Kahvitalon valaistus ilostuttaa keskellä kaupunkia

Paulig Kulma on uusi virkistävä kohtaamispaikka Kluuvin kauppakeskuksessa Helsingissä ja se avattiin vain hetki sitten. Kahden kerroksen kahvitalossa on tilaa tavata, tehdä töitä tai vain rentoutua kaupungin vilinää seuraillen. Kahvitalon tilassa on paahtimo, kahvila ja instituutti, jossa koulutetaan baristoja. Kokonaisuuden tilasuunnittelusta vastannut suunnittelutoimisto Bond Creative Agency ja Swecon valaistusasiantuntijat loivat yhdessä kahvitaloon aivan uudenlaisen rohkean valaistuksen.

TAUSTAA

Swecon valaistussuunnittelijoille valaistus on oleellinen osa elinympäristöämme. Bondissa työskentelevä suunnittelija Aleksi Hautamäki on tiiminsä kanssa luonut ilmeitä ravintoloihin ja kahviloihin. Kulmassa vaalea puu, kupari ja graafiset elementit yhdistyvät taitavasti ja valaistus luo juuri oikeanlaista tunnelmaa eri tiloihin.

RATKAISU

Kahvitalon ensimmäistä kerrosta hallitsee kaksi erilaista innovatiivista tilaa, joista voi itse valita sopivan kahvitteluhetkeä varten. Nopean ja rennon visiitin aikana voit istahtaa katosta roikkuvaan tuoliin katselemaan kaupungin vilinää, mutta intiimimpää keskustelua varten ”minikabinetit” ovat ehdottomasti paras valinta.

Valaistus Kulmassa on jaettu selkeästi dekoratiiviseen ja funktionaliseen. Dekoratiiviset valaisimet tukevat muotoilultaan konseptin ilmettä ja luovat tilaan tunnelmaa. Funktionaalisilla valoilla taas pystytään säätämään yleisvaloa sopivaksi vuorokausirytmin mukaan. Minikabineteissa asiakas pystyy itse säätämään valon tason sopivaksi tarpeeseensa. Lisäksi Kulman julkisivuun, ikkunakarmien sisäpintaan, on asennettu ohjelmoitavat RGB Ledit, jotka mahdollistavat värien ja animoinnin käytöllä erilaisten teemojen lisäämisen tilaan. Nimenomaan ohjattavuuden ja ohjelmoitavuuden suunnittelussa näkyy Swecon vahva asuantuntijuus.

"Kahden kerroksen isoista ikkunoista tulvii valoa päiväsaikaan, mutta illalla valoilla on mukava luoda erilaisia tunnelmia. Asiakkaat haluavat uudenlaisia elämyksiä ja nautinnollisia kahvihetkiä. Paulig kulman ihana henkilökunta viimeistelee tunnelman."
Charlotta Nylund, päällikkö, Paulig Kulma
"Valaistuksella on tärkeä rooli niin toiminnallisuuden kuin esteettisyydenkin näkökulmasta. Oli innostavaa tehdä valaistussuunnittelua yhdessä ihmisten kanssa, joille valaistuksen merkitys on tärkeä osa tilan suunnittelua. Ideoimme ja toteutimme rohkeat ratkaisumme tiiviissä yhteistyössä Bondin suunnittelijoiden kanssa."
Mikko Pekonen, valaistussuunnittelija, Sweco