Espoon Keilaniemi kasvaa korkeuksiin

Kaupunkirakenne tiivistyy ja raideliikenteen asemaseutujen maankäyttöä tehostetaan. Rakentaminen nousee korkeuksiin kun pääkaupunkiseudulle nousee samaan aikaan useita tornitaloja. Swecon korkean rakentamisen kokeneet asiantuntijat ja suunnittelijat ovat mukana useissa korkean rakentamisen projekteissa.

TAUSTAA

Espoon Keilaniemeen on suunnitteilla neljä tornitaloa, joihin suunnitellaan 32–36 kerrosta ja yhteensä yli 1000 asuntoa. Korkein torni on valmistuttuaan myös Suomen korkein asuin tornitalo.

Muodoltaan pyöreät tornit täydentävät alueen puutarhakaupunkimaista ympäristöä. Myös rakenteilla olevan Länsimetron Keilaniemen asema valmistuu kahden tornin väliin ja metrolla pääsee Helsingin rautatieasemalle kymmenessä minuutissa.

RATKAISU

Swecon korkean rakentamisen asiantuntijat ovat jo tornitalojen hankesuunnitteluvaiheessa mukana vastaamassa talotekniikan kokonaisvaltaisesta suunnittelusta. Näin pystymme huomioimaan hankkeen elinkaarikustannukset ja taloteknisten järjestelmien toimivuuden tornitaloissa parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Monipuolisilla simuloinneilla ja energiankäytön mitoituksella löydämme järjestelmien parhaan suorituskyvyn sekä pystymme rakentamaan toimivan ja energiatehokkaan kokonaisjärjestelmän.  3D-tietomallien ja simulointien avulla pystymme jo suunnitteluvaiheessa vaikuttamaan rakennuksen energiankulutukseen, mitoittamaan tilantarpeet oikein, selvittämään rakentamisen kustannusarviot ja välttämään rakennusaikaisia ongelmia.