Kesä 2020 Swecolla

Nyt sinulla on mahdollisuus napata kesän ylivoimaisesti paras kesäduuni! Kesätyöhakumme on nimittäin auki. Hae 16.2. mennessä! Meille kesätyöntekijät ovat tulevaisuuden suunnittelijoita, joista pidämme hyvää huolta heti alkumetreiltä asti. Olemme tänäkin vuonna mukana Vastuullisessa kesäduunikampanjassa ja tarjoamme runsaasti mielenkiintoisia ja haastavia työtehtäviä kesäharjoittelijoille.

HAE MEILLE KESÄTÖIHIN!

Tsekkaa KESÄN PARHAAT KESÄDUUNIT TÄÄLTÄ ja hae kesän parhaita työpaikkoja. Kannattaa olla myös nopea, sillä täytämme paikat heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

Muista myös ilmoittautua Students@Swecoon 14.1.! Tapahtumassa pääset tutustumaan swecolaisiin ja Swecon toimintaan - mukana myös CV- ja LinkedIn-klinikka! 

Vuoden 2019 Swecon kesätyöntekijä Nico Nuccio nautti siitä, että työssä oppii koko ajan uutta. Katso Nicon haastattelu YouTubesta.

Lue täältä 10 syytä, miksi kannattaa hakea Swecolle töihin! Tsekkaa myös täältä alkuvuoden 2020 tapahtumat, joissa olemme mukana ja voit tulla juttelemaan uramahdollisuuksista Swecolla. 

Jos halut tutustus swecolaisiin, seuraa @swecofinland Instagramissa sekä tunnistetta #swecollatöissä. Käy myös lukemassa Parastaikaa Swecolla -haastattelut!

/siteassets/ura_fi/nico-nuccio.jpg

 • Hyvä työnantaja luottaa työntekijään ja tarjoaa työntekijöille sopivasti haasteita

  Elli Morko opiskelee viimeistä vuotta rakennusinsinööriksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Samaan aikaan hän toimii harjoittelijana Swecolla ja iloitsee mielenkiintoisista projekteista, modernista työympäristöstä ja ammattitaitoisista työkavereista.

  Millainen toimenkuvasi on ja millaiset tehtävät kuuluvat vastuullesi?

  Työskentelen avustavissa tehtävissä teräsrakennesuunnitteluosastolla ja teen kuvia erilaisista rakenteista. Lisäksi mallinnan sekundaarirakenteita eli toissijaisia, pienempiä kokonaisuuksia. Projektien mallinnuksessa käytän 3D-ohjelmia.

  Mikä sai sinut kiinnostumaan kesätyöstä Swecolla?

  Näin viime tammikuussa Swecon ilmoituksen, jossa haettiin harjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä. Sweco on suuri ja tunnettu yritys, joten innostuin hakemaan tänne rakennesuunnittelutehtäviin.

  Rakennusala kulkee perheessäni. Isäni on rakennusmestari, joten ala on entuudestaan minulle tuttu. Olen myös hyvä matematiikassa ja fysiikassa. Ajattelin, että insinöörin työ voisi olla kiinnostavaa. Rakennusalalla näkee oman työnsä lopputulokset heti ja työstä jää jäljelle jotain konkreettista, joka on olemassa vielä satoja vuosia eteenpäin.

  Millainen työnantaja Sweco on ollut?

  Sweco on hyvä työnantaja. Täällä on töissä paljon erilaisia ihmisiä, mikä on virkistävää. Työssäkäynti on joustavaa ja se on minulle tärkeää, koska työskentelen itse tällä hetkellä opintojeni ohessa. Swecolla on mahdollisuus kehittyä ja täällä kannustetaan ottamaan jatkuvasti uusia haasteita vastaan.

  Olen oppinut käyttämään tarvittavia työkaluja eli 3D-mallinnusohjelmia. Lisäksi olen kehittynyt työkommunikoinnissa Skype-puheluiden ja sähköpostien parissa. Olen oppinut valtavasti myös rakentamisprosesseista, aikatauluttamisesta sekä teräsrakennesuunnittelun eri osapuolista ja toimitusketjusta.

  Swecolla on tosi kivoja kollegoja. Ja tosi hyvä ja avoin työilmapiiri. Yhteistyön tekeminen ihmisten kanssa on helppoa ja luonnollista. Minunkin työhöni luotetaan, vaikka olen uusi ja nuori työntekijä. Täällä on hyvä henki ja saan aina apua haasteisiin.

  Mikä on mieleenpainuvin tapahtuma työssäsi?

  Pääsin syksyllä käymään Äänekoskella Metsä Fibren tulevalla biotuotetehtaalla, johon olemme suunnitelleet paljon teräsrakenteita. Osallistuin palautepalaveriin ja työmaakierrokselle. Se oli valtavan hieno kokemus.

  Miten perehdyttäminen on järjestetty?

  Perehdyttäminen järjestettiin hyvin. Alussa oli pitkä lista asioita, joita käytiin läpi. Oli sääntöjä ja suunnitteluun liittyviä ohjeita. Sitten aloitin ensimmäisessä varsinaisessa työtehtävässäni, joka oli pieni mallinnustehtävä. Työkaveri istui vieressä ja opetti ihan käytännössä mallintamisen perusteita.

  Sweco järjestää myös perehdytyspäivän kaikille uusille työntekijöille muutaman kerran vuodessa.

