksen suunnittelussa oli mukana Swecon rakenne- ja talotekniikkasuunnittelijat. Valaistuksella on rakennuksessa erittäin keskeinen rooli.
Aalto-yliopisto Töölön etäohjattavan valaistus- ja AV-tekniikka kunnioittaa historiaa
Historiallisen rakennuksen yleisilmettä palautettiin 50-luvun henkeen, mutta talotekniikka on huippumodernia. Sweco suunnitteli arvorakennukseen etäohjattavaa sähkö-, AV- ja valaistustekniikkaa, jonka ansiosta opetus on monipuolista myös virtuaaliympäristöissä.
Nokian Silta-kampus
Nokian Silta-kampus
Yksi Silta-kampuksen erityispiirteistä on sen upean pääsisäänkäynnin valaistus. Tärkeintä oli valaistuksen monikäyttöisyys, jolloin valaistuksella luodaan myös arkkitehtuuriin uusia tasoja. Sama valopinta toimii sekä turvallisuutta luovana staattisena yleisvalaistuksena että erikoistilanteissa näyttävänä viestinnän välineenä.
Matti Syrjälä
Johtava valaistussuunnittelija, muotoilijaJuuso Kohvakka
Projektipäällikkö