PRESS

Sweco ostaa Optiplanin ja vahvistaa asunto- ja toimitilasuunnittelun sekä korjausrakentamisen osaamistaan

12 tammikuuta 2021
Sweco on tehnyt sopimuksen NCC:n kanssa Optiplan Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Kaupan myötä Sweco vahvistaa erityisesti kestävän ja energiatehokkaan asunto- ja toimitilarakentamisen sekä korjausrakentamisen suunnitteluosaamistaan.
/siteassets/uutiset-2020/tampereen-ratikka-havainnekuva-sepankatu-copyright-tampereen-kaupunki_770x380.jpg

Sweco mukana Tampereen raitiotielinjan kakkosvaiheen allianssissa – tärkeä askel Tampereen matkalla hiilineutraaliksi 2030

20 lokakuuta 2020
Tampereen raitiotielinjan toteuttanut Raitiotieallianssi jatkaa kakkosvaiheen suunnittelijana ja toteuttajana. Swecon lisäksi allianssissa ovat Tampereen kaupunki, Tampereen Raitiotie Oy, NRC, YIT ja AFRY. Tampereen kaupunginvaltuusto on tehnyt päätöksen raitiotielinjan jatkamisesta 19.10.2020.
/siteassets/uutiset-2020/mia-andelin_770x380.jpg

Mia Andelin nimitetty Sweco Finlandin kestävän kehityksen johtajaksi

11 elokuuta 2020
TkL Mia Andelin on nimitetty Sweco Finlandin kestävän kehityksen johtajaksi (CSO) 10.8.2020 alkaen.

Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen toteuttajaosapuolet on valittu: Sweco suunnittelemassa Kalasataman raitiotielinjaa ja kestävää Helsinkiä

08 huhtikuuta 2020
Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL on valinnut Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen päätoteuttajiksi allianssiryhmittymän, johon Swecon lisäksi kuuluvat Destia ja WSP.

Sweco mukana Kruunusillat-hankkeen allianssiryhmässä

22 marraskuuta 2019
Kruunusillat-hankkeen allianssin osapuolet allekirjoittivat kehitysvaiheen sopimuksen Helsingissä 20.11.2019. Sweco on mukana allianssiryhmässä marraskuun alussa vahvistuneen yrityskaupan myötä.

Sweco suunnittelee ja toteuttaa Gasumin biokaasulaitoksen Lohjalle

12 syyskuuta 2019
Sweco on tehnyt Gasumin kanssa EPCM-sopimuksen Lohjalle rakennettavan biokaasulaitoksen suunnittelusta hankinnoista ja toteutuksen valvonnasta.

Sweco ostaa NRC Groupin suunnitteluliiketoiminnan

12 elokuuta 2019
Sweco on tehnyt sopimuksen NRC Groupin suunnitteluliiketoiminnan ostamisesta. Kaupan myötä Sweco nousee johtavaksi raideliikenteen asiantuntijaksi Pohjois-Euroopassa ja vahvistaa asemaansa Suomessa ja Ruotsissa.
/siteassets/uutiset-2019/fillari2_hsl_lauri-eriksson_mainittava_770x380.jpg

Sweco suunnitellut maailman suosituimman kaupunkipyöräjärjestelmän Helsinkiin, seuraavaksi Tampere

02 huhtikuuta 2019
Helsingin kaupunkipyörät ovat selvityksen mukaan maailman suosituimmat. Vertailukaupunkeina ovat muun muassa Pariisi, Barcelona ja pyöräilystä tunnettu Kööpenhamina. Sweco on mukana myös Tampereen kaupunkipyöräverkoston suunnittelussa.

Sweco suunnittelee ja toteuttaa Vapon Ilomantsin aktiivihiililaitoksen

28 tammikuuta 2019
Sweco on tehnyt Vapo Oy:n kanssa EPCM-sopimuksen aktiivihiililaitoksen tehdassuunnittelusta ja projektin toteutuksesta.

Sweco vahvistaa asemaansa turvallistamisen edelläkävijänä

02 tammikuuta 2019
Sweco on tehnyt sopimuksen Linnunmaa Oy:n osakkeiden ostamisesta. Kaupan myötä Sweco vahvistaa kokonaisvaltaisia turvallistamisen suunnittelu-, konsultointi- ja asiantuntijapalveluitaan Suomessa ja Euroopassa sekä ympäristöpuolen palveluitaan erityisesti teollisuusasiakkaille, ja laajentaa samalla toimintaansa Joensuun alueelle.