Projektipäällikkönä Swecolla: ”Ympäristöasiantuntijana pääsen syväsukeltamaan teollisuuden arkeen”

/siteassets/uutiset-2019/reetta-hurmekoski-770_380.jpg

Projektipäällikkönä Swecolla: ”Ympäristöasiantuntijana pääsen syväsukeltamaan teollisuuden arkeen”

19 kesäkuuta 2019
Sweco osti tammikuussa juridiikkaa ja luonnontieteitä yhdistävän ympäristöalan asiantuntijayrityksen, Linnunmaan. Ympäristöasiantuntija Reetta Hurmekoski tuo mukanaan kokemusta erityisesti metsä- ja energiateollisuudesta.

Kuka olet ja mitä odotat tuoreena swecolaisena?

Olen Reetta Hurmekoski, energiatekniikan diplomi-insinööri ja ympäristöasiantuntija. Tällä hetkellä työskentelen Swecon teollisuuden ympäristökonsultoinnin tiimissä, kun Linnunmaan asiantuntijat Joensuussa ja Helsingissä yhdistyivät osaksi Swecoa. 

Millaisissa projekteissa olet tällä hetkellä mukana?

Vaikka olen nuori asiantuntija, olen ehtinyt olla mukana hyvin erilaisten kohteiden ympäristövaikutusten arviointimenettelyissä eli YVA-menettelyissä ja ympäristölupaprosesseissa, erityisesti metsä- ja energiateollisuudessa. Tälläkin hetkellä vastaamme YVA-menettelystä isossa teollisuushankkeessa, jossa pääsen hyödyntämään osaamistani metsäteollisuuden parissa.

Myös ympäristöjohtaminen kiinnostaa. Ympäristöjohtaminen on ympäristöjärjestelmien rakentamiseen ja päivittämiseen liittyvää konsultointia (kuten ISO 14001). Ympäristöjärjestelmät liittyvät kokonaisvaltaisesti yrityksen toimintaan ja vastuullisuuteen ja sitä kautta pääsee näkemään syvemmälle yrityksen ympäristöasioihin ja arkeen. 

Mikä sinulle on tärkeää asiakaskohtaamisissa?

Hyvä yhteistyö syntyy luottamuksesta, joka täytyy ansaita. Olen vahvasti tiimipelaaja ja työtapani on joustava. Tavoitteeni asiakastyössä on luoda kumppanuuksia, jotka kestävät.

Nostan viestinnän tärkeyden ja avoimuuden todella korkealle. Kun kaikki YVA-menettelyyn liittyvät osapuolet, niin asiakkaan kuin viranomaistenkin puolelta, ovat tietoisia missä mennään, päästään tiukkojen aikataulujen puitteissa mahdollisimman ripeästi eteenpäin.

Näitä asioita arvostetaan myös Swecolla korkealle. Olemme oikeasti kumppani, jonka kanssa työskentely on mutkatonta.

Mikä tekee työstäsi merkityksellisen?

Nautin työssäni eniten työn monipuolisuudesta ja vaihtelevuudesta. Olen päässyt näkemään hyvin erilaisten teollisuuden toimialojen arkea.

Minua motivoi energia- ja materiaalitehokkuutta parantavat hankkeet. Kiertotalouteen ja puhtaampaan energiaan liittyvät projektit kiinnostavat erityisesti, esimerkiksi jätteiden prosessoiminen hyödynnettäväksi materiaalina aivan uusissa käyttökohteissa on minusta huippu juttu.

Ja tietysti hyvin onnistunut projekti ilahduttaa aina. Lopullista ympäristölupapäätöstä on saatettu odottaa yhdessä asiakkaan kanssa kolmekin vuotta.