Tapaa työntekijöitämme

Swecon työntekijöinä olemme helposti lähestyttäviä ja asiakkaisiimme sitoutuneita, arvostettuja asiantuntijoita. Uskomme uteliaisuuden sekä tekniikan ja suunnittelun positiiviseen voimaan. Yhdessä nämä luovat tien kohti kestävämpää yhteiskuntaa.

 • Rakennesuunnittelija Tomi Norokivi ja projektipäällikkö Simo Vanhakartano syttyvät korjausrakentamisen haasteista

  Rakennesuunnittelija Tomi Norokiven ja projektipäällikkö Simo Vanhakartanon mielestä korjausrakentamisen suunnittelu on mielenkiintoisempaa kuin työskentely uudisrakennussuunnittelun parissa. Swecolla työskentelyssä parasta on hyvä työilmapiiri ja esimiestyö sekä laajat mahdollisuudet kehittää osaamistaan.

   Materiaalien ja rakenneratkaisujen vaihtelu on valtavaa korjausrakentamisessa, ja sen takia se on itselle paljon kiinnostavampaa kuin uudisrakentaminen. Pääsee tekemään todella mielenkiintoisia projekteja, se viehättää.” 
  - Tomi Norokivi, rakennesuunnittelija 

  ”Korjausrakentamisessa kestävä kehitys on totta. Niin kauan, kun voidaan vanhoja rakennuksia parantaa – joko korjata tai täydennysrakentaa – se on tosi positiivista.” 
  - Simo Vanhakartano, projektipäällikkö 

  /siteassets/ura_fi/tomi-norokivi-480_270.jpg
 • Sanna-Maria Järvensivu suunnittelee turvallisempaa ympäristöä älykkäällä tekniikalla ja riskienhallinnalla

  Sanna-Marian työ on onnistunut silloin, kun ihmiset lähtevät työstä kotiin vahingoittumattomina ja eikä ympäristölle ole sattunut mitään. Turvallisuus ja käytettävyys pitää kulkea käsi kädessä. Kun siinä onnistumme, se merkitsee minulle tosi paljon.

  Katso video ja tutustu Sanna-Mariaan blogissamme.

  /siteassets/ura_fi/jarvensivu_480_270.jpg
 • Mikko Raninen nauttii työstään pyöräliikennesuunnittelijana

  Mikko Raninen työskentelee viihtyisämmän kaupunkiympäristön puolesta ja suunnittelee jo seuraavia kaupunkipyöräasemia Helsinkiin. Hän nauttii työstään, jolla on oikeasti merkitystä. Hänen työn jälkensä näkyy kaikkien meidän ympärillä liikkuessamme kaupunkialueilla.
  /siteassets/ura_fi/opiskelijoille/mikko_raninen.jpg
 • Työ tarjoaa ryhmäpäällikölle jatkuvasti uusia haasteita

  Swecolla on monenlaisia haasteellisia työtehtäviä, joissa pääsee käyttämään myös luovuutta. Ryhmäpäällikkö Nina Komun mukaan suunnittelussa tarvitaan intoa, luovuutta ja etenkin halua oppia ja ymmärtää asioita. Katso, mitä Nina kertoo työstään Swecolla.

  /siteassets/ura_fi/nina_komu_480_270.jpg
 • On hienoa nähdä, mitä lisäarvoa virtuaalitodellisuus tuo suunnittelijoiden työhön ja asiakasprojekteihin

  Swecolla työskenteli kesällä 2018 lähes 140 uutta kesätyöntekijää. On ollut upeaa olla yksi heistä. Uuden tiedon ja teknologian janoisena olen saanut mahdollisuuden työskennellä ison organisaation digitalisaation kehittämisen parissa ja osana huippudigitiimiä, joka on opettanut minulle todella paljon.

  Katso video ja tutustu Miikkaan blogissamme.