  Millainen on mielestäsi hyvä työnantaja?

  Hyvä työnantaja on joustava ja vaalii monipuolisuutta. Kaikkien ei tarvitse olla samasta puusta veistettyjä kuutioita. Hyvä työnantaja luottaa työntekijään ja tarjoaa työntekijöille sopivasti haasteita.

  Haaveenani on erikoistua puurakennesuunnitteluun ja Swecolla on vahvaa puurakenneosaamista.

  /siteassets/ura_fi/elli_morko_480_270.jpg
 • Mikko Raninen nauttii työstään pyöräliikennesuunnittelijana

  Mikko Raninen työskentelee viihtyisämmän kaupunkiympäristön puolesta ja suunnittelee jo seuraavia kaupunkipyöräasemia Helsinkiin. Hän nauttii työstään, jolla on oikeasti merkitystä. Hänen työn jälkensä näkyy kaikkien meidän ympärillä liikkuessamme kaupunkialueilla.
  /siteassets/ura_fi/opiskelijoille/mikko_raninen.jpg
 • Senni miettii rakenneratkaisuja arkkitehdin luovalla otteella

  Senni on nuori arkkitehti, joka on valmistumassa rakennesuunnittelijaksi. Hän ei ole vaihtamassa ammattia, vaan täydentämässä ja monipuolistamassa omaa osaamistaan.

  Kuka olet ja mistä tulet

  Olen Senni, arkkitehti, rakennustekniikan opiskelija ja kolmevuotiaan tytön äiti Tampereelta. Valmistuin arkkitehdiksi vuonna 2012. Arkkitehtiopintojen aikana kiinnostuin erityisesti rakennuksen teknisestä puolesta ja minua harmitti, että arkkitehtikoulutukseen ei kuulunut niin paljon rakennetekniikan opintoja kuin olisin halunnut. Niinpä aloin oma-aloitteisesti käydä rakennuspuolen kursseja. Kiinnostukseni johti niin pitkälle, että olen vuodenvaihteen jälkeen valmistumassa diplomi-insinööriksi rakennesuunnittelun alalta. Tällä hetkellä teen diplomityötä puukerrostaloihin liittyvästä aiheesta ja työskentelen Tampereella Sweco Rakennetekniikan puurakenneosastolla.

  Miten arkkitehti kohtaa rakennesuunnittelijan samassa henkilössä?

  Halusin töihin isoon monialaiseen konsulttifirmaan, jossa pääsisin kehittymään sekä rakenne- että arkkitehtisuunnittelijana ja hyödyntämään laaja-alaisuuttani. Rakennesuunnittelun opinnoissa kiinnostuin erityisesti puurakenteista ja oli onnekas sattuma, että pääsinkin Swecolle juuri puurakenneosastolle. Rakennesuunnittelijan työ on usein hyvin luovaa, kun mietitään, miten rakenneratkaisut voisi tehdä parhaalla mahdollisella tavalla. Erityisesti tämä näkyy puurakenteiden suunnittelussa, johon liittyy paljon uutta rakennustekniikkaa ja kehitystyötä. Vahvuuteni on se, että arkkitehtina olen saanut koulutuksen luovaan ajatteluun ja suunnitteluprosessiin. Arkkitehdin koulutuksestani ei siis ole hyötyä pelkästään arkkitehtisuunnittelun, vaan myös rakennesuunnittelun tehtävissä.

  Millaisia mahdollisuuksia Sweco tarjoaa nuorelle työntekijälle?

  Swecolla ollaan kiinnostuneita löytämään heti uran alkuvaiheessa olevien työntekijöiden vahvuuksia. Niitä käydään läpi kehityskeskusteluissa, joissa esimies aidosti kuuntelee ja pyritään yhdessä löytämään juuri minua kiinnostavia projekteja ja suuntautumisvaihtoehtoja. Täytyy avoimesti ja rohkeasti kertoa, mitkä ovat omat vahvuudet ja missä haluaisi kehittyä.

  Työyhteisön tuki Swecolla on aivan mahtavaa. Kun työkulttuuri on avoin ja reilu, ei ole kynnystä kysyä apua tai tarjota omaa osaamistaan muille suunnittelijoille. Erityisesti arkkitehtisuunnittelun tehtäviä on ollut mielenkiintoista tehdä yhteistyössä rakennesuunnittelijoiden kanssa. Minulla ei olisi mahdollisuutta näin tiiviiseen yhteistyöhön eri suunnittelualojen välillä, jos olisin töissä esimerkiksi pelkkää arkkitehtisuunnittelua tekevässä toimistossa.

  Tasapainottelu opiskelun, työn ja perheen välillä ei aina ole helppoa. Swecolla ollaan kuitenkin perhemyönteisiä ja opiskeluun kannustetaan. Työn, opiskelun ja perheen yhteensovittamista ovat helpottaneet joustavat työaikataulut. Näin olen pystynyt hoitamaan opintoni sopivassa aikataulussa.

  Kannustan nuoria opiskelemaan ja näkemään vaivaa omien haaveiden saavuttamiseksi. Omaa osaamistaan kannattaa aina päivittää, jotta on mahdollisuus päästä tekemään elämässä sellaista, jota todella haluaa.

  /siteassets/ura_fi/sorri_480_270.jpg
  Faktat
  Nimi
  Senni Sorri
  Ikä
  Rooli
  Rakennesuunnittelija