0 tulosta 0 yhteensä tuloksesta ""

Sweco solmi puitesopimuksen Suomen Asuntomessujen kanssa tulevien asuntomessualueiden aluesuunnittelusta

Sweco ja Suomen Asuntomessut Oy ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen tulevien messualueiden aluesuunnittelusta ja messutoimintojen sijoittelusta Asuntomessut Loviisassa 2023 -tapahtumasta alkaen.

Puitesopimuksen mukaan Sweco kehittää yhteistyössä Suomen Asuntomessujen kanssa tulevien messujen aluesuunnittelua ja vastaa sekä aluesuunnitelmien laatimisesta että messuaikaisten väliaikaisverkkojen, kuten esimerkiksi sähkö- ja tietoliikenneverkon suunnittelusta.

Suomen Asuntomessut uudistaa toimintamalliaan tulevien messujen myötä ja myös suunnitteluaineiston laatua kehitetään merkittävästi. Yhteensovitettavia asioita on messuhankkeissa yhä enemmän ja se vaatii paitsi ennakointia myös ammattimaista suunnitteluaineistoa tuottavaa kumppania.

”Oli selvää, että tulevat messuhankkeet tarvitsevat laaja-alaista ja kokenutta suunnitteluosaamista. Meille on tärkeää, että saamme mahdollisimman paljon palveluita yhden luukun periaatteella samalta toimijalta. Swecon etuna oli lisäksi aiempi suunnitteluyhteistyö tulevan kesän Naantalin asuntomessuilla”, perustelee Suomen Asuntomessujen projektijohtaja Timo Koskinen kumppanivalintaa.

Sweco suunnitteli Naantalissa 15.07. – 14.08.2022 järjestettäville Asuntomessuille Lounatuulen venesataman alueen. Naantalin kaupungin tilaamaan kokonaisuuteen kuuluivat pysäköintialueet, rantalaiturit, puistot, kunnallistekniikka sekä huoltorakennus.

Aiemmin Asuntomessuhankkeet tehtiin varsin vähäisellä suunnitteluaineistolla ja lisäksi usein suunnitteleva taho oli itse samalla myös toteuttaja. Jatkossa suunnittelua tehdään vahvasti etupainotteisesti.

”Asuntomessut arvostaa yhteistyössä ketterää ja tehokasta toimintaa sekä pitkäjänteistä kumppanuutta. Suunnittelua on tehty hyvässä yhteishengessä ja yhteiset toimintatavat ovat löytyneet nopeasti. Luonnos- ja yhteensovitussuunnittelumme pohjalta tuleva messupaikkakunta lähtee tekemään toteutussuunnittelua.  Pieni ja tiivis työryhmä pystyy tiukassakin aikataulussa edistämään asioita”, Koskinen jatkaa.

Suomen Asuntomessut keskittyy messualueiden suunnittelussa kestävän kaupunkikehityksen ja vastuullisuuden näkökulmiin. Asuntomessut toteutetaan aina rakentuvan todellisen asuinalueen päälle. Jatkossa on määrä kehittää toimintamallia niin, että messutapahtuma jättää mahdollisimman vähän pysyviä jälkiä messualueeseen ja, että toiminta on mahdollisimman vastuullista.

”Yhteistyö on lähtenyt erittäin sujuvasti käyntiin ja työt etenevät järjestelmällisesti. Suunnittelemme useita eri messukohteita samanaikaisesti. Messuja järjestävien kaupunkien tekniikkaryhmät ovat aktiivisesti mukana suunnittelussa ja huomioitavia asioita on paljon, mutta osapuolien yhteinen tavoite edistää hankkeiden suoraviivaista etenemistä”, kertoo Swecon osastopäällikkö Jari Brandt.

 

Lisätietoja

Jari Brandt, osastopäällikkö, Sweco, 040 7664 628, jari.brandt@sweco.fi

Tim Karike, pr- ja mediasuhteet, Sweco, 044 507 5562, tim.karike@sweco.fi

 

Timo Koskinen, projektijohtaja, Suomen Asuntomessut, 040 759 1910, timo.koskinen@asuntomessut.fi

 

Havainnekuva: Matalahden venesatama, Suomen Asuntomessut