Swecon työntekijöinä olemme helposti lähestyttäviä ja asiakkaisiimme sitoutuneita, arvostettuja asiantuntijoita. Uskomme uteliaisuuden sekä tekniikan ja suunnittelun positiiviseen voimaan. Yhdessä nämä luovat tien kohti kestävämpää yhteiskuntaa.
” Materiaalien ja rakenneratkaisujen vaihtelu on valtavaa korjausrakentamisessa, ja sen takia se on itselle paljon kiinnostavampaa kuin uudisrakentaminen. Pääsee tekemään todella mielenkiintoisia projekteja, se viehättää.”
- Tomi Norokivi, rakennesuunnittelija
”Korjausrakentamisessa kestävä kehitys on totta. Niin kauan, kun voidaan vanhoja rakennuksia parantaa – joko korjata tai täydennysrakentaa – se on tosi positiivista.”
- Simo Vanhakartano, projektipäällikkö
Katso video ja tutustu Sanna-Mariaan blogissamme.
Tutustu Mikkoon blogissamme https://blogs.sweco.fi/liikkuminen-ja-liikenne.
Katso video ja tutustu Miikkaan blogissamme.
Millainen toimenkuvasi on ja millaiset tehtävät kuuluvat vastuullesi?
Työskentelen avustavissa tehtävissä teräsrakennesuunnitteluosastolla ja teen kuvia erilaisista rakenteista. Lisäksi mallinnan sekundaarirakenteita eli toissijaisia, pienempiä kokonaisuuksia. Projektien mallinnuksessa käytän 3D-ohjelmia.
Mikä sai sinut kiinnostumaan kesätyöstä Swecolla?
Näin viime tammikuussa Swecon ilmoituksen, jossa haettiin harjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä. Sweco on suuri ja tunnettu yritys, joten innostuin hakemaan tänne rakennesuunnittelutehtäviin.
Rakennusala kulkee perheessäni. Isäni on rakennusmestari, joten ala on entuudestaan minulle tuttu. Olen myös hyvä matematiikassa ja fysiikassa. Ajattelin, että insinöörin työ voisi olla kiinnostavaa. Rakennusalalla näkee oman työnsä lopputulokset heti ja työstä jää jäljelle jotain konkreettista, joka on olemassa vielä satoja vuosia eteenpäin.
Millainen työnantaja Sweco on ollut?
Sweco on hyvä työnantaja. Täällä on töissä paljon erilaisia ihmisiä, mikä on virkistävää. Työssäkäynti on joustavaa ja se on minulle tärkeää, koska työskentelen itse tällä hetkellä opintojeni ohessa. Swecolla on mahdollisuus kehittyä ja täällä kannustetaan ottamaan jatkuvasti uusia haasteita vastaan.
Olen oppinut käyttämään tarvittavia työkaluja eli 3D-mallinnusohjelmia. Lisäksi olen kehittynyt työkommunikoinnissa Skype-puheluiden ja sähköpostien parissa. Olen oppinut valtavasti myös rakentamisprosesseista, aikatauluttamisesta sekä teräsrakennesuunnittelun eri osapuolista ja toimitusketjusta.
Swecolla on tosi kivoja kollegoja. Ja tosi hyvä ja avoin työilmapiiri. Yhteistyön tekeminen ihmisten kanssa on helppoa ja luonnollista. Minunkin työhöni luotetaan, vaikka olen uusi ja nuori työntekijä. Täällä on hyvä henki ja saan aina apua haasteisiin.
Mikä on mieleenpainuvin tapahtuma työssäsi?
Pääsin syksyllä käymään Äänekoskella Metsä Fibren tulevalla biotuotetehtaalla, johon olemme suunnitelleet paljon teräsrakenteita. Osallistuin palautepalaveriin ja työmaakierrokselle. Se oli valtavan hieno kokemus.
Miten perehdyttäminen on järjestetty?
Perehdyttäminen järjestettiin hyvin. Alussa oli pitkä lista asioita, joita käytiin läpi. Oli sääntöjä ja suunnitteluun liittyviä ohjeita. Sitten aloitin ensimmäisessä varsinaisessa työtehtävässäni, joka oli pieni mallinnustehtävä. Työkaveri istui vieressä ja opetti ihan käytännössä mallintamisen perusteita.
Sweco järjestää myös perehdytyspäivän kaikille uusille työntekijöille muutaman kerran vuodessa.
Millainen on mielestäsi hyvä työnantaja?
Hyvä työnantaja on joustava ja vaalii monipuolisuutta. Kaikkien ei tarvitse olla samasta puusta veistettyjä kuutioita. Hyvä työnantaja luottaa työntekijään ja tarjoaa työntekijöille sopivasti haasteita.
Haaveenani on erikoistua puurakennesuunnitteluun ja Swecolla on vahvaa puurakenneosaamista.