0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Vihreä siirtymä: Kohti kestävää muutosta

Vihreän siirtymän webinaarisarja

Vihreä siirtymä merkitsee muutosta kohti ekologisesti kestävää taloutta ja kasvua, joka ei perustu fossiilisiin polttoaineisiin eikä luonnonvarojen ylikulutukseen, vaan vähähiilisiin ja kiertotaloutta sekä luonnon monimuotoisuutta edistäviin ratkaisuihin. Edustamallesi yritykselle tai taholle vihreä siirtymä voi tarkoittaa esimerkiksi puhtaan energiantuotannon, kiertotalousratkaisujen ja vetyteknologian investointeja, kestävää kaupunkisuunnittelua  ja  rakennusvaihtoehtoja, uudenlaisia kaavoitus- ja infraratkaisuja, kestävän liikkumisen ja logistiikan uusia ratkaisuja, biodiversiteetin edistämistä  tai uusien palveluiden ja toimintamallien käyttöönottoa. Erilaiset vähähiilitiekartat ja kestävyysstrategiat ovat tärkeä osa kokonaisuutta.

EU:n heinäkuun 2023 lopussa voimaantullut kestävyysraportointidirektiivi velvoittaa yrityksiä kuvaamaan toimintansa vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan entistä läpinäkyvämmin. Vihreä siirtymä muuttaa energiajärjestelmän työvoimatarpeita. Työvoimaa tulee siirtymään muilta toimialoilta ja sektoreilta energiamurroksen pariin joko suoraan tai täydennyskoulutuksen kautta.

Vihreän siirtymän webinaarisarja tarjoaa sinulle arvokasta tietoa siirtymäprosessin mahdollisuuksista, haasteista ja ratkaisuista. Sweco on edelläkävijä vihreän siirtymän palveluissa, jotka auttavat asiakkaita varmistamaan onnistuneen siirtymän kestävämpiin ratkaisuihin. Tulevaisuuden haasteisiin varautuminen alkaa nyt – osallistu Vihreä siirtymä -webinaarisarjaan ja varmista liiketoimintasi kestävä jatkuvuus.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Strateginen vastuullisuus – kestävää menestystä yrityksille

3.9.2024 klo 9:00-10:20

Webinaarin kesto on 1h, jonka jälkeen asiantuntijat keskustelevat ja vastaavat kysymyksiin 20 minuutin ajan.

Tarjoamme johdon konsultointipalveluita, jotka vahvistavat asiakkaidemme kestävää kasvua ja vastuullisuutta, mikä on elinehto tulevaisuuden liiketoiminnalle. Autamme tunnistamaan megatrendejä ja markkinoiden hiljaisia signaaleja sekä kehittämään strategioita ja käytäntöjä, jotka edistävät vastuullista kasvua. Rakennetun ympäristön ja teollisuuden toimialoilla hyödynnämme vihreän siirtymän tuomia taloudellisia kasvumahdollisuuksia, ottaen huomioon luonnonvarat, biodiversiteetin, ilmastonmuutoksen, energiamurroksen, digitalisaation ja yhteiskunnan demografiset muutokset. Ohjaamme strategioita ja investointeja kohti vastuullisuutta, integroiden liiketoimintaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Webinaarissamme ”Strateginen vastuullisuus – kestävää menestystä yrityksille” perehdymme strategisen vastuullisuuden merkitykseen ja sen vaikutuksiin yritysten menestykselle. Tutustumme kestävän kehityksen edistämiseen ja arvon luomiseen liiketoiminnalle. Liity joukkoomme oppimaan, kuinka strateginen vastuullisuus voi olla kilpailuetu ja avain kestävään menestykseen.

Puhujat
Ulla Heinonen, vihreän kasvun johtaja, Elinkeinoelämän keskusliitto
Juho Siipo, toimialajohtaja, Infra & liikenne, Sweco
Maria Sangder, toimitusjohtaja, Gaia Consulting
Iida Vakkuri, vastuullisuusjohtaja, Sweco

Ilmoittaudu webinaariin nyt ja varmista paikkasi kestävän liiketoiminnan edelläkävijöiden joukossa!

