0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco osallistuu Tampereen rautatieaseman kehittämiseen

Sweco on voittanut Tampereen henkilöratapiha -hankkeen rakentamissuunnittelun ja erillistoimeksiantona hankkeeseen kuuluvan turvalaitesuunnittelun toimeksiannot Väylävirastolta. Peruskorjaushankkeen suunnittelun lähtökohtana toimii muun muassa ratalain mukainen ratasuunnitelma. Swecon tilausten yhteisarvo on noin 3,1 miljoonaa euroa.

Tampereen rautatieaseman henkilöratapiha ja sen lähiympäristö kokevat lähivuosina suuria muutoksia, kun Tampereen henkilöratapiha -hanke sekä siihen nivoutuvat hankkeet valmistuvat. Peruskorjauksen tavoitteena on parantaa henkilöratapihan toimivuutta, matkustajien olosuhteita ja henkilöjunien huoltoa sekä luoda edellytykset Asemakeskuksen kehittämiselle henkilöratapihan järjestelyjen osalta. Hanke on merkittävä osa Tampereen Kannen alueen kehittämistä ja ensimmäisiä vaiheita Asemakeskuksen toteutuksessa. Tampereen Kansi tunnetaan parhaiten sen keskelle nousseesta Nokia-areenasta.

Hankkeessa toteutetaan Tampereelle uusi henkilöliikennelaituri ja paremmat kulkuyhteydet junamatkustajille koko henkilöratapihan alueella. Asemalaitureilla uusitaan katokset, järjestellään uudelleen henkilöjunien huolto sekä tehdään raiteistomuutosten vaatimat sähköradan ja turvalaitteiden päivitykset. Näiden vaatimien suunnittelutehtävien lisäksi Swecon vastuulla on yhteensovittaa muiden konsulttien edistämät silta- ja rakennesuunnittelutyöt.

”Kyseessä on Suomen henkilöjunaliikenteen merkittävin solmupiste sekä kestävän joukkoliikenteen sisääntuloportti tämän hetken vetovoimaisimpaan ja vahvasti muuttovoittoiseen kaupunkiimme. On upeaa olla Swecolla kehittämässä Tampereen aseman seutua, joka samalla yhdistyy hienolla tavalla kaupungin kärkihankkeisiin”, kertoo Swecon ratasuunnittelun liiketoimintajohtaja Jori Lehtikangas.

 

Lisätietoja:

Jori Lehtikangas, ratasuunnittelun liiketoimintajohtaja, Sweco, 040 863 0674, jori.lehtikangas@sweco.fi

Tim Karike, pr- ja mediasuhteet, Sweco, 044 507 5562, tim.karike@sweco.fi