0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Vastuullisen akkuteollisuuden kumppani

Akkuteollisuus

Akkuteollisuus kasvaa Euroopassa nopeasti. Se tarjoaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillintään ja fossiilisista polttoaineista luopumiseen. Litiumioniakkuja tarvitaan esimerkiksi sähkökäyttöisissä autoissa ja joukkoliikenteessä, kuluttajaelektroniikassa sekä teknologialaitteissa.

Vastuullisen akkuteollisuuden kumppani

Suomi on akkuteollisuudelle hyvä sijoituspaikka, koska meillä on litiumioniakkujen valmistukseen tarvittavia kriittisiä raaka-aineita. Myös tuotantoketjut ovat läpinäkyviä ja materiaalien lähteet jäljitettävissä.

Korkea teknologiaosaamimme mahdollistaa Suomessa koko akkuarvoketjun toteuttamisen. Sweco tarjoaa osaamista akkuarvoketjun kaikkiin vaiheisiin aina akkumineraaleja tuottavista kaivoksista kemikaalitehtaisiin, prekursori- ja katodimateriaalilaitoksille sekä akkukennojen ja akkujen valmistukseen.

Lisäksi autamme vastaamaan EU-tason vaatimuksiin akkumateriaalien vastuullisesta kierrätyksestä ja uusiokäytöstä, jolloin akkuihin tarvitaan vähemmän neitseellisiä raaka-aineita. Akkumateriaaleja voidaan saada esimerkiksi kierrätetyistä jätemateriaaleista.

Läsnäolo alan tutkimus- ja kehitysyhteisöissä auttaa seuraamaan tarkasti EU-tason säätelyä. Yhteisenä tavoitteenamme on hiilineutraali akkuarvoketju, joka huomioi myös sosiaalisen, ympäristö- ja yhteiskuntavastuun.

Esiselvitykset ja ympäristöluvat

Autamme valmistelemaan akkuteollisuuden toimintaedellytykset aina teknis-ekonomisista selvityksistä ja esisuunnittelusta kaavoitus– ja lupaprosessihin, riskitarkasteluihin ja YVA-menettelyihin.

LUE LISÄÄ

Toteutussuunnittelu ja projektinjohto

Vastaamme laitoshankkeiden toteutussuunnittelusta ja projektinjohdosta asiakkaan tarpeiden mukaan. Tarjoamme asiantuntemusta myös muutos- ja laajennussuunnitteluun.

LUE LISÄÄ

Kuva: Havainnekuva tulevasta Northvolt Ett -gigafactorystä. Kuvaoikeudet Northvolt.

Pasi Haravuori

Myyntijohtaja, teollisuus

Sini Larsen

Osastopäällikkö

Hannu Johto

Asiantuntija

Etkö löytänyt etsimääsi? Ole meihin yhteydessä.

Voit lähettää meille viestin oheisen lomakkeen kautta, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.Tarjouspyynnöt voi lähettää osoitteeseen tarjoukset(at)sweco.fi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.