0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Kaupunki- ja aluesuunnittelu

Kaupunkisuunnittelu keskittyy parhaiten toimivien ratkaisujen etsimiseen ja ideointiin.

Kaupunkisuunnittelussa visioidaan parhaita mahdollisuuksia

Ohjaamme aluekehityshankkeita alusta alkaen oikeaan suuntaan. Hankekehitys voi koskea suurta tai pientä toiminnallista kokonaisuutta, kuten asuinkorttelia, yrityspuistoa, tonttia tai laajempaa maa-aluetta. Visioimme eri mahdollisuuksia kattavasti, jotta hanke etenee hallitusti asemakaavamuutokseen tai tarkempaan hankesuunnitteluun.

Kestävää aluekehitystä liike-elämän ehdoilla

Tarkastelemme kaupunkisuunnittelussa laajoja kokonaisuuksia useista eri näkökulmista, kuten elinkaarikustannusten ja hiilijalanjäljen kannalta. Pyrimme luomaan ilmastokestäviä kaupunkiympäristöjä, jotka tukevat ihmisten hyvinvointia. Otamme huomioon olemassa olevan rakennetun ympäristön, inhimilliset arvot, luonnon monimuotoisuuden ja kaupunkikuvalliset tekijät. Etsimme yhdessä maisemasuunnittelijoiden kanssa toimivimman kokonaisratkaisun, jonka pohjalta aluetta kehitetään kestävällä tavalla asumiseen, yritystoimintaan tai vaikkapa teollisuuden käyttöön.

Samasta talosta kaikki asiantuntijat ja lisätutkimukset

Suurena asiantuntijatalona pystymme tarkastelemaan alueellisia kokonaisuuksia yhdessä eri alojen ammattilaisten kanssa. Tarjoamme kaupunkikehityshankkeeseen kaikki tarvittavat asiantuntijat ja lisätutkimukset, kuten kustannus-, energia- ja hiilijalanjälkilaskennan. Hanke etenee ripeästi ja ilman turhia välivaiheita, kun samasta talosta löytyvät myös liikenne- ja infrasuunnittelun sekä maankäytön ja kaavoituksen asiantuntijat.

Digitaaliset työkalut havainnollistavat suunnitteluratkaisuja

Hyödynnämme tietomallipohjaisessa kaupunkisuunnittelussa havainnollisia digitaalisia työkaluja, kuten virtuaalista ja lisättyä todellisuutta. Tiedon visualisointi auttaa vertailemaan eri vaihtoehtoja, ymmärtämään monimutkaisia kokonaisuuksia ja tekemään tietoon perustuvia päätöksiä. Pelilliset metodit tukevat myös vuorovaikutusta alueen asukkaiden, yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa.

 

 

Airut-kortteli ilmentää urbaaniin asuinrakentamisen moninaisuutta ja yhteisöllisyyttä

Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva Airut-kortteli sisältää asuntojen lisäksi kaupunkikulttuuria elävöittäviä palveluja, liiketiloja ja toimistoja. Energiatekniset innovaatiot yhdistettiin rakennussuunnittelussa tasa-arvoiseen ja yhteisölliseen arkkitehtuuriin.

”Tavoitteena oli luoda Jätkäsaaren ytimeen toiminnallinen kokonaisuus, jossa on monimuotoisia asuntoja, laadukkaita palveluja ja innovatiivisia energiateknisiä ratkaisuja”, kertoo Swecon kehitysjohtaja Juha Vihma

Energiateknisen Airut-innovaatiokorttelin suunnittelusta järjestettiin vuonna 2009 kansainvälinen arkkitehtikilpailu. 

Ole meihin yhteydessä

Esa Paajanen

arkkitehti, pääsuunnittelija

Juha Vihma

kestävän kehityksen johtaja, arkkitehti SAFA

Ole meihin yhteydessä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.