0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Urban Insight – Kestävää kaupunkikehitystä ja vastuullista teollisuutta

Swecon Urban Insight -hanke katsoo eurooppalaisten kaupunkien tulevaisuuteen ja tarjoaa näkemyksiä kestävästä kaupunkikehityksestä ja kaupunkilaisten arkeen kytkeytyvästä teollisuudesta asukkaiden näkökulmasta. Urban Insight koostuu Swecon asiantuntijoiden kirjoittamista raporteista, jotka pohjautuvat dataan, tutkimuksiin sekä toteutuneisiin hankkeisiimme. Raportit tarjoavat yhteiskunnalle ja päättäjille tietoa, jota tarvitaan kaupunkien nykyisten ja tulevien haasteiden ymmärtämiseen ja kohtaamiseen.

Haluamme inspiroida asiakkaitamme ja sidosryhmiämme keskustelemaan ja toteuttamaan kanssamme kestäviä ja kantokykyisiä kaupunkeja, edistämään kiertotaloutta ja energiamurrosta, parantamaan kaupunkilaisten hyvinvointia ja terveyttä sekä taklaamaan ilmastonmuutoksen tuomia haasteita arjen elinympäristöihin.

Haluaisitko Urban Insight -raportit suoraan sähköpostiisi? Tilaa kestävän kehityksen uutiskirjeemme.

Kantokykyinen yhteiskunta: Resilienssiä rakennettuun ympäristöön toisiinsa kytkeytyvien kriisien keskellä

Koronaviruspandemia ja heti perään Venäjän hyökkäys Ukrainaan ovat järisyttäneet yhteisöjä eri puolilla maailmaa. Ajankohtaiset kriisit yhdistyvät pidemmän aikavälin riskeihin, kuten ilmastonmuutokseen ja luonnon monimuotoisuuden katoamisen uhkaan. Ilmastonmuutos kiihtyy ja lisää sään ääri-ilmiöitä entisestään. Luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen vaikuttaa niin hyvinvointiimme kuin luonnonvarojen saatavuuteen. Kaikki tämä on puolestaan johtanut taloudelliseen epävakauteen, johon liittyy voimistuva inflaatio, energiakriisi, epävarmat toimitusketjut, verkkohyökkäykset ja uhkaava lama.

Alkuvuonna 2023 Davosissa järjestetyn Maailman talousfoorumin vuosikokouksen teema oli yhteistyö pirstaloituneessa maailmassa. Samaan aikaan julkaistiin tämänvuotinen Global Risks Report, jossa yritysjohtajat luokittelevat tärkeimpinä pitämiään riskejä sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Suurimmaksi riskiksi kymmenen vuoden aikavälillä arvioitiin epäonnistuminen ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.

Tämän vuoksi me Swecolla haluamme nostaa julkiseen keskusteluun yhteiskunnan resilienssin ja vaikutusmahdollisuudet elinympäristöjemme joustavuuteen ja kantokykyyn. Urban Insight -julkaisujen teema vuosina 2023-2024 on Resilient societies – Kantokykyinen yhteiskunta.