0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sillat ja taitorakenteet

Olemme erikoistuneet suurten vesistösiltojen suunnitteluun ja kehitämme yhä kestävämpiä ja kilpailukykyisempiä silta- ja taitorakenneratkaisuja. Asiantuntijamme ovat siltasuunnittelun ammattilaisia.

Siltasuunnittelu, korjaus ja sillan rakentaminen

Olemme siltasuunnittelun ykkönen ja tarjoamme suunnittelupalveluita siltojen tarveselvityksistä, esisuunnittelusta, yleissuunnittelusta sekä rakennesuunnittelusta. Teemme silta- ja sillankorjaussuunnitelmia erikokoisille ja -tyyppisille siltaratkaisuille, aina pienistä raittisilloista suuriin betoni- tai teräsrakenteisiin siltoihin.  

Olemme myös erikoistuneet suurten vesistösiltojen suunnitteluun ja korjaukseen ja kehittäneet kestäviä ja kilpailukykyisiä rakenneratkaisuja jo vuosikymmenten ajan.

Erityisosaamistamme on rautatiesiltojen uusiminen raideliikennettä häiritsemättä. Kuuntelemme tilaajaa ja pyrimme löytämään parhaan ratkaisun, riippuen siitä haetaanko kustannustehokasta siltaratkaisua, näyttävää maamerkkiä tai vaikkapa mahdollisimman vähäisiä liikennehaittoja rakennustöiden ajaksi. Hallitsemme rakennusmateriaaleina betonin, teräksen sekä puun.  

Taitorakenteet

Suunnittelemme siltojen lisäksi monenlaisia kaupunki-, tie- ja rataympäristön rakenteita, suihkulähteistä junien lastauslaitureihin. Suunnittelukohteena voi olla esimerkiksi: 

  • Paalulaatat
  •  Tukimuurit
  •   Portaat
  •   Meluseinät
  •   Rataympäristön erikoisrakenteet

Korjaussuunnittelu

Teemme korjaus- ja muutossuunnittelua rautateiden, katujen ja teiden taitorakenteille.  Kohteitamme on ollut runsasliikenteisillä osuuksilla ja hiljaisemmilla katu– ja yksityisteiden verkoilla.  Tunnemme parhaat korjausmenetelmät betoni, teräs- ja puurakenteille.  Osaamme antaa tilaajille korjausvaihtoehtoja eri investointitoiveiden mukaan. 

Erityisosaamisemme on korjaustöiden suunnittelu niin, että korjaustyöt häiritsevät liikennettä mahdollisimman vähän.  Rautateille tavoitteena on korjata sillat aina junaliikennettä keskeyttämättä ja tämä korjaussuunnittelumme on tavoitteemme myös autoliikenteen korjauskohteilla.  

Vaativimmat kohteet ovat olleet raskaasti kuormitettuja tai yli 500 metriä pitkiä siltoja, pienimmät sillat betonisia tai kivirakenteisia siltoja.  Korjaussuunnittelumme on rakenteen tilan palauttamista ennalleen, korjausvälin pidentämistä tai sillan elinkaaren jatkamista.  Muutossuunnittelu on sillan tasonnostoa ja perusparannusta liikenteen uusille vaatimuksille, leventämistä, lisärakenteita tai muuntamista uusiin käyttötarkoituksiin.      

Kuntotarkastukset ja kantavuustarkastelut

Meillä on tarkastuspätevyyksiä ja laajasti tarkastuskokemusta infrarakenteiden eritasoisista kuntotarkastuksista.  Palvelumme kattaa siltojen, tunneleiden ja vesirakenteiden vuositarkastukset, yleistarkastukset sekä laajat erikoistarkastukset. 

Palvelumme sisältää sekä rakenteelliset että geotekniset tutkimukset ja lausunnot.  Kuntotarkastusten lisäksi suoritamme kantavuuslaskentaa ja -arviointi rakenteille sekä rautateille että katu- ja tieympäristön taitorakenteille.  

Erityisosaamista on kantavuudenarviointi vanhoille teräs- ja betonisilloille sekä niiden alusrakenteille.  Lisäksi meillä on kokemusta monitorointiprojektien asiantuntijatehtävistä.  

Vaativimmat kohteet ovat olleet patorakenteita ja rautateiden suuria teräsristikkorakenteita, joissa tutkimusten tavoitteena on ollut jäljellä olevan käyttöiän määrittäminen, turvallisuuden ja käytettävyyden varmistaminen sekä kokonaistaloudellisesti tehokkaiden korjaustarpeiden ja -tapojen nimeäminen. 

Swecon laaja kansainvälinen siltasuunnittelun verkosto ja asiantuntijamme ympäri Eurooppaa toimivat tiiviissä yhteistyössä taaten myös erikoisrakenteiden ja -kohteiden suunnittelun.

Jani Perttunen

Sillat- ja taitorakenteet

Janne Wuorenjuuri

Rautatiesillat ja rataympäristön rakenteet

Ole meihin yhteydessä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.