Teollisuuden kiertotalous

Kiertotalousratkaisut teollisuudelle: Kattava kokonaisnäkymä ja inspiroivat esimerkit

18.9.2024 klo 9:00-10:20

Tässä webinaarissa saat kattavan yleiskuvan kiertotalouden ratkaisuista teollisuudelle sekä inspiroivia esimerkkejä näiden ratkaisujen käytöstä. Tule mukaan oppimaan, miten voit edistää kestävää kehitystä ja luoda arvoa yrityksellesi samalla vähentäen ympäristövaikutuksia. Ilmoittaudu webinaariin nyt ja varmista paikkasi tulevaisuuden kestävän teollisuuden rakentamisessa.

Ota yhteyttä!

Otto-Pekka Pasanen
otto-pekka.pasanen@sweco.fi

Suurten kaupunkiseutujen kaavoitushaasteet

30.10.2024 klo 9:00-10.20

Tässä webinaarissa käsittelemme kaavoituksen haasteita, joita suuret kaupunkiseudut kohtaavat. Tutustumme erilaisiin lähestymistapoihin ja parhaisiin käytäntöihin kaupunkiseutujen kestävän kehityksen ja tehokkaan maankäytön suunnittelussa. Ilmoittaudu webinaariin nyt ja varmista paikkasi kaavoituksen haasteiden ratkaisemisessa.

Ota yhteyttä!

Petteri Nisula
petteri.nisula@sweco.fi

Lämmöntuotannön sähköistyminen SwecoLämmöntuotannon sähköistyminen

20.11.2024 klo 9:00-10.20

Tässä webinaarissa käsittelemme lämmöntuotannon siirtymistä sähköistettyihin ratkaisuihin. Tutustumme erilaisiin teknologioihin ja innovaatioihin, jotka mahdollistavat kestävän lämmöntuotannon sähköistyksen.

Ota yhteyttä!

Timo Heikkilä
timo.heikkila@sweco.fi
Jussi Alilehto
jussi.alilehto@sweco.fi

Accelerating green transition

Webinaari on tallennettu 12.9.2023

Webinaarin kesto on 1h, jonka jälkeen asiantuntijat keskustelevat ja vastaavat kysymyksiin 20 minuutin ajan.

Webinaarisarjan avausjaksossa Gaia Consultingin toimitusjohtaja & Swecon toimialajohtaja Maria Sangder kertoo kuinka Gaia tukee sekä sijoittajia että yrityksiä arvonluonnin uudelleen määrittelyssä, rahoituksen varmistamisessa ja kehittyvän sääntelyn vaatimusten täyttämisessä kestävän rahoituksen kontekstissa. Business Finlandin Head of Industry, Cleantech,  Markku Kivistö puhuu Suomen energia-alan sijoitusmahdollisuuksista. Swecon energia- ja teollisuustoimialan johtaja Erik Skogström kertoo vihreän siirtymän mahdollisuuksista, kilpailuedusta ja tulevaisuuden näkymistä.

Ohjelma:

 • Tilaisuuden avaus
 • Uudenlainen arvonluonti kohti kestävää tulevaisuutta, Maria Sandger, toimitusjohtaja, Gaia Consulting
 • Ulkomaiset investoinnit Suomen vihreä siirtymän kiihdyttäjänä, Markku Kivistö,  Head of Industry, Cleantech, Invest In Finland, Business Finland
 • Accelerating green transition – vihreää siirtymää vauhdittamassa, Erik Skogström, teollisuus- ja energia toimialan johtaja, Sweco
 • Keskustelu

Vastuullisen liiketoiminnan konsultointiyritys Gaia Consultingin palvelut tukevat susformaatiossa.
Gaia auttaa arvioimaan millaisia tekoja tarvitaan mitattavien kestävyysvaikutuksien aikaansaamiseksi. Vastuullisuus on osana strategiaa ja tulevaisuuden tuntemuksen osa muutosta. Gaian asiantuntijat luovat yhdessä asiakkaiden kanssa räätälöityjä vastuullisuuspolkuja kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Tutustu vastuullisen liiketoiminnan palveluihin »

Maria Sandger

Markku Kivistö

Erik Skogström

 

Ratkaisuja ilmastokestävään talonrakentamiseen

Webinaari on tallennettu 20.9.2023
Webinaarin kesto on 1h, jonka jälkeen asiantuntijat keskustelevat ja vastasivat kysymyksiin 20 minuutin ajan.

