0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco mukana Kruunusillat-hankkeen allianssiryhmässä

Kruunusillat-hankkeen allianssin osapuolet allekirjoittivat kehitysvaiheen sopimuksen Helsingissä 20.11.2019. Sweco on mukana allianssiryhmässä marraskuun alussa vahvistuneen yrityskaupan myötä.

”Olemme erittäin iloisia päästessämme mukaan Kruunusillat-hankkeen allianssiryhmään. Tämä on Swecolle merkittävä hanke, sillä kestävien kaupunkien kehityksessä raideyhteyksien laajentaminen ja parantaminen on avainasemassa. Kehittyvä raideverkosto palvelee kasvavan Helsingin asukkaita yhä ketterämmin ja ilmastoystävällisemmin, ja tukee pääkaupunkiseudun joukkoliikennekehitystä erinomaisesti”, Swecon infra- ja ympäristötoimialan johtaja Juho Siipo sanoo.

Kruunusillat-yhteys yhdistää 10 kilometrin raitiotieyhteydellä Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman keskustaan. Samalla se luo uuden merellisen reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Hankkeen näkyvimmät osat ovat kolme uutta siltaa: Kruunuvuorenrannan ja Korkeasaaren yhdistävä Kruunuvuorensilta, Korkeasaaren ja Kalasataman Nihdin yhdistävä Finkensilta sekä Nihdin ja Hakaniemen yhdistävä Merihaansilta. Kruunuvuorensilta tulee olemaan Suomen pisin silta, noin 1200 metriä.

”Kruunusillat-hanke on luonnollinen jatkumo Suomen suurimpien kaupunkien raidehankkeissa ja laajemmin raidekaupunkikehityksessä. Asiantuntijamme ovat olleet alusta asti mukana Tampereen raitiotieallianssissa sekä pääkaupunkiseudun Raide-Jokerissa, ja nyt tuomme vankan suunnitteluosaamisemme Helsingin Kruunusillat-hankkeeseen”, Swecon teknisten ratajärjestelmien yksikönjohtaja Mikko Rislakki sanoo.

Sweco osti NRC Groupin suunnitteluliiketoiminnot ja kauppa vahvistui 1.11.2019. Kaupan myötä Swecosta tuli yksi allianssiryhmän osapuolista. Swecon lisäksi Kruunusillat-hankkeen allianssiryhmään kuuluvat YIT Suomi Oy, NRC Group Finland Oy, Ramboll Finland Oy ja Sitowise Oy.

 

Lisätietoja:

Juho Siipo, infra- ja ympäristötoimialan johtaja, Sweco, puh. 040 076 4890, juho.siipo@sweco.fi
Heini Jokinen, lehdistökontakti, Sweco, puh. 040 718 0063, heini.jokinen@sweco.fi