0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco mukana parantamassa Helsingin ratapihan toimivuutta

Ratapihan toimivuutta parantamalla junien määrää mahdollista nostaa 74 junasta 90 junaan tunnissa. 

Liikenneviraston HELRA-hanke parantaa Helsingin ratapihan toimintaa sekä vähentää häiriöherkkyyttä. Helsingin ja Pasilan välillä kulkee nykyään ruuhka-aikaan 74 junaa tunnissa.  Hanke mahdollistaa määrän nostamisen jopa 90 junaan tunnissa. Yhden vuorokauden aikana tämä tarkoittaa jopa 200 junan lisäystä. Tulevaisuuden kaupunkiliikenteessä voitaisiin parhaimmillaan päästä neljän minuutin vuoroväliin parannuksena nykyisestä viidestä minuutista.

”HELRA on keskisuuri ratahanke, mutta haastava”, toteaa Pekka Rautoja, hankkeen projektipäällikkö Liikennevirastosta. ”Työt tehdään junaliikenteen ehdoilla keskellä kaupunkia. Pyrimme aiheuttamaan mahdollisimman vähän häiriötä, joten raiteilla työskentelyajat ajoittuvat pääosin yöaikaan ja viikonloppuihin. Yhteistyömme Sweco PM:n kanssa on jatkunut jo pitkään. He ovat toimineet rakennuttajakonsulttinamme Leppävaaran kaupunkiradan rakentamisessa, Ilmalan varikon perusparannushankkeessa ja Keski-Pasilan ratapihan muutostöissä. Swecolla on vahva kokemus toimimisesta vilkkaasti liikennöidyssä rautatieliikenteen solmukohdassa.”

Sweco PM toimii hankkeessa rakennuttajakonsulttina, jonka avulla Liikennevirasto hankkii, rakennuttaa ja valvoo ne toimenpiteet, joilla saavutetaan Helsingin ratapihan toiminallisen parantamisen tavoitteet. Helsingin ratapihan parantaminen sisältää muun muassa radan päällys- ja alusrakennetöitä, turvalaitteisiin liittyviä lisäyksiä ja muutoksia, sähköratalisäyksiä ja muutoksia, liikenteen- ja sähköradan ohjausjärjestelmien lisäyksiä ja muutoksia sekä edellä mainittuihin järjestelmiin liittyviä kaapelointeja ja viestiyhteyshankintoja. Kaikkien edellä mainittujen töiden rakennuttamissuunnittelun teettäminen kuuluu myös rakennuttamiskonsulttipalveluun.

Liikenneviraston HELRA-hankkeen kustannusarvio on 60 M€ ja hanke saa suunnitteluun kohdistuvaa TEN-T -tukea. Hanke ajoittuu vuosille 2016 -2020.

Lisätietoja:

Jussi Erälahti, Sweco PM, yksikönjohtaja, puh. 040 539 5265, jussi.eralahti@sweco.fi
Pekka Rautoja, Liikennevirasto, HELRA-hankkeen projektipäällikkö, puh. 040 548 7582, pekka.rautoja@liikennevirasto.fi

Sweco Finland on Suomen johtava rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntijayritys. Tuotamme asiakkaillemme insinöörien, arkkitehtien ja ympäristöasiantuntijoiden yhteistyönä laadukkaita ja kannattavia ratkaisuja, jotka edistävät yhteiskunnan kestävää kehitystä. Sweco Finland on osa kansainvälistä Sweco-konsernia. Kaikkiaan 14 500 swecolaisesta lähes 2 000 työskentelee Suomessa.