ESG-raportointi – kumppanisi matkalla kohti vastuullisempaa tulevaisuutta ja korkeaa kilpailukykyä 

ESG-raportointi on paljon enemmän kuin pelkkä muodollisuus: se on avain kestävään kasvuun ja kilpailuetuun. Me Swecolla tarjoamme asiantuntevaa tukea ESG-raportoinnin jokaiseen vaiheeseen – aina nykytilan kartoituksesta vastuullisuusstrategian rakentamiseen ja läpinäkyvään raportointiin.

ESG-raportoinnin palvelumme

Tarjoamme kattavia ESG-raportoinnin palveluita, jotka auttavat täyttämään vastuullisuusvaatimukset ja parantamaan kilpailukykyä: 

  • Vastuullisuussertifioinnit ja -raportointi: Autamme yrityksiä saavuttamaan kansainvälisesti tunnustettuja vastuullisuussertifiointeja ja tuottamaan laadukkaita vastuullisuusraportteja, jotka parantavat läpinäkyvyyttä ja vahvistavat mainetta. 
  • ESG-vaikutusten arvioinnit: Arvioimme organisaation ympäristöön, sosiaalisiin tekijöihin ja hallintotapoihin liittyviä vaikutuksia. Tarjoamme selkeän kuvan toiminnan vaikutuksista ja parantamisen mahdollisuuksista. 
  • Olennaisuusanalyysi CSRD-direktiivin mukaisesti: Suoritamme olennaisuusanalyysin kaksoisolennaisuuden periaatteen mukaisesti, tunnistaen yrityksen toiminnan vaikutukset yhteiskuntaan ja ympäristöön sekä siihen liittyvät taloudelliset riskit ja mahdollisuudet.  
  • CSRD-datapisteanalyysi olannaisuusanalyysin tulosten perusteella.
  • CSRD gap-analyysi
  • CSRD:n mukaisen raportoinnin rakentamisen tuki
  • EU-taksonomiaan liittyvät palvelut: Tarjoamme EU-taksonomian mukaisia arviointeja, kuten kelpoisuusarviointeja ja yhdenmukaisuuden arviointeja sekä ohjausta raportoinnin ja tiedonkeruun valmisteluun. 

 

ESG-raportointi: lakisääteiset vaatimukset laajenevat 2025

ESG-raportointi: lakisääteiset vaatimukset laajenevat 2025

ESG-raportoinnista (environmental, social, governance) on tullut monille yrityksille lakisääteistä Euroopan unionin uuden kestävyysraportointidirektiivin (corporate sustainability reporting directive, CSRD) myötä. CSRD asettaa yrityksille vaatimuksia kestävyysraportoinnin suhteen sekä pyrkii yhdenmukaistamaan ja parantamaan vastuullisuustietojen raportointia koko EU:n alueella.  

Vuodesta 2024 alkaen suurten pörssiyhtiöiden on ollut pakko raportoida ESG-vaikutuksiaan CSRD:n vaatiman kaksoisolennaisuuden kautta tunnistettujen teemojen osalta. Vuonna 2025 raportointivelvoite laajenee koskemaan kaikkia suuria yrityksiä, jotka täyttävät vähintään kaksi näistä ehdoista: 

  1. yli 250 työntekijää, 
  1. liikevaihto yli 50 miljoonaa euroa ja/tai 
  1. tase yli 25 miljoonaa euroa. 

Vuonna 2026 raportointivelvoite laajenee listattuihin pk-yrityksiin. 

ESG-raportointi: tee vastuullisuudesta kilpailuetu

Vastuullisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöystävällisyys ovat nousseet keskeisiksi menestyksen kulmakiviksi nykypäivän liiketoiminnassa. ESG-raportoinnin kautta voit viestiä sitoutumisestasi kestävyyteen ja osoittaa, että liiketoimintasi toimii vastuullisesti ja vähentää haitallisia vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. 

ESG-arvojen integrointi liiketoimintastrategiaan voi auttaa sinua tavoittamaan laajemman joukon sijoittajia ja avaamaan ovia uusiin pääomalähteisiin. ESG-raportointi ei olekaan pelkästään lakisääteisen velvollisuuden kuittaamista. Parhaimmillaan se on strateginen askel kohti vastuullisempaa ja kilpailukykyisempää liiketoimintaa, joka tukee kestävää kasvua ja luo luottamusta.  

Reaaliaikainen ESG-raportti ja digitaalinen seuranta

ESG-raportointi on kehittymässä kohti reaaliaikaista seurantaa ja digitaalista tiedonkeruuta, mikä tuo merkittäviä etuja vastuullisuuden hallintaan. Reaaliaikaisen datan avulla organisaatio voi kerätä tietoa suoraan luotettavista lähteistä, mikä mahdollistaa nopeamman datapohjaisen päätöksenteon. 

Reaaliaikaisuus lisää myös läpinäkyvyyttä organisaation sisällä, sillä eri liiketoimintayksiköt voivat tallentaa datan keskitettyyn järjestelmään. Yhtenäinen tiedonhallinta parantaa datan laatua, auttaa luomaan kattavan kokonaiskuvan ESG-suoriutumisesta ja tukee eri yksiköiden vastuullisuustavoitteiden koordinointia. 

Lisäksi teknologiset ratkaisut nopeuttavat raportointiprosessia. Kun kaikki data on systemaattisesti tallennettuna, auditointiprosessi sujuu vaivattomammin.
 

Ole meihin yhteydessä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.