   

  /siteassets/ura_fi/opiskelijoille/miikka_heinonen_480_270.jpg
 • Hyvä työnantaja luottaa työntekijään ja tarjoaa työntekijöille sopivasti haasteita

  Elli Morko opiskelee viimeistä vuotta rakennusinsinööriksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Samaan aikaan hän toimii harjoittelijana Swecolla ja iloitsee mielenkiintoisista projekteista, modernista työympäristöstä ja ammattitaitoisista työkavereista.

  Millainen toimenkuvasi on ja millaiset tehtävät kuuluvat vastuullesi?

  Työskentelen avustavissa tehtävissä teräsrakennesuunnitteluosastolla ja teen kuvia erilaisista rakenteista. Lisäksi mallinnan sekundaarirakenteita eli toissijaisia, pienempiä kokonaisuuksia. Projektien mallinnuksessa käytän 3D-ohjelmia.

  Mikä sai sinut kiinnostumaan kesätyöstä Swecolla?

  Näin viime tammikuussa Swecon ilmoituksen, jossa haettiin harjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä. Sweco on suuri ja tunnettu yritys, joten innostuin hakemaan tänne rakennesuunnittelutehtäviin.

  Rakennusala kulkee perheessäni. Isäni on rakennusmestari, joten ala on entuudestaan minulle tuttu. Olen myös hyvä matematiikassa ja fysiikassa. Ajattelin, että insinöörin työ voisi olla kiinnostavaa. Rakennusalalla näkee oman työnsä lopputulokset heti ja työstä jää jäljelle jotain konkreettista, joka on olemassa vielä satoja vuosia eteenpäin.

  Millainen työnantaja Sweco on ollut?

  Sweco on hyvä työnantaja. Täällä on töissä paljon erilaisia ihmisiä, mikä on virkistävää. Työssäkäynti on joustavaa ja se on minulle tärkeää, koska työskentelen itse tällä hetkellä opintojeni ohessa. Swecolla on mahdollisuus kehittyä ja täällä kannustetaan ottamaan jatkuvasti uusia haasteita vastaan.

  Olen oppinut käyttämään tarvittavia työkaluja eli 3D-mallinnusohjelmia. Lisäksi olen kehittynyt työkommunikoinnissa Skype-puheluiden ja sähköpostien parissa. Olen oppinut valtavasti myös rakentamisprosesseista, aikatauluttamisesta sekä teräsrakennesuunnittelun eri osapuolista ja toimitusketjusta.

  Swecolla on tosi kivoja kollegoja. Ja tosi hyvä ja avoin työilmapiiri. Yhteistyön tekeminen ihmisten kanssa on helppoa ja luonnollista. Minunkin työhöni luotetaan, vaikka olen uusi ja nuori työntekijä. Täällä on hyvä henki ja saan aina apua haasteisiin.

  Mikä on mieleenpainuvin tapahtuma työssäsi?

  Pääsin syksyllä käymään Äänekoskella Metsä Fibren tulevalla biotuotetehtaalla, johon olemme suunnitelleet paljon teräsrakenteita. Osallistuin palautepalaveriin ja työmaakierrokselle. Se oli valtavan hieno kokemus.

  Miten perehdyttäminen on järjestetty?

  Perehdyttäminen järjestettiin hyvin. Alussa oli pitkä lista asioita, joita käytiin läpi. Oli sääntöjä ja suunnitteluun liittyviä ohjeita. Sitten aloitin ensimmäisessä varsinaisessa työtehtävässäni, joka oli pieni mallinnustehtävä. Työkaveri istui vieressä ja opetti ihan käytännössä mallintamisen perusteita.

  Sweco järjestää myös perehdytyspäivän kaikille uusille työntekijöille muutaman kerran vuodessa.

  Millainen on mielestäsi hyvä työnantaja?

  Hyvä työnantaja on joustava ja vaalii monipuolisuutta. Kaikkien ei tarvitse olla samasta puusta veistettyjä kuutioita. Hyvä työnantaja luottaa työntekijään ja tarjoaa työntekijöille sopivasti haasteita.

  Haaveenani on erikoistua puurakennesuunnitteluun ja Swecolla on vahvaa puurakenneosaamista.

  /siteassets/ura_fi/elli_morko_480_270.jpg