Projektipäällikkönä Swecolla: ”Energiastrategiat hillitsevät ilmastonmuutosta.”

/siteassets/uutiset-2019/niko-purola_pp_770_380.jpg

Projektipäällikkönä Swecolla: ”Energiastrategiat hillitsevät ilmastonmuutosta.”

29 maaliskuuta 2019
Niko Purola tekee merkityksellistä työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kiinteistöjen pitkän tähtäimen energiastrategiat tukevat kaupunkien energiatehokkuustavoitteita.

Kuka olet ja mitä teet Swecolla?

Olen Niko Purola ja toimin elinkaaripalveluissa ryhmäpäällikkönä. Tiimissämme on huikeaa osaamista, teemme esimerkiksi hiilijalanjäljen laskentaa, ympäristösertifiointeja, energiasäästöprojekteja, kylmäteknistä suunnittelua, simulointeja ja laskentaa. 

Mikä tekee työstäsi merkityksellisen?

Omaa sydäntä lähellä ovat kiinteistöjen pitkäntähtäimen energiastrategiat, joiden avulla säästetään energiaa ja rahaa. Ilmastoystävälliset hankinnat maksavat itsensä takaisin yleensä 4–10 vuodessa. Jos esimerkiksi kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2030, nyt rakennettavat minimitason energiaratkaisut tulevat tulevaisuudessa rasitteiksi ja kalliiksi. Mietin usein: Miten saisimme yritykset ja yhteisöt vahvemmin mukaan ilmastonmuutoksen hillintään?

Minkälaisissa projekteissa olet tällä hetkellä mukana?

Ahveniston sairaalan rakentaminen Hämeenlinnassa työllistää minut täyspäiväisesti. Toimimme sairaala-asiantuntijana ja varmistamme, että tuleva sairaala täyttää toiminnalle asetetut vaatimukset sekä käyttäjiltä että lakisääteisesti.

Ahveniston sairaala on toinen allianssihankkeeni. Nautin allianssityöskentelystä, koska se tarjoaa oman, intensiivisen työyhteisön. Porukka on hyvin sitoutunutta. Allianssissa ei ole ”sun ja mun hommia”, vaan kaikilla on velvollisuus puuttua epäkohtiin ja mahdollisuus kehittää toimintaa ja lopputuotetta.

Tässä työssä on tärkeää olla helposti lähestyttävä, itselle se tarkoittaa muun muassa sitä, etten pyri pitämään kaikkia keskusteluja tiukasti asiapitoisina. Allianssi on työyhteisö, jossa on tärkeää tietää toisesta muutakin kuin titteli. Ihmisten välillä pitää olla aitoa keskustelua, eikä asioiden julistaminen sovi allianssiin. Muutoin nousee karvat pystyyn, eikä tulla uudelleen kysymään mitään.


Olethan tutustunut Swecon Urban Energy -raportteihin, joissa pureudutaan energiamurrokseen? Raportit käsittelevät kestävän kaupunkikehityksen eri puolia energiankäytöstä, uusiutuvasta energiasta ja energiatehokkuudesta.