Sweco varautunut koronaviruksen leviämiseen

/siteassets/uutiset-2020/markku-varis_770_380.jpg

Sweco varautunut koronaviruksen leviämiseen

19 maaliskuuta 2020
Suomessa ja maailmalla eletään poikkeuksellisia aikoja. Suhtaudumme Swecolla tilanteeseen vakavasti ja teemme kaikkemme, jotta työyhteisömme voi hyvin ja yhteistyö asiakkaidemme kanssa jatkuu häiriöttä.

Swecolla on tehty erityisjärjestelyitä koronavirustilanteen vuoksi, jotta voimme varmistaa, että työntekijämme, asiakkaamme, yhteistyökumppanimme ja muut sidosryhmämme voivat työskennellä turvallisin mielin ja että projektimme jatkuvat haastavasta tilanteesta huolimatta sujuvasti. 

Seuraamme Swecolla viranomaisten ja THL:n ohjeita ja olemme laatineet myös tarkempia ohjeita työntekijöillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Suosimme etätyötä ja tapaamisten järjestämisessä etäyhteyksiä aina, kun se on mahdollista. Emme matkusta ulkomaille ja vältämme myös kotimaan matkailua. Jäämme etätöihin 14 päivän ajaksi mahdollisten aiemmin alkaneiden ulkomaanmatkojen jälkeen ja rajoitamme vierailuja Swecon toimitiloissa. Emme toistaiseksi osallistu massatapahtumiin, kuten messuille tai konferensseihin, ja olemme siirtäneet myös omia sisäisiä ja ulkoisia tapahtumia myöhempään ajankohtaan tai toteutettavaksi etäyhteyksin. Huolehdimme hyvästä käsihygieniasta, ohjeistuksesta ja käsidesin saatavuudesta toimistoillamme, ja olemme myös lisänneet väljyyttä ja tehostaneet siivousta toimitiloissamme. Otamme fyysistä etäisyyttä toisiimme, mutta huolehdimme, että muu yhteydenpito on entistäkin tiiviimpää. Emme tule sairaana töihin ja myös tartuntaa epäileviä on ohjeistettu pysymään kotona.

Swecolla on jo hyvin varhaisessa vaiheessa perustettu työryhmä, joka seuraa tilannetta, valmistautuu eri skenaarioihin, antaa ohjeita erilaisista menettelytavoista ja tekee varautumissuunnitelmia liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi ja eri tahojen turvallisuudesta huolehtimiseksi. Myös etätyövalmiuksiamme on parannettu entisestään. Olemme vakuuttuneita siitä, että yhdessä asiakkaidemme kanssa löydämme keinoja pitää pyörät pyörimässä.

Olemme kaikki uudessa tilanteessa ja haluamme osaltamme edistää yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä sekä lisätä luottamusta hakemalla uusia tilanteeseen sopivia toiminta- ja työskentelytapoja.

Olethan yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi Swecolla, jos sinulla on kysymyksiä. Poikkeuksellisessakin tilanteessa olemme helposti lähestyttävä ja sitoutunut kumppani, jonka osaamiseen voi luottaa!

Markku Varis
Maajohtaja, Sweco Finland