CSRD-direktiivi tulee – kasvata kilpailuetua vastuullisuudella
CSRD-direktiivi tuo uusia ja tiukempia vaatimuksia vastuullisuusraportoinnille ja kestävälle kehitykselle. Direktiivi vaatii yrityksiä raportoimaan kestävyysasioistaan entistä läpinäkyvämmin ja kattavammin. Onko yrityksesi valmis täyttämään nämä vaatimukset? Me autamme sinua ymmärtämään ja toteuttamaan CSRD-direktiivin edellyttämät toimenpiteet sujuvasti. Valmistautuminen näihin vaatimuksiin auttaa yrityksiä parantamaan vastuullisuuttaan sekä löytämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia.
Miten lähden liikkeelle CSRD-työssä? – Swecon asiantuntijat tukenasi
Sweco tarjoaa yrityksellesi kattavaa tukea CSRD-direktiivin vaatimusten täyttämisessä.
- Olennaisuusanalyysi: Autamme sinua toteuttamaan perusteellisen olennaisuusanalyysin kaksoisolennaisuuden periaatteella. Kaksoisolennaisuusolennaisuusanalyysi luo pohjan yrityksen vaikuttavalle vastuullisuustyölle ja on CSRD:n mukaisen raportoinnin perusta. Prosessissa vastuullisuusteemoja arvioidaan kahdesta näkökulmasta: yrityksen toiminnan positiivisista sekä negatiivisista vaikutuksista ihmisiin ja ympäristöön, sekä tietyn vastuullisuusteeman aiheuttamat riskit ja mahdollisuudet yrityksen liiketoiminnalle. Huolellisesti suoritettu olennaisuusanalyysi auttaa keskittämään yrityksen vastuullisuustyön niille alueille, joilla on suurin vaikutus.
- Arvoketjun vaikutusten arviointi: Asiantuntijamme kartoittavat arvoketjusi vaikutukset niin ympäristön kuin hallinnon ja sosiaalisen vastuullisuudenkin näkökulmista. Autamme sinua tunnistamaan kriittisimmät kestävyyshaasteet ja varmistamaan kattavan raportoinnin.
- Taloudellisten riskien ja mahdollisuuksien tunnistaminen: Yhdessä organisaatiosi johdon kanssa, kartoitamme vaikutusten taloudelliset riskit ja mahdollisuudet liiketoiminnalle määrittääksemme niiden olennaisuuden ja luodaksemme suuntaviivoja tulevaisuuden vastuullisuus- ja liiketoimintakehitykselle.
- Sidosryhmien osallistaminen: Hyödynnämme sidosryhmäkyselyjä, haastatteluita, työpajoja sekä muita osallistavia menetelmiä, jotta sidosryhmiesi näkemykset ja prioriteetit sisällytetään olennaisuusanalyysiin.
- Raportoinnin kehittäminen: Tuemme yrityksesi raportointiprosessin kehittämistä, varmistaen, että se täyttää CSRD-direktiivin vaatimukset.
- Läpinäkyvyyden parantaminen: Varmistamme, että asiakkaiden olennaisyysanalyysiprosessi on tarkasti ja läpinäkyvästi dokumentoitu. Tämä vahvistaa vastuullisuusprofiiliasi ja lisää sidosryhmien luottamusta.
Olemme luotettava kumppanisi matkalla kohti vastuullisuuden huippua. Autamme sinua navigoimaan CSRD-direktiivin vaatimuksissa sujuvasti ja tehokkaasti, jotta voit keskittyä kasvattamaan kilpailuetua vastuullisuudella.
CSRD yhdenmukaistaa vastuullisuusraportointia
CSRD yhdenmukaistaa vastuullisuusraportointia
EU kestävyysraportointidirektiivi (CSRD) auttaa yrityksiä vastaamaan kuluttajien, sijoittajien ja muiden sidosryhmien kasvaviin vaatimuksiin avoimesta ja läpinäkyvästä tiedosta.
Direktiivin myötä yritysten on raportoitava selkeästi ja vertailukelpoisesti vastuullisuuteen liittyvistä riskeistä, mahdollisuuksista ja vaikutuksista. Tämä ei ole vain vaatimusten täyttämistä, vaan myös tilaisuus tehdä parempia, vastuullisia liiketoimintapäätöksiä.
ESRS-kestävyysraportointistandardit
CSRD-direktiivi asettaa yrityksille raportointivaatimukset, jotka perustuvat 12 Euroopan kestävyysraportointistandardiin (ESRS). Nämä standardit kattavat neljä keskeistä aluetta: yleinen raportointi, ympäristö (E), sosiaaliset tekijät (S) ja hallintotapa (G). Raporttien tulee olla sähköisessä muodossa ja varmennettuja.
Olennaisuusanalyysi CSRD-direktiivin perustana
CSRD-direktiivi edellyttää yrityksiltä vastuullisuusraportointia, jonka pohjana toimii olennaisuusanalyysi. Tämä analyysi perustuu kaksoisolennaisuuden periaatteeseen, eli yrityksen tulee tarkastella kahta näkökulmaa:
- Miten yrityksen toiminta vaikuttaa yhteiskuntaan ja ympäristöön?
- Minkälaisia taloudellisia riskejä ja mahdollisuuksia eri vastuullisuusteemoihin liittyy?
Näiden näkökulmien avulla tunnistat olennaisimmat eri vastuullisuusteemoihin liittyvät vaikutukset, riskit ja mahdollisuudet, joista sinun on raportoitava. Yritys siis määrittää olennaisuusanalyysin perusteella eri vastuullisuusteemoihin liittyvät olennaisimmat vaikutukset, riskit ja mahdollisuudet, jotka muodostavat raportoinnin pohjan.
Olennaisuusanalyysin kolme uutta keskeistä vaatimusta:
- Uudet ulottuvuudet: Yritysten on raportoitava kestävyyteen liittyvistä teemoista koko arvoketjun osalta, mukaan lukien toiminnan sosiaaliset ja ympäristövaikutukset.
- Sidosryhmien osallistaminen: Sidosryhmiä tulisi osallistaa keskusteluun, jotta yrityksen käsitys toimintansa vaikutuksista eri sidosryhmiin vahvistuu.
- Avoimuus: Yritysten on esitettävä yksityiskohtaisesti, miten olennaisuusanalyysi on tehty ja miten sidosryhmät on otettu mukaan prosessiin.