Haku Swecon Kasvun paikka -ohjelmaan on nyt päättynyt! Kiitos kaikille hakijoille.

Ilmastokriisi on aikamme suurin haaste, jonka ratkaisemisessa riittää tekemistä nyt ja tulevaisuudessa. Swecon tekemillä valinnoilla on poikkeuksellisen suuri vaikutus, sillä olemme merkittävä rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija Suomessa ja maailmalla. Järjestämme nyt kehittymisohjelman kestävän kehityksen kärjellä, sillä uskomme, että monipuolinen tämän alan osaaminen on yhä tärkeämpää. Kasvun paikka on Swecon kestävän kehityksen kehittymisohjelma vastavalmistuneille tai jo hetken työelämässä olleille tekniikan alan asiantuntijoille. Vuoden mittaisen ohjelman aikana työskentelet toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa tekniikan alan suunnittelu- tai muussa tehtävässä. Lisäksi osallistut ohjelmaan kuuluviin valmennuksiin, joissa pääset oppimaan lisää kestävän kehityksen aiheista ja kehittymään myös itse asiantuntijana. Ohjelmassa saat rakentaa omaa urapolkuasi ja kehittää itsesi johtamista. Ohjelman jälkeen osaat siirtää kestävän kehityksen tietoutta omaan työhösi ja toimialallesi.

Näin Kasvun paikka -ohjelma toimii

 • Hakuaika alkaa 18.1. ja päättyy 8.2.
 • Valitsemme ohjelmaan 10–15 asiantuntijaa.
 • Ohjelman kesto on 12 kuukautta.
 • Työskentelet teollisuuden, infrastruktuurin tai asiantuntijapalveluiden toimialalla kokoaikaisesti, vakituisessa työsuhteessa.
 • Teet normaalia projektityötä, kuten suunnittelua. Sen ohella pääset osallistumaan ohjelmaan kuuluviin valmennuksiin ja tapaamisiin. Työnkuvaasi voidaan muokata osaamisesi pohjalta. 
 • Ohjelman jälkeen osaat siirtää kestävän kehityksen tietoutta omaan työhösi ja toimialallesi.

 

/siteassets/ura_fi/kasvun-paikka.jpg
 • Ketä haemme?

   

  • Etsimme ohjelmaan vastavalmistuneita tai jo hetken työelämässä olleita tekniikan alan osaajia, jotka ovat kiinnostuneita kestävästä kehityksestä ja motivoituneita toimimaan kestävän kehityksen lähettiläinä omalla toimialallaan. Voit olla esimerkiksi suunnittelija tai projektipäällikkö. Valmis kestävän kehityksen asiantuntija sinun ei tarvitse vielä olla. 
  • Kestävä kehitys haastaa alamme osaajia – tarvitsemme ideoita ja luovuutta, joilla muutamme yhteiskuntaa kestävämmäksi. Etsimämme henkilö onkin avoin, luotettava, ratkaisukeskeinen ja oma-aloitteinen, ja hänellä on kykyä ja halua kehittää itseään.
  • Ohjelmalla ei ole ikärajaa.
 • Mitä tarjoamme?

   

  • Kokoaikaisen ja vakituisen työsuhteen, johon sisältyy vuoden aikana valmennuskokonaisuuksia (esim. digitalisaatio, projektiosaaminen, oman johtajuuden vahvistaminen, esiintyminen), joiden punaisena lankana kulkee kestävä kehitys. 
  • Kilpailukykyiset henkilöstöedut.  
  • Mahdollisuuksia rakentaa omaa urapolkuasi ja kehittää itseäsi monipuolisten koulutusten kautta. Pääset oppimaan laajasti erilaisista hankkeista ja aloista, joilla Sweco toimii. 
  • Mahdollisuuksia seurata, osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan kehitykseen erilaisissa hankkeissa, joissa tähdätään kestävämpiin ratkaisuihin. 
  • Yhteisön, jossa pääset oppimaan monialaisilta asiantuntijoiltamme sekä muilta ohjelman osallistujilta. Ihmiset ja mahtava ryhmähenki muiden ohjelman osallistujien kesken on ollut monille yksi trainee-vuodesta päällimmäisenä mieleen jääneistä asioista. 
  • Oman sparraajan, jonka kanssa voit  pohtia omaa urapolkuasi ja etenemistäsi ohjelmassa.
 • Tutustu kokemuksiin Kasvun paikka -ohjelmasta
  (entinen trainee-ohjelma): 

   

  “Paras muisto vuodelta on ohjelman projektityö. Hyvässä ryhmässä oli mukava toimia, ja parhaat muistot ovatkin jääneet sieltä. Lisäksi yhteiset reissut trainee-porukan kanssa olivat mieleenpainuvia.”

  – Vuoden 2019 osallistuja Taneli

  ”Suosittelisin ohjelmaan hakemista sellaiselle, joka on kiinnostunut itsensä kehittämisestä ja toisaalta valmis siihen. Tärkeimpiä ohjelmasta saamiani oppeja ovat itsensä johtaminen kokonaisuutena – tärkeimpänä omien tavoitteiden johtaminen. Myös projektipäällikkökoulutuksesta on ollut paljon käytännön hyötyä.”

  – Vuoden 2019 osallistuja Alex

“Ohjelmaan kannattaa hakea silloin, kun on aito halu oppia ja kehittyä sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti. Trainee-vuoteni tärkeimmät opit olivat parempi itsetuntemus ja rohkeus tuoda omia näkemyksiäni enemmän esille.”

– Vuoden 2019 osallistuja Jenina

 • “Kestävän kehityksen osaaminen on nyt merkityksellisempää kuin koskaan aiemmin”

  Kestävän kehityksen osaamisessa erityisesti ison kuvan hahmottaminen on tärkeää. Kestävän kehityksen avulla autamme asiakkaitamme ja yhteiskuntaa valmistautumaan ilmastonmuutokseen, ja ratkomme kaupungistumiseen liittyviä haasteita esimerkiksi digitalisaation avulla. Tarvitsemme ideoita ja luovuutta, joilla muutamme yhteiskuntaa kestävämmäksi. 

  Haemme nyt harjoittelijoita kestävän kehityksen kärjellä, sillä kestävä kehitys on tärkeä tulevaisuuden taito varsinkin rakennetussa ympäristössä ja teollisilla aloilla. Haluamme saada joukkoomme vielä monipuolisempaa ja eri tieteenalat ylittävää osaamista tuomaan uusia näkökulmia ja haastamaan nykyisiä tapoja tehdä asioita. 

  Kestävän kehityksen osaamisen perustana on monialaisten asiantuntijoiden kanssa yhdessä tekeminen, toisilta oppiminen, uskallus ja luottamus. Meiltä Swecolta löytyy asiantuntijoita, joilta kysyä, sekä hankkeita, joissa ratkaista erilaisia haasteita. Oppimisen mahdollisuudet eivät tule loppumaan.”

   – Mia Andelin, kestävän kehityksen johtaja, trainee-ohjelman kummi

  /siteassets/ura_fi/mia-andelin.jpg