Ohjelma:

 • Tilaisuuden avaus
 • Mitä on ilmastokestävä rakentaminen?, Miisa Tähkänen, Johtava asiantuntija, Green Building Council Finland
 • Rahoituskriteerien täyttäminen vähähiilisellä hankeohjauksella, Niina Virta, Yksikönjohtaja, Energia, elinkaari ja ympäristö (Länsi-Suomi), Sweco
 • Puurakentamisen mahdollisuudet nyt, Hannes Tähtinen, Teknologiapäällikkö, Sweco
 • Energiatehokkuuden ohjaus osana rakennusprosessia, Juho Rinta-Rahko, Asiantuntija, Sweco

Miisa Tähkänen

Niina Virta

Hannes Tähtinen

Juho Rinta-Rahko

Katso kiertotalousratkaisumme »

Lue lisää kestävästä rakentamisesta »

Vihreä siirtymä ja kestävä kaupunkisuunnittelu

Webinaari on tallennettu 4.10.2023

Tilaisuuden ensimmäinen puheenvuoro on englanniksi ja muut pidetään suomen kielellä. Webinaarin kesto on 1h  jonka jälkeen asiantuntijat vastasivat kysymyksiin 20 minuutin ajan.

Ohjelma:

 • Green transition and sustainable urban planning, David Sim, Architect and Urban Designer, Softer
 • Neljä ratkaisua vihreän siirtymän kaupunkisuunnitteluun, Venla Leppänen, Sweco
 • Vihreä siirtymä ja alueellinen uusiutuvan energian tuotanto, Timo Heikkilä, Sweco
 • Sweco: Kestävä liikkuminen osana vihreää siirtymää, Mikko Raninen, Sweco

Webinaarin kesto on 1h, jonka jälkeen asiantuntijat keskustelevat ja vastaavat kysymyksiin klo 10.00-10.20.

Ota yhteyttä!

Juha Vihma
juha.vihma@sweco.fi

Petteri Nisula
petteri.nisula@sweco.fi

Teollisuusarkkitehtuurin iltapäiväseminaari

Webinaari on tallennettu 30.10.2023

Mitä kaikkea on energiamurros? Millaiset ovat teollisuusarkkitehtuurin näkymät Suomessa ja ulkomailla? Entä miltä näyttää energiatulevaisuus?
30.10. pidetyssä seminaarissa puhuttiin kattavasti sekä teollisuusarkkitehtuurista että energiatuotannosta- ja markkinasta.

Ohjelma:

 •  Tervetulosanat, Swecon toimialajohtajat Jenni Lautso (Arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu) ja Erik Skogström (Teollisuus ja energia)
 •  ”Energiamurros – mitä, miksi ja milloin?”, Swecon Energy Transformation Driver Erkki Härö
 • Teollisuusarkkitehtuurin katsaus kotimaasta ja ulkomailta, Swecon arkkitehtien teollisuus- ja energia -osaamisverkoston vetäjä Lennart Lang
 •  Keynote, Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan professori Peter D. Lund
 •  Paneelikeskustelu
  • Tuukka Hartikka, Head of Hydrogen and Power to X, Helen
  • Matti Malkamäki, hallituksen puheenjohtaja, Hycamite
  • Jari Kostama, johtaja energiantuotanto, Energiateollisuus
  • Modeeraattorina: Juha Vanhanen, vanhempi neuvonantaja, Gaia Consulting

Tilaisuuden juontaa teollisuuden kehityspäällikkömme Tomas Norrena.

The possibilities of offshore windpower for Finland and Baltic region

The webinar was recorded on the  1st November 2023. The lenght of the webinar is 1h.

