Teollisuuuden arkkitehtisuunnittelu

Arkkitehtisuunnittelulla tuetaan teollisuuskohteiden sujuvaa rakennuslupaprosessia, jossa maisemalliset arvot ovat osa kokonaisuutta. Teollisuusarkkitehtuuri voi myös kertoa teollisen toiminnan tarinaa, vahvistaa brändiä ja kuvastaa yhteiskunnan uudenlaista tulevaisuutta.

Teollisuuden vihreän siirtymän arkkitehdit

Kautta aikain arkkitehdit ovat suunnitelleet veistoksellisia teollisuuslaitoksia, joiden arkkitehtuuri on osa maisemaa ja suomalaisten paikkakuntien historiaa ja identiteettiä. Teollisuusarkkitehtuurin kunniakasta perinnettä jatkavat vihreän siirtymän ja energiamurroksen edelläkävijät.

Rohkeita suunnannäyttäjiä löytyy kaikilta teollisuuden aloilta aina perinteisestä prosessi- ja elintarviketeollisuudesta vety- ja akkuteollisuuteen. Tarjoamme teollisuusarkkitehtuurin suunnittelua myös datakeskuksiin, lämpöpumppulaitoksiin ja sähköasemille, jotka siirtävät uusiutuvaa aurinko– ja tuulienergiaa valtakunnan verkkoon.

Teollisuuslaitoksen sujuva rakennuslupaprosessi

Arkkitehtimme varmistavat teollisuuskohteiden sujuvan rakennuslupaprosessin. Huomioimme uudisrakentamisessa alueen teollisen historian, jolloin uusi rakennusmassa sopii ympäröivään rakennuskantaan ja kaupunkimaisemaan. Tuemme myös teollisuuslaitosten muita lupaprosesseja, kuten YVA-menettelyjä esiselvityksineen.

Kestävää teollisuusarkkitehtuuria

Kestävää teollisuusarkkitehtuuria

Tarjoamme tietoa teollisuusrakentamisen ympäristövaikutuksista ja hiilijalanjäljestä jo hankkeen alkumetreillä. Yksi uusimmista näkökulmista on biodiversiteetti, jonka huomiointi onnistuu Swecon kehittämällä työkalulla. Myös kiertotalouden arvoketjut tuottavat teollisuudelle synergiaetuja. Esimerkiksi energiaa voidaan kierrättää kaukolämpöverkon ja datakeskusten välillä.

Tampereen ratikka ja biodiversiteetti

Uusimmat digitaaliset työkalut arkkitehtisuunnitteluun

Hyödynnämme teollisuusarkkitehtuurin suunnittelussa tietomalleja ja parametristä suunnittelua sekä uraauurtavia digitaalisia työkaluja, kuten lisättyä todellisuutta (Augmented Reality, AR). Se tehostaa esimerkiksi asennustöiden toteutusta ja vähentää asennusvirheitä.

Arkkitehtien toteuttamat 3D-havainnekuvat, virtuaalimallit, videot ja muu visuaalinen esittelyaineisto ovat vaikuttava keino viestiä hankkeesta myös eri sidosryhmille.

Teollisuusarkkitehtuuri osana EPCM-palvelua

Usein arkkitehtisuunnittelu on osa laajempaa teollisuuslaitoksen EPCM-palvelua, jossa Sweco vastaa kokonaissuunnittelusta, hankinnoista ja toteutuksesta joustavin resurssein. Teemme tiivistä yhteistyötä hankkeen kaikkien osapuolten kanssa, koska kokonaisvaltainen näkökulma varmistaa, että tekniikka ja tilaratkaisut tukevat yhdessä teollisuuslaitoksen toimintaa.

Arkkitehtimme voivat vastata teollisuushankkeen maankäytön ja kaavoituksen suunnittelusta, mikä luo pohjan rakenne-, prosessi-, ja geosuunnittelulle. Kaikki osaajat löytyvät samasta talosta.

Arkkitehtuuri vahvistaa teollisuustoimijan brändiä

Arkkitehtuurilla voidaan kirkastaa teollisuustoimijan brändiä ja kertoa tarinaa siitä, mitä tapahtuu seinien sisällä. Teollisuusrakennuksen ei tarvitse olla anonyymi ja mykkä laatikko, vaan esimerkiksi rakennusten sijoittelu, pintamateriaalit, värit ja julkisivuvalaistus nostavat lopputuloksen arvoa pienin keinoin

Tarjoamme teollisuusrakentamiseen selkeitä visioita, jotka mahtuvat budjettiin. Varmistamme, että arkkitehtisuunnitelmien yksityiskohdat joustavat toiminnan ehdoilla eikä arkkitehtuuri ole esteenä teollisuuslaitoksen jatkokehittämiselle.

Autamme sovittamaan teollisen toiminnan ympäristöönsä kontekstuaalisesti. Esimerkiksi Vantaan Energian korkealämpölaitoksen porrastorni toimii valomajakkana, joka sitoo kohteen visuaalisesti alueen muihin teollisiin ja infrarakennelmiin. Ilmajäähdytteisen The Air -datakeskuksen pikselimäinen alumiinilevyjulkisivu näyttää puolestaan hengittävän tuulen mukana.

Helenin Salmisaaren ilma-vesilämpöpumppu- ja sähkökattilalaitos suunniteltiin keskeisellä paikalle Museoviraston määrittelemään rakennettuun kulttuuriympäristöön, jossa uudiskohteen oli tärkeä sopia ympäröivään teollisuusarkkitehtuuriin. Tiilijulkisivun eloisa sattumanvaraisuus saatiin aikaan parametrisella mallinnustekniikalla.

Ole meihin yhteydessä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.