0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco osallistuu Kruunusillat-raitiotiehankkeen rakentamiseen

Sweco osallistuu allianssiryhmän jäsenenä Helsingin Kruunusillat-raitiotiehankkeen rakentamiseen. Raitiovaunu- ja kevyen liikenteen tarpeisiin suunniteltujen Kruunusiltojen rakentaminen on tarkoitus alkaa tulevana syksynä.

Kruunusillat-raitiotie yhdistää Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman keskustaan kolmella uudella sillalla ja 10 kilometrin pikaraitiotieyhteydellä. Samalla se luo uuden merellisen reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Kruunusiltoihin sisältyvä Kruunuvuorensilta tulee olemaan valmistuessaan vuonna 2026 Suomen pisin – noin 1200 metriä.

Sweco on osallistunut hankkeen kehitysvaiheeseen allianssiryhmän jäsenenä vuodesta 2019. Muut allianssiryhmän jäsenet ovat YIT, NRC Group, Ramboll ja Sitowise.

Raitiotiehanke on jaettu kahteen vaiheeseen. Allianssiryhmä rakentaa raitiotieyhteyden Laajasalon ja Hakaniemen välillä sekä Merihaansillan Korkeasaaresta Hakaniemeen. Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi eilen ensimmäisen vaiheen rakentamisen ja uuden 326 miljoonan euron kustannusarvion, josta Swecon osuus on noin 4 miljoonaa euroa.

Allianssiin sisällytetään myös yhteyden varrella olevia muita maarakennus-, kadunrakennus- ja kunnallisteknisiä töitä. Yksi tällainen työ on uuden Hakaniemensillan rakentaminen ja vanhan purkaminen. Helsingin kaupunki päättää näiden töiden toteuttamisesta erikseen.

Toisen vaiheen, eli Hakaniemen ja Helsingin päärautatieaseman välisen raitiotieosuuden suunnittelu ja toteutuksen valmistelu jatkuu. Kaupunki päättää toisen vaiheen toteuttamisesta myöhemmin.

Kruunusillat on jo kolmas allianssimallilla toteutettu hanke, joka etenee toteutusvaiheeseen. Sweco on mukana kaikissa käynnissä olevissa raitiotiehankkeissa Suomessa.

”Sweco tuottaa Kruunusilloissa rakennussuunnitelmia ja selvityksiä lähes kaikkiin tekniikkalajeihin. Kruunusillat raitiotien suunnittelua ohjaa vahvasti kestävän kehityksen periaate, jolla varmistetaan Helsingin joukkoliikenteen ja asuntorakentamisen kehitys tuleville vuosikymmenille”,  Swecon infratoimialan johtaja Juho Siipo kertoo.

 

Lisätietoja

Juho Siipo, infratoimialan johtaja, Sweco, 040 0764890, juho.siipo@sweco.fi

Tim Karike, pr- ja mediasuhteet, Sweco, 044 507 5562, tim.karike@sweco.fi

 

Kruunusiltojen kotisivut: www.kruunusillat.fi

Havainnekuva: Helsingin kaupunki, WSP, Knight Architects