Presentation materials:

Overview of offshore wind power Finland » Offshore wind power in the Baltic Sea»

Energy future in the North sea»

In Finland, there is significant potential for offshore wind power, and the total capacity of planned offshore wind power projects is already estimated to be several tens of gigawatts. These projects require comprehensive expertise in areas such as foundation solutions, substructure solutions, port infrastructure, electricity markets, biodiversity, and other maritime activities in the Baltic Sea. Sweco and its subsidiary Gaia Consulting cover the entire offshore wind power value chain with their services, including project planning, construction, operation, and decommissioning.

Program

 • Overview of offshore wind power in Finland, Anni Mikkonen, CEO, Finnish Wind Power Association
 • A strategic perspective on offshore wind power projects in the North Sea and their importance towards net zero goals, Sigurd Bunk Lauritsen, Sweco
 • Special conditions of offshore wind power in the Baltic Sea and required expertise from Finnish industries, Pekka Pokela, Gaia Consulting

Webinar duration 1 hour. Presenter will be present to answer your questions after the webinar for 20 minutes (10:00-10:20 a.m. EET) 

Anni Mikkonen

Sigurd Bunk Lauritsen

Pekka Pokela

 

 

 

 

 

 

Please don’t hesitate to contact !

Tuukka Rautiainen
tuukka.rautiainen@sweco.fi

Aurinkoenergialla kohti energiakestävää yhteiskuntaa

Keskiviikko  29.11.2023 9:00 – 10:20

Aurinkosähkö ja muut aurinkoenergian hyödyntämistavat auttavat vihreässä siirtymässä kohti energiakestävää yhteiskuntaa. Tule kuulolle ja kerromme kuinka voimme olla apunasi aurinkoenergiahankkeissa ja  yhdistämässä aurinkovoimaa myös muihin uusiutuvan energian teknologioihin.

Asiantuntijamme varmistavat yhdessä, että aurinkovoimala sijoitetaan, luvitetaan, suunnitellaan ja rakennetaan oikein ja vastuullisesti niin ihmisten kuin ympäristönkin näkökulmasta. Palvelemme energia- ja hankeyhtiöitä, kuntia, taloyhtiöitä ja muita kiinteistönomistajia eri liiketoiminta-alueilla.

Webinaarin kesto on 1h, jonka jälkeen asiantuntijat keskustelevat ja vastaavat kysymyksiin klo 10.00-10.20.  

Ohjelma:

 • Maankäyttö ja lupaprosessi, Filemon Wolfram, Suunnittelija, Sweco
 • Hankesuunnittelun tärkeys, Markus Harju, Aurinkoenergia-asiantuntija, Sweco
 • Sähkömarkkinan kehitys, Lauri Jännes, Projektipäällikkö, Sweco
 • Green Electrification and P2X Economy, Petteri Laaksonen, Research Director, LUT

Filemon Wolfram

Markus Harju

Lauri Jännes

Petteri Laaksonen

 

 

 

 

 

Ota yhteyttä!

Pekka Vähä
pekka.vaha@sweco.fi

Kestävä kehitys rakennusalalla – Kiertotalous ja käyttötarkoituksen muutokset ratkaisuna tulevaisuuden haasteisiin

Keskiviikko 17.1.2024  klo 9.00-10.20
Webinaarin kesto on 1h, jonka jälkeen asiantuntijat keskustelevat ja vastaavat kysymyksiin klo 10.00-10.20.  

Ohjelma:

 • Tilaisuuden avaus
 • Rakentamisen kiertotalousmurros, Antti Ruuska, toimitusjohtaja, Finnish Green Building Council
 • Rakentamisen kiertotalous on elefantti, Elina Virolainen, Team Manager, Sweco
 • Bulevardi 14 – poikkeuksellisen vaativan suojelukohteen konversio, Jukka Salonen, Arkkitehti, Neva Arkkitehdit Oy
 • Onnistunut käyttötarkoituksen muutos – rakennetekninen näkökulma, Tero Aikkila, Osastopäällikkö, Sweco

Antti Ruuska

Elina Virolainen

Jukka Salonen

Tero Aikkila

 

 

 

 

 

 

Ota yhteyttä!

