0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco ostaa linja arkkitehdit ja vahvistaa arkkitehtisuunnittelun tarjontaansa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa

Sweco on tehnyt sopimuksen Linja Arkkitehdit Oy:n ostamisesta. Kaupan myötä Swecon palvelutarjonta arkkitehtisuunnittelussa laajenee erityisesti Oulun ja Jyväskylän seuduilla.”Yrityskauppa vahvistaa Swecon asemaa monialaisena rakennetun ympäristön asiantuntijana ja kasvattaa merkittävästi arkkitehtisuunnittelun osuutta palvelutarjonnassamme. Swecon menestys on yhtiön perustamisesta lähtien rakentunut arkkitehtien ja insinöörien väliselle yhteistyölle, ja meillä on tarjota ainutlaatuinen yhdistelmä teknistä ja arkkitehtuuriosaamista saman katon alta. Sweco ja Linja Arkkitehdit ovat jo aiemmin tehneet hyvää yhteistyötä useissa hankkeissa ja nyt pääsemme syventämään tätä yhteistyötä entisestään. Kaupan myötä lujitamme hyviä asiakassuhteitamme ja tarjoamme asiakkaillemme entistä laaja-alaisempaa palvelua ja osaamista yhteensä 120 arkkitehtuurin ammattilaisen voimin. Myös yhteinen osaamisemme tietomallinnuksen saralla on alan huippua”, Swecon maajohtaja Markku Varis sanoo.

Vuonna 2006 perustetun Linja Arkkitehdit Oy:n päätoimipiste on Oulussa ja lisäksi yritys toimii vahvasti eritoten pääkaupunkiseudulla ja Jyväskylässä. Kaupan myötä Linja Arkkitehtien kaikki noin 60 työntekijää siirtyvät Swecon palvelukseen. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 5,3 MEUR.

”Toivotan Linja Arkkitehtien asiantuntijat lämpimästi tervetulleiksi Swecolle! Linja Arkkitehdeilla on vankka kokemus eritoten oppimis- ja asuinympäristöjen sekä toimitilojen suunnittelusta, mikä täydentää erinomaisesti Swecon nykyistä osaamista ja palvelutarjontaa. Samalla iloitsen siitä, että Swecon arkkitehdit ovat lähellä asiakasta entistä useammalla paikkakunnalla – pääkaupunkiseudun, Kuopion ja Turun lisäksi nyt myös Oulussa ja Jyväskylässä”, kertoo Laura Mattila, Swecon arkkitehtitoimialan johtaja.

”Olen erittäin tyytyväinen, että Linja Arkkitehdit ovat löytäneet kasvun paikan yhdessä Swecon kanssa. Sweco on arvostettu yhtiö ja meille jo entuudestaan tuttu ja hyvä kumppani. Yhteistyötä on tehty menestyksekkäästi monissa projekteissa, erityisesti rakenne- ja talotekniikan suunnittelijoiden kanssa. Yritysten osaaminen ja palvelut täydentävät erinomaisesti toisiaan, ja kauppa mahdollistaa myös laajemmat kehittymismahdollisuudet henkilöstöllemme”, sanoo Linja Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtaja Ville Niskasaari.

Sweco on vahvistanut arkkitehtisuunnittelun tarjontaa jo vuoden 2021 alussa toteutuneen Optiplanin yrityskaupan myötä. Nyt toteutunut Linja Arkkitehtien yrityskauppa jatkaa Swecon vahvaa kasvua monipuolisena rakennetun ympäristön suunnittelu- ja asiantuntijapalveluiden tarjoajana.

Lisätietoja:

Markku Varis, maajohtaja, Sweco Finland, 0400 478 548, markku.varis@sweco.fi
Laura Mattila, toimialajohtaja, Sweco Architects, 040 523 9484, laura.mattila@sweco.fi
Ville Niskasaari, toimitusjohtaja, Linja Arkkitehdit Oy, 044 777 1021, ville.niskasaari@linja-arkkitehdit.fi
Jatta Tuomikoski, lehdistökontakti, Sweco Finland, 044 338 9130, jatta.tuomikoski@sweco.fi