Kuopion uusi Sädesairaala

Sädesairaala toi kauan odotetut uudet syöpäpoliklinikan tilat Kuopion yliopistolliseen keskussairaalaan. Swecon suunnittelijat ovat vahvasti mukana hankkeessa.

FAKTAT

PROJEKTI

Kuopion sädesairaala

VUOSI

2015

TOIMEKSIANTO

Pää- ja arkkitehtisuunnittelija, tietomalli- ja kustannusasiantuntija sekä sähkö-, tele- ja turvajärjestelmien suunnittelun asiantuntija.

PROJEKTI

Sädesairaala rakennettiin vuosien 2013-2015 aikana Puijon sairaala-alueen luoteispuolelle. Uudisrakennukseen sijoittuvat sädehoitoyksikkö, syöpätautien poliklinikka, kemoterapiahoitoja antava infuusioyksikkö ja sitä tukevat vastaanottotilat sekä patologian ja THL:n oikeuslääketieteen avaustilat. Lisäksi hankkeeseen sisältyy uusi Sädepark-pysäköintilaitos. Noin 30 miljoonaa euroa maksanut Sädesairaala tehostaa syövänhoitoa ja mahdollistaa koko Itä-Suomen oikeuslääketieteellisten ruumiinavausten keskittämisen Kuopioon. 

Sädesairaalan rakennushankkeen yhteydessä tehtävillä laitehankinnoilla mahdollistetaan laadukkaat hoitopalvelut. Esivalmistelutilojen ansiosta sädehoidossa käytettävien kiihdytintilojen käyttö tehostuu entisestään.

Hankkeen parissa työskenteli lukuisia suunnittelijoita ja erityisasiantuntijoita Swecon eri toimialoilta ympäri Suomea.  Toimimme mm. pää- ja arkkitehtisuunnittelijana, tietomalli- ja kustannusasiantuntijana sekä sähkö-, tele- ja turvajärjestelmien suunnittelusta vastaavana asiantuntijana.