Juha Vihma
juha.vihma@sweco.fi

Sami Typpö
sami.typpo@sweco.fi

Liikenteen palvelullistaminen ja vihreä siirtymä

Keskiviikko 31.1.2024 klo 9.00-10.20

Webinaarissa käsitellään, kuinka liikenneala voi vastata kestävän kehityksen haasteisiin innovatiivisen suunnittelun, palvelujen kehittämisen ja ympäristöystävällisten liikkumistapojen avulla. Osallistujille tarjoutuu mahdollisuus kuulla asiantuntijoiden näkemyksiä ja keskustella siitä, kuinka voimme yhdessä edistää vihreää siirtymää liikenteessä.

Webinaarin kesto on 1h, jonka jälkeen asiantuntijat keskustelevat ja vastaavat kysymyksiin klo 10.00-10.20.

Ohjelmassa

 • Liikenteen palvelullistumisen vaikutus infran suunnitteluun, Elise Ruohonen, Business Unit Manager, Sweco
 • Kestävä matkailu ja matkailijan liikkumiskokemus, Pekka Vihma, Senior Advisor, Sweco & Kimmo Vähäjylkkä, Kehitysjohtaja, Sweco
 • What kind of future do we want? The Future of the Fiets, Shelley Bontje, Project Manager, Dutch Cycling Embassy

Pekka Vihma

Elise Ruohonen

Kimmo Vähäjylkkä

Shelley Bontje

 

 

 

 

 

 

Ota yhteyttä!

Petteri Nisula
petteri.nisula@sweco.fi

Biodiversiteetti – voiko sitä mitata?

Webinaari on tallennettu 14.2.2024 ja sen kesto on 1h.

Me Swecolla ja tytäryhtiössämme Gaia Consultingissa autamme asiakkaitamme kestävässä luontopääoman hallinnassa sekä luonnon huomioimisessa osana hankkeita. Palveluihimme kuuluvat muun muassa biodiversiteettistrategiat ja -ohjeistukset, erilaiset biodiversiteettikartoitukset, luontovaikutus- ja riskianalyysit sekä ekologisen kompensaation selvitykset.

Ohjelmassa:

 • Ekologinen vastuullisuus – luonto osaksi yrityksen toimintaa, Elina Oksanen, Professori, Itä-Suomen Yliopisto, Ympäristö- ja biotieteiden laitos, Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunta
 • Biodiversiteetti strategisena vahvuutena, Piia Pessala, Business Unit Director, Gaia Consulting
 • Paneelikeskustelu: Käytännön toimenpiteet biodiversiteetin parantamiseksi
  • Eeva Punta, Bioeconomy Lead, Sweco
  • Jenny Asanti, maisema-arkkitehti, tiimipäällikkö, Sweco
  • Kai Larnimaa, konsernin ympäristöyksikön päällikkö, Neste

Ota yhteyttä!

Eeva Punta
Bioeconomy Lead
eeva.punta@sweco.fi

Vetytalous – energiamurroksen tukijalka

Keskiviikko 10.4.2024 klo 9.00-10.20

Webinaarin kesto on 1h, jonka jälkeen asiantuntijat keskustelevat ja vastaavat kysymyksiin klo 10.00-10.20.

Ohjelma:

 • Avauspuheenvuoro, Tomas Norrena, Hydrogen Business Lead, Sweco
 • Puheesta tekoihin – Vedyn markkinanäkökulmia, Tuomo Rinne, VP, Business Development, P2X
 • Vedyn siirtoverkosto ja sen rakentuminen, Markus Kaarlela, Leading Expert, Sweco
 • Vetyhankkeiden luvitus,  Ville Rautiainen, lakiasiantuntija, Sweco
 • Vedyn turvallisuuden huomioiminen teollisuuslaitoksissa Kirsi Wolczkiewicz, kemikaaliturvallisuusasiantuntija, Sweco
 • Vedyn mahdollisuudet – teknologiareitit Aleksi Alamattila, Projekti-insinööri, Sweco
 • Lopetus; yhteenveto ja kysymykset Erkki Härö, Energy Transformation Driver, Sweco ja Johanna Schildt, viestintä, Sweco

Ota yhteyttä!

Erkki Härö
erkki.haro@sweco.fi

Ole meihin yhteydessä, niin kerromme lisää ja sovitaan tapaaminen.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.