0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Länsisalmen sähköasema

Talotekninen suunnittelu

Valaistussuunnittelu

Valaistussuunnittelun tavoitteena on luoda kokonaisvaltainen, turvallinen ja käyttäjien hyvinvointia tukeva viihtyisä ympäristö. Monialainen suunnittelutiimimme ymmärtää valaistuksen mahdollisuudet ja hyödyntää uusinta teknologiaa. Toimimme vahvassa yhteistyössä arkkitehtien ja asiakkaidemme kanssa. 

Palvelumme kattavat laajasti kiinteistörakentamisen ja monipuoliset kaupunkiympäristöt konseptisuunnittelusta toteutussuunnitteluun sekä valaistuksen ohjelmointiin. Valaistuksen avulla luomme viihtyisiä ja turvallisia kiinteistöjä, kuten liike- ja toimistorakennuksia. Valaistussuunnittelijoillamme on näyttöä arvokiinteistöjen ja suojeltujen rakennusten, kuten museoiden, julkisivu- ja sisävalaistuksesta. Kehitämme myös puistoalueiden, teiden ja luontokohteiden valaistusta.  

Hyvä valaistus on tarkoituksenmukaista ja arkkitehtuuria kunnioittavaa.  

Valaistussuunnittelua sisätiloihin, joiden vetovoimaa voidaan kasvattaa tunnelmallisella, hauskalla ja miellyttävällä valaistuksella. Hyvin suunniteltu ja toteutettu valaistus lisää työhyvinvointia. Suunnittelutiimillämme on kokemusta toimistojen, kaupallisten tilojen ja museoiden valaistussuunnittelusta.  

Valaistussuunnittelu osaamisemme kattaa myös toiminnallisemmat alueet; kuten kadut ja erilaiset väylät, sillat ja rata-alueet.  

Toteutamme monipuolisia valaistuskohteita 

  • Julkisivuvalaistus (uudis- ja suojelukohteet) 
  • Liike- ja toimistorakennusten valaistus 
  • Dynaaminen ja liikkuva valo 
  • Alue- ja tievalaistus 
Valaistussuunnittelu

Suunnittelijamme taitavat arkkitehtuurin sidottujen valoteosten ideoinnin ja suunnittelun, jos kohteeseen halutaan esimerkiksi prosenttitaidetta. 

Luovat suunnittelijamme toteuttavat ammattitaidolla niin isot Master Plan -valaistussuunnitelmat kuin pienten detaljienkin suunnittelun. Huomioimme aina käyttäjän ja tilaajan tarpeet.  

Valaistussuunnittelun tueksi teemme tilojen, tilakokonaisuuksien tai julkisivujen valaistussimulaatioita sekä Photoshop-visualisointia, jolla voidaan havainnollistaa tilojen arkkitehtoninen ilme jo suunnitteluvaiheessa. Nämä todennetaan tekemällä koevalaistuksia kohteessa. Arkkitehtoniset kohteet teemme tiiviissä yhteistyössä arkkitehtien kanssa saavuttaaksemme parhaan lopputuloksen, jossa valo ja arkkitehtuuri tukevat toisiaan.  

Hallitsemme erilaiset digitaaliset valaistusohjausjärjestelmät ja huomioimme suunnittelussamme energiatehokkuuden ja käytettävyyden. Valaistuksen ohjauksessa huomioimme erilaiset ohjausmahdollisuudet kuten Dali-, KNX-, DMX-, langattomat ohjaukset sekä liike-/läsnäolo ja päivänvalo-ohjaukset. Valaistuksessa voimme käyttää dynaamista valaistusohjausta, joka seuraa esimerkiksi päivänvalon muutosta eri vuorokauden aikoina.  

Valaistussuunnittelussa pyrimme aina minimoimaan valosaastetta. Suunnittelussa huomioimme myös päivänvalon vaikutuksen sisätiloihin ja energiansäästöön. LEED, BREEAM ja WELL-standardien vaatimukset ovat osa kestävää suunnittelua. 

Tärkeä osa valaistussuunnittelijoidemme työtä on valaistuksen käyttöönotto ja valaisimien suuntaus, joilla viimeistelemme kokonaisuuden ja varmistamme suunnitelmien toteutuksen. 

Voiko sähköasema olla arkkitehtonisesti kiinnostava? Kyllä voi! Visuaalisesti mielenkiintoinen, teräksinen ja ruosteenvärinen Länsisalmen tuore sähköasema leikittelee upeasti valolla. Kauniin rakennuksen suunnittelussa oli mukana Swecon rakenne- ja talotekniikkasuunnittelijat. Valaistuksella on rakennuksessa erittäin keskeinen rooli.

Länsisalmen sähköasema

Aalto-yliopisto Töölön etäohjattavan valaistus- ja AV-tekniikan suunnittelussa kunnioitettiin historiaa

Aalto-yliopisto Töölön peruskorjaus valmistui alkuvuodesta 2021. Historiallisen rakennuksen yleisilmettä palautettiin 50-luvun henkeen, mutta talotekniikka on huippumodernia. Sweco suunnitteli arvorakennukseen etäohjattavaa sähkö-, AV- ja valaistustekniikkaa, jonka ansiosta opetus on monipuolista myös virtuaaliympäristöissä.

Matti Syrjälä

Johtava valaistussuunnittelija, muotoilija

Juuso Kohvakka

Projektipäällikkö

Ota yhteyttä

Vastaamme mieltänne askarruttaviin kysymyksiinne
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.