PRESS

Sweco ostaa Linja Arkkitehdit ja vahvistaa arkkitehtisuunnittelun tarjontaansa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa

09 huhtikuuta 2021
Sweco on tehnyt sopimuksen Linja Arkkitehdit Oy:n ostamisesta. Kaupan myötä Swecon palvelutarjonta arkkitehtisuunnittelussa laajenee erityisesti Oulun ja Jyväskylän seuduilla.

Sweco ostaa kestävän liiketoiminnan konsulttitoimisto Gaian

07 huhtikuuta 2021
Sweco on tehnyt sopimuksen Gaia Consulting Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Yrityskaupalla Sweco vahvistaa asemansa johtavana rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntijana sekä kestävän kehityksen edelläkävijänä.

Sweco suunnittelee ja toteuttaa Keliberin litiumhankkeen Keski-Pohjanmaalle

04 maaliskuuta 2021
Sweco on tehnyt Keliberin kanssa EPCM-sopimuksen Keski-Pohjanmaalle sijoittuvan litiumhankkeen toteutuksesta. Swecon tehtäviin kuuluvat hankkeen suunnittelu- ja hankintapalvelut sekä rakentamisen johtaminen.
/siteassets/uutiset-2021/assi-ahvenistontien-sisaankaynti-3d-hav-kuva_770x380_copyright-integrated-tyoyhteenliittyma.jpg

Sweco mukana Ahveniston sairaalan toteutusvaiheen allianssissa

29 tammikuuta 2021
Ahveniston sairaalan toteutusvaihe käynnistyy helmikuussa Hämeenlinnassa. Toteutusvaiheen sopimus allekirjoitettiin 29.1.2021. Sweco on mukana toteutusvaiheen allianssissa yhdessä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin, Skanskan ja Integrated Työyhteenliittymän kanssa.

Sweco ostaa Optiplanin ja vahvistaa asunto- ja toimitilasuunnittelun sekä korjausrakentamisen osaamistaan

12 tammikuuta 2021
Sweco on tehnyt sopimuksen NCC:n kanssa Optiplan Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Kaupan myötä Sweco vahvistaa erityisesti kestävän ja energiatehokkaan asunto- ja toimitilarakentamisen sekä korjausrakentamisen suunnitteluosaamistaan.
/siteassets/uutiset-2020/tampereen-ratikka-havainnekuva-sepankatu-copyright-tampereen-kaupunki_770x380.jpg

Sweco mukana Tampereen raitiotielinjan kakkosvaiheen allianssissa – tärkeä askel Tampereen matkalla hiilineutraaliksi 2030

20 lokakuuta 2020
Tampereen raitiotielinjan toteuttanut Raitiotieallianssi jatkaa kakkosvaiheen suunnittelijana ja toteuttajana. Swecon lisäksi allianssissa ovat Tampereen kaupunki, Tampereen Raitiotie Oy, NRC, YIT ja AFRY. Tampereen kaupunginvaltuusto on tehnyt päätöksen raitiotielinjan jatkamisesta 19.10.2020.
/siteassets/uutiset-2020/mia-andelin_770x380.jpg

Mia Andelin nimitetty Sweco Finlandin kestävän kehityksen johtajaksi

11 elokuuta 2020
TkL Mia Andelin on nimitetty Sweco Finlandin kestävän kehityksen johtajaksi (CSO) 10.8.2020 alkaen.

Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen toteuttajaosapuolet on valittu: Sweco suunnittelemassa Kalasataman raitiotielinjaa ja kestävää Helsinkiä

08 huhtikuuta 2020
Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL on valinnut Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen päätoteuttajiksi allianssiryhmittymän, johon Swecon lisäksi kuuluvat Destia ja WSP.

Sweco mukana Kruunusillat-hankkeen allianssiryhmässä

22 marraskuuta 2019
Kruunusillat-hankkeen allianssin osapuolet allekirjoittivat kehitysvaiheen sopimuksen Helsingissä 20.11.2019. Sweco on mukana allianssiryhmässä marraskuun alussa vahvistuneen yrityskaupan myötä.

Sweco suunnittelee ja toteuttaa Gasumin biokaasulaitoksen Lohjalle

12 syyskuuta 2019
Sweco on tehnyt Gasumin kanssa EPCM-sopimuksen Lohjalle rakennettavan biokaasulaitoksen suunnittelusta hankinnoista ja toteutuksen valvonnasta.