0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Kalasataman plusenergiatalot_EXCESS_copyright_Sweco

Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen toteuttajaosapuolet on valittu: Sweco suunnittelemassa kalasataman raitiotielinjaa ja kestävää Helsinkiä

Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL on valinnut Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen päätoteuttajiksi allianssiryhmittymän, johon Swecon lisäksi kuuluvat Destia ja WSP.

”Olen erittäin iloinen, että me Swecolla saamme olla yhteistyössä kehittämässä pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä kestävämmäksi ja sujuvoittamassa samalla tuhansien suomalaisten arkea Kalasataman raitiotielinjan myötä. Sweco on Pohjoismaiden johtava raide- ja infrasuunnittelun asiantuntija ja meillä on vahva osaaminen allianssihankkeista, projektinjohto- ja rakennuttamistehtävistä. Meille on tärkeää olla mukana tukemassa kasvavien kaupunkien hiilineutraaliustavoitteita konkreettisin tavoin”, sanoo Markku Varis, Sweco Finlandin maajohtaja.

Kalastamasta Pasilaan -hanke tulee työllistämään yhteensä noin 40 swecolaista. Raitiotie rakennetaan osaksi Helsingin kehittyvää kaupunkirakennetta, ja se täydentää osaltaan kestävän liikkumisen raideverkostoa. Valmistuessaan yhteys tarjoaa sujuvan raitiotieyhteyden reitille Nihti–Kalasataman metroasema–Vallilanlaakso–Pasila, ja yhdistää raitiovaunut, metron ja junat tosiinsa. Linjan pituus on noin 4,5 kilometriä.

”Hanke tukee osaltaan kaupunkikuvan kokonaiskehitystä ja kestävän liikkumisen verkoston laajenemista. Toivotan kaikki tervetulleiksi yhteiselle hankematkalle Kalasatamasta Pasilaan!” toteaa HKL:n projektipäällikkö Mikko Asikainen.

Sweco on Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen lisäksi mukana kaikissa Suomessa meneillään olevissa raitiotiehankkeissa: Kruunusillat-yhteys Helsingissä, Raide-Jokeri Helsingin ja Espoon alueella sekä Tampereen Ratikassa.

Lisätietoja:

Markku Varis, maajohtaja, Sweco Finland, puh. 0400 478 548, markku.varis@sweco.fi
Heini Jokinen, lehdistökontakti, Sweco Finland, puh. 040 718 0063, heini.jokinen@sweco.fi