Projektipäällikkönä Swecolla: ”Kaikki pyritään tekemään vimosen piälle!”

/siteassets/uutiset-2020/anne_sirvio_770_380.jpg

Projektipäällikkönä Swecolla: ”Kaikki pyritään tekemään vimosen piälle!”

18 kesäkuuta 2020
Rakennusarkkitehti Anne Sirviö toimii Kuopiossa tietomalli- ja BIM-koordinaattorina. Savolainen mutkattomuus näkyy pitkäaikaisissa asiakkuuksissa luottamuksena ja avoimuutena.

Kuka olet ja mitä teet Swecolla?

Olen projekti- ja rakennusarkkitehti Anne Sirviö Kuopiosta. Toimin projekteissa usein samaan aikaan arkkitehtisuunnittelijana ja tietomallivastaavana tai BIM-koordinaattorina.

Arkkitehtisuunnittelussa minua kiehtoo mahdollisuus osallistua kaupunkiympäristöjen luomiseen. On mukava ajatus, että pystyn jättämään työlläni jälkeeni pieniä ja joskus isompiakin maamerkkejä. Koska olen perusluonteeltani pedanttinen, BIM-koordinointi on minulle sopivaa pilkun viilausta. Kiireen takia on joskus pakko joustaa vähän omista tavoitteista, mutta kaikki pyritään tekemään vimosen piälle!

Minkälaisissa projekteissa olet tällä hetkellä mukana?

Tällä hetkellä isoin projektini on puurakenteisen Lidlin suunnittelu Riihimäelle; toimin pää- ja arkkitehtisuunnittelijana kohteessa. Pari suurta teollisuuden tietomallinnusprojektia alkaa olla juuri loppusuoralla. 

Lisäksi minulla on työn alla yksi BIM-koordinointiprojekti: Kuopion Portti. Nykyisen rautatieaseman ja linja-autoaseman yhteyteen ollaan rakentamassa joukkoliikennepalveluiden keskittymää ja työpaikka-aluetta, joka sisältää asunto-, toimisto-, liike- ja palvelutiloja.

Mistä kaikesta BIM-koordinaattori vastaa projektissa? 

Tietomallikoordinaattori työskentelee ennen kaikkea asiakkaalle, eli pohjimmiltaan kyse on asiakkaan laadun varmistuksesta. Huolehdimme, että ulospäin luovutetaan oikeasisältöistä materiaalia ja suunnitelmat sopivat yhteen. Käytännössä karsimme virheitä parhaamme mukaan jo suunnitteluvaiheessa.

Tehostaminen on päivän sana kaikissa projekteissa, ja siinä tietomallinnus on erinomainen työkalu. Kun tietomallia käytetään tehokkaasti, tiedonkulku toimii ja ongelmat huomataan ajoissa. Se säästää rahaa ja parantaa suunnitelmien laatua. Parhaimmillaan luomme koko rakennuksen elinkaarta palvelevan ja helposti ylläpidettävän 3D-tietokokonaisuuden.

Miten asiakassuhteita hoidetaan Savon sydämessä?

Minulla on useita pitkäaikaisia asiakkaita, jotka soittavat ja tilaavat töitä suoraan minulta aina uudelleen. Se kertoo luottamuksesta ja sitoutuneisuudesta puolin ja toisin. Joskus ihan hämmennyn, miten lämmin ja tuttavallinen asiakkuussuhde voi olla. Kerran yksi pitkäaikainen asiakas tuli ennen palaveria halaamaan ja kertoi, miten ihana on nähdä pitkästä aikaa. Se on sitä savolaista mutkattomuutta!

Miten kestävän kehityksen arvot näkyvät työssäsi?

Olen valtavan innoissani, kun olen mukana suunnittelemassa Suomen ensimmäistä puurakenteista Lidliä Riihimäelle. Kaikissa kohteissa olisi tärkeää käydä läpi kestävään kehitykseen, energian säästöön ja kierrätykseen liittyviä valintoja. Asia on todella tärkeä koko arkkitehtiporukallemme: kestävä ja vihreä ympäristö on meille yhteinen arvo.

Tämä haastattelu on osa Projektipäällikkönä Swecolla -artikkelisarjaa. Lue aiemmin julkaistut haastattelut täältä: https://www.sweco.fi/uutiset