0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco mukana Ahveniston sairaalan toteutusvaiheen allianssissa

Ahveniston sairaalan toteutusvaihe käynnistyy helmikuussa Hämeenlinnassa. Toteutusvaiheen sopimus allekirjoitettiin 29.1.2021. Sweco on mukana toteutusvaiheen allianssissa yhdessä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin, Skanskan ja Integrated Työyhteenliittymän kanssa.

”Hämeenlinnaan rakennettava uusi keskussairaala tulee olemaan merkittävä Kanta-Hämeen alueen asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin keskus. Olen erittäin iloinen, että päätös sairaalan toteutuksesta on nyt tehty. Sweco on jo lähes kolmen vuoden ajan kehitysvaiheen alusta asti ollut laaja-alaisesti mukana tässä tärkeässä sairaalahankkeessa ja kokenut asiantuntijajoukkomme jatkaa osana allianssia sairaalan toteutusvaiheessa”, sanoo Swecon maajohtaja Markku Varis.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri teki päätöksen Ahveniston sairaalan toteutuksesta 15.12.2020 ja toteutusvaiheen sopimus allekirjoitettiin 29.1.2021. Sweco on ollut mukana Ahveniston sairaalan kehitysvaiheen allianssissa vuodesta 2018 yhdessä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin, Skanskan ja arkkitehtisuunnittelusta vastaavan Integrated Työyhteenlittymän kanssa, ja allianssi jatkaa yhteistyötä myös toteutusvaiheessa. Toteutusvaihe käynnistyy helmikuussa 2021.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirille hankkeen kokonaiskustannus on noin 356 miljoonaa euroa, josta allianssin tavoitekustannus on noin 308 miljoonaa euroa. Swecon osuus on noin 22 miljoonaa euroa. Swecolta hankkeessa on mukana arkkitehteja, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelijoita sekä toiminnallisen suunnittelun, logistiikan ja käyttäjälähtöisen suunnittelun erityisasiantuntijoita.

”On hienoa, että pitkän ja vaikeankin kehittämisvaiheen jälkeen meillä on hyvä suunnitelma uudesta sairaalasta ja pääsemme vihdoin rakentamaan. Kanta-Hämeen väestölle hanke varmistaa maakunnan erikoissairaanhoidon ja päivystyksen palveluita pitkälle tulevaisuuteen. Terveydenhuollon ammattilaisten näkökulmasta kokonaan uusi sairaala puolestaan tarjoaa modernit työtilat ja lisää merkittävästi vetovoimaamme työnantajana”, sanoo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Seppo Ranta.

Ahveniston sairaala rakentuu Hämeenlinnan uudeksi keskussairaalaksi. Se tulee toimimaan hämäläisen erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon sekä yliopistosairaaloiden ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyön mahdollistajana. Tavoitteena on maailman inhimillisin sairaala, tuttavallisesti Assi, jonka arvioidaan olevan käyttövalmis syksyllä 2026. Hanke on laajuudeltaan noin 74 000 brm2.

Lisätietoja:

Markku Varis, maajohtaja, Sweco Finland, 0400 478 548, markku.varis@sweco.fi
Heini Jokinen, lehdistökontakti, Sweco Finland, 040 718 0063, heini.jokinen@sweco.fi