0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco ostaa Neva Arkkitehdit

 

 

Lehdistötiedote

3.5.2023, Helsinki

 

Sweco on tänään julkaistulla yrityskaupalla ostanut Arkkitehtitoimisto Neva Oy:n koko osakekannan yrityksen toimivalta johdolta. Yrityskauppa vahvistaa Swecon arkkitehtien läsnäoloa erityisesti Tampereen seudulla ja täydentää toimialan asuntosuunnittelu-, hanke- ja kaavakehitys- sekä korjaussuunnittelu- ja konversiohankeosaamista. Sweco säilyttää yrityskaupan jälkeen paikkansa yhtenä Suomen suurimmista arkkitehtitoimistoista reilulla 150 hengellä.

Tamperelaislähtöinen vuonna 2002 perustettu Neva Arkkitehdit, on kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti haastavien asuinkohteiden ja -alueiden sekä poikkeuksellisen vaativien korjausrakennuskohteiden arkkitehti- ja pääsuunnitteluun erikoistunut arkkitehtitoimisto. Neva Arkkitehdeillä on myös laaja kokemus maankäytön suunnittelusta, kaavoituskonsultoinnista sekä hankekehityksestä.

Neva Arkkitehdit työllistää yhteensä noin 30 arkkitehtuurin ammattilaista, jakautuen Tampereen ja Helsingin toimistojen välillä. Ostetun yhtiön liikevaihto oli 2,9 miljoonaa euroa päättyneellä tilikaudella, demonstroiden jatkuvasti vahvaa orgaanista kasvua.

”Odotamme innolla tulevaa, hyvin samankaltaisten työskentelytapojemme yhdistyessä arkkitehtien yhteiseksi luovaksi työyhteisöksi. Olemme tehneet yhteistyötä Swecon eri toimialojen kanssa jo pidemmän aikaa, ja vakuuttuneet swecolaisten tavasta arvostaa arkkitehtikollegoita osana monialaisia suunnittelutiimejä. Henkilöstöllemme avautuu nyt aivan uusia etenemis- ja työmahdollisuuksia myös kansainvälisesti, ja pääsemme lokaalisti lähemmäs asiakasta laajemmalla valtakunnallisella peitolla”, iloitsee Neva Arkkitehtien toimitusjohtaja Petteri Neva.

Neva Arkkitehtien kärkikohteisiin kuuluvat Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevien Eteläranta 4, Bulevardi 14 ja Eerikinkatu 7 -toimistokiinteistöjen historiaa vaalivat muutostyöt takaisin asuinkäyttöön, laajat asuinkorttelihankkeet sekä lukuisat Tampereen keskustan asemakaavamuutos- ja täydennysrakennushankkeet.

”Toivotan Neva Arkkitehdit lämpimästi tervetulleeksi osaksi Swecoa. Yrityskaupan myötä saamme arkkitehtejä myös Tampereelle ja vahvistamme varhaisen vaiheen palveluitamme. Asiakaskuntamme tarvitsee näkemyksellistä kumppania johtamaan kiinteistöjen käyttötapamuutoksia sekä kehittämään laajoja asuinalueita. Odotan innolla mitä kaikkea voimme oppia toisiltamme”, sanoo Swecon maajohtaja Markku Varis.

”Otamme innolla vastaan uudet kollegamme. Neva Arkkitehtien erityisvahvuuksia ovat ehdottomasti hankekehitys- ja asemakaavavaiheesta lähteneet ja toteutussuunnitteluun asti päätyneet aluehankkeet. Konversiohankkeissa myös rakennushistoria- sekä kulttuuriympäristöselvitysten laatimisosaaminen on olennaista ja täydentää nykyosaamistamme hyvin. Yhdessä olemme todellakin enemmän”, lisää Swecon Arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu -toimialan johtaja Jenni Lautso.

 

Lisätietoja:

Jenni Lautso, toimialajohtaja, Sweco, 040 594 3984, jenni.lautso@sweco.fi

Tim Karike, pr- ja mediasuhteet, Sweco, 044 507 5562, tim.karike@sweco.fi

Petteri Neva, toimitusjohtaja, Neva Arkkitehdit, 040 513 6966, petteri.neva@neva.fi

 

Kuvassa Neva Arkkitehtien toimitusjohtaja Petteri Neva ja Swecon Arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu -toimialan johtaja Jenni Lautso. Kuva